Als je aan het klussen slaat in huis, is de kans vrij groot dat je een keer een gaatje moet boren. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of een klusser met twee linkerhanden: je hebt hoe dan ook vast wel eens van een klopboormachine gehoord. Maar hoe werkt deze boor dan eigenlijk en in welke situaties kies je voor een klopboormachine – of juist beter voor een ander soort elektrische boor? In dit artikel vertellen we je alles over de klopboormachine.

Wat geeft er nou meer voldoening dan het realiseren van je eigen project? Van het maken van een zelfontworpen meubel,tot het creëren van een extra muur in je woning: doe-het-zelven is hartstikke bevredigend. Als je geen professionele klusser bent, is het altijd fijn om een handje geholpen te worden. Wij geven je daarom in dit artikel handige tips voor eigen bouwprojecten in huis. Klus ze!

Ben jij begaan met het milieu en ben je gek op do ityourselfprojecten? Dan kun je er bijna niet meer omheen: het gebruik van OSB platen in je interieur. Deze platen zijn duurzaam en veelzijdig: je kunt er echt van alles mee doen. Benieuwd wat die OSB platen nu precies zijn en waarom jij ze in je interieur moet gebruiken? We vertellen je het in dit artikel.

Het vervangen van de vergeelde voegen in de badkamer kan een hele klus zijn. Vaak kijken mensen er al jaren of maanden tegenop. Vergeelde, vieze voegen bij het bad, de douche of de wastafel. Wat doe je eraan en hoe los je het op? In dit artikel vind je enkele tips over het oplossen van het “vergeelde voegen probleem”. Met deze tips ben jij in no-time voorzien van een gloednieuwe voeg in de hele badkamer!

Nederland staat vol onafgemaakte klusjes blijkt uit onderzoek* van de decoratieve bouwmarkt Karwei in samenwerking met online klusplatform Zoofy. Zeven op de tien Nederlanders stopt met een klus terwijl hij/zij nog niet helemaal klaar is. Niet verder kunnen met een klus is al frustrerend genoeg voor de klusser zelf, maar blijkbaar ook voor de omgeving. Bijna de helft (46%) vindt het namelijk vervelend als zijn of haar partner een klus halverwege neerlegt. 

Als je op zoek bent naar een goede ladder, kom je ook de telescoopladder tegen. Dit type ladder is heel anders dan de andere ladders. Maar wat is nu eigenlijk een telescoopladder? En waarom is dit type ladder zo populair? Hier vind je alle voordelen van een telescoopladder.

Een schuur in de tuin is natuurlijk geweldig fijn: het geeft je alle mogelijkheden om je gereedschap goed op te bergen en allerlei leuke klussen op te pakken. Maar door al het werk dat hier verricht wordt kan een schuur ook snel een rommeltje worden. Dus hoe zorg je er nu voor dat je jouw schuur netjes en overzichtelijk houdt? We geven je een aantal handige tips.

De rolsteiger; er zullen weinig klussers zijn die niet op een dergelijke stellage gewerkt hebben. Tijdens de werkzaamheden aan het dak, of tijdens het verven zorgt deze stellage voor een veilige werkomgeving. De aankoop van een steiger is een kostenpost, maar kan anderzijds ook veel opleveren. In deze blog gaan het onderwerp rolsteigers nader met u bespreken en waarom deze aankoop veel plezier op zal leveren!

Een verbouwing kost vaak al een hoop geld en de totale kosten kunnen vaak enorm oplopen. Zo kost een aannemer geld en ook de vaklui die het werk uitvoeren moeten worden betaald. Wil je geld besparen tijdens een verbouwing dan kun je allereerst minder werk uitbesteden en meer zelf uitvoeren als je een beetje handig bent. Daarnaast is het een sim idee om de kosten te drukken door de keuze voor de bouwmaterialen die je gebruikt. Hieronder zijn een aantal tips te vinden die je helpen bij het vinden van de juiste en voordelige bouwmaterialen die passen bij jouw renovatie of bouwproject.