5605
4 redenen voor duurzame OSB platen in je interieur
Gepubliceerd: 24-11-2019 Laatste update: 19-12-2019

Ben jij begaan met het milieu en ben je gek op do ityourselfprojecten? Dan kun je er bijna niet meer omheen: het gebruik van OSB platen in je interieur. Deze platen zijn duurzaam en veelzijdig: je kunt er echt van alles mee doen. Benieuwd wat die OSB platen nu precies zijn en waarom jij ze in je interieur moet gebruiken? We vertellen je het in dit artikel.Wat zijn OSB platen eigenlijk?

OSB is een afkorting voor Oriented Strand Board - dat wil eigenlijk zeggen: een plaat van verschillende houtvlokken. Je kunt deze OSB platen gebruiken als bouwmateriaal, bijvoorbeeld als een ondervloer om te isoleren, maar de platen zijn ook erg geschikt in je interieur zelf. Als planken, onder andere, of als muurbekleding. Maar waarom zou je deze platen kiezen over ander materiaal, zoals multiplex? We zetten de redenen om OSB platen in je interieur te gebruiken op een rijtje.

1. Goed voor het milieu
We beginnen ons lijstje met de belangrijkste reden om OSB platen te gebruiken bij je klusprojecten voor in het huis: OSB platen zijn goed voor het milieu. Om een vergelijking te maken: het maken van overeenkomstig materiaal als multiplex kost veel meer energie om te maken dan OSB platen. Omdat OSB platen uit houtschilfers bestaan, is er na productie ook bijna geen restafval – en het materiaal is helemaal te recyclen. Ook zijn de platen erg duurzaam, wat ons op het volgende punt brengt.

2. Van lekker sterk materiaal
OSB platen zijn erg sterk: je krijgt ze niet gauw kapot. Dat is fijn, want daardoor zijn de platen naast milieuvriendelijk in de productie ook duurzaam in gebruik. De OSB platen gaan echt wel een tijdje mee en hoeven dus niet snel vervangen te worden.

3. Ook goed voor een kleiner budget

Wel zo fijn: OSB platen zijn in verhouding hartstikke goedkoop. Ook als je een wat kleiner budget hebt voor een project, kun je dus prima aan het werk met deze platen. Koop je OSB platen bijvoorbeeld bij De Houtgroothandel, waar je ze voor een mooi prijsje kunt scoren. Aan de slag dan maar!

4.Veelzijdig: gebruik ze bijvoorbeeld zo!

Zoals we eerder al schreven, zijn OSB platen voor meerdere doeleinden te gebruiken. Door de grove vezels zullen de platen niet misstaan in een industrieel of minimalistisch interieur. Je kunt met de platen alle kanten op: maak er bijvoorbeeld kastdeuren van, trapbekleding, een afscheidingsmuur of maak er een project mee af, zoals een bloempot of een lekker plekje voor je kat. Liever geen hout in je interieur? Je kunt de platen ook in een kek kleurtje verven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide