1851
5 tips om jouw schuur netjes te houden
Gepubliceerd: 27-09-2019 Laatste update: 20-01-2022

Een schuur in de tuin is natuurlijk geweldig fijn: het geeft je alle mogelijkheden om je gereedschap goed op te bergen en allerlei leuke klussen op te pakken. Maar door al het werk dat hier verricht wordt kan een schuur ook snel een rommeltje worden. Dus hoe zorg je er nu voor dat je jouw schuur netjes en overzichtelijk houdt? We geven je een aantal handige tips.

1. Inventariseer wat je al hebt

Kijk eerst eens goed naar wat je allemaal hebt liggen. Haal alles uit de kasten en opbergplekken en probeer het waar nodig wat te sorteren. Leg al je slaggereedschap bij elkaar, sorteer accessoires en kijk in wat voor categorieën je de overige gereedschappen in kunt delen.

2. Gebruik je logica

Kijk vervolgens naar een logische manier om al deze gereedschappen en accessoires goed op te kunnen bergen. Alle tuinspullen kunnen bijvoorbeeld in een grote opslagkist, en alle gereedschappen zouden overzichtelijk aan de muur kunnen. Zorg dat je ook een gereedschapskist in huis hebt, zodat je thuis direct met kleine klussen uit de voeten kan zonder eerst naar de schuur te hoeven lopen.

3. Creëer extra opbergruimte

Ga vervolgens aan de slag met het creëren van extra opbergruimte. Je kunt kastjes en planken aanschaffen, maar ze natuurlijk ook zelf maken van de materialen die je tijdens je inventarisatie tegengekomen bent. Denk slim na: schaf bijvoorbeeld een handig kastje aan voor al je spijkers en schroeven, en hang een bord met vakjes aan de muur om je gereedschap overzichtelijk op te kunnen hangen. Vergeet ook het plafond niet te gebruiken: ideaal voor ladders en andere grote materialen die minder regelmatig gebruikt worden!

4. Maak extra opslagruimte vrij in de tuin

Hoewel je waarschijnlijk best veel kwijt kunt in je schuur, is het ook handig om wat extra opslagruimte in de tuin te creëren. Plaats een aantal stellingkasten, zet een (waterbestendige) kist neer of bouw een klein tuinhuisje. Hier kun je vervolgens niet alleen je tuin gereedschappen- en materialen, maar ook je tuinmeubels in kwijt.

5. Zorg dat je de structuur bij kunt houden

Wanneer je aan het ordenen bent is het belangrijk dat je een structuur creëert die je makkelijk bij kunt houden - ook wanneer je even wat minder tijd hebt. Door bijvoorbeeld vakjes voor je gereedschap af te tekenen op een bord aan de muur, weet je direct waar je deze gereedschappen neer kunt hangen zonder al te lang na te hoeven denken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide