Een verbouwing kost vaak al een hoop geld en de totale kosten kunnen vaak enorm oplopen. Zo kost een aannemer geld en ook de vaklui die het werk uitvoeren moeten worden betaald. Wil je geld besparen tijdens een verbouwing dan kun je allereerst minder werk uitbesteden en meer zelf uitvoeren als je een beetje handig bent. Daarnaast is het een sim idee om de kosten te drukken door de keuze voor de bouwmaterialen die je gebruikt. Hieronder zijn een aantal tips te vinden die je helpen bij het vinden van de juiste en voordelige bouwmaterialen die passen bij jouw renovatie of bouwproject.

Wanneer je zelf nogal eens in of aan het huis klust ontkom je er niet aan: zo nu en dan moet je de hoogte in. Een dakgoot repareren, het plafond in een trappenhuis schilderen, de lampen vervangen of de kozijnen aan de voorgevel verven. Werk veilig en kies voor een sterke ladder of steiger! Wij vertellen je er meer over.

De muren overschilderen, een laminaatvloer leggen of de badkamer zelf betegelen: er zijn talloze klussen in en rondom huis te bedenken. Maar hoe breng je die tot een goed einde? Door aan deze drie punten serieuze aandacht te geven: voorbereiding, gereedschap en veiligheid.

Een nieuw huis gekocht, dat je flink wil gaan verbouwen? Of heb je nog achterstallige klussen in het huis waar je al jaren woont? Van verven tot een nieuwe vloer leggen; van zelf doen tot meekijken met de klusjesman: met een paar handige tips gaat alles beter.

Een verbouwing neemt vaak veel tijd in beslag. Laminaat leggen, een badkamer verbouwen of een keuken in elkaar zetten zijn taken die vaak op de lijst naar voren komen. Eenmaal klaar dan blijven de kleine vervelende afwerk klusjes over. Hier hebben we vaak geen zin meer in en kijken we enorm tegenop.

Als je zelf graag aan de klus gaat in en rondom het huis kan een steiger goed van pas komen. Voor het verven van de buitenkozijnen, of juist het vier meter hoge plafond in het trappenhuis. Maar ook voor renovatie- of verbouwklussen zijn een rolsteiger en kamersteiger vaak noodzakelijk. Online steiger huren? Fluitje van een cent. Maar welke moet je nu kiezen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het verstandig is om muren en plafonds te laten stucen. Door het laten stucen van muren krijg je mooie gladde muren en plafonds. De wanden zijn hierdoor makkelijker te schilderen of te behangen, daarnaast werkt de stuclaag brand vertragend.

Stel je voor… Na maanden van huizen kijken en bezichtigen heb je je droomhuis eindelijk gevonden. Het klussen kan beginnen. Voor velen is het ontzettend vermoeiend en iets wat je uit kunt blijven stellen. Met deze blog krijg jij je zaakjes op orde en misschien zelfs zin om te gaan klussen.