Een nieuw huis gekocht, dat je flink wil gaan verbouwen? Of heb je nog achterstallige klussen in het huis waar je al jaren woont? Van verven tot een nieuwe vloer leggen; van zelf doen tot meekijken met de klusjesman: met een paar handige tips gaat alles beter.

Een verbouwing neemt vaak veel tijd in beslag. Laminaat leggen, een badkamer verbouwen of een keuken in elkaar zetten zijn taken die vaak op de lijst naar voren komen. Eenmaal klaar dan blijven de kleine vervelende afwerk klusjes over. Hier hebben we vaak geen zin meer in en kijken we enorm tegenop.

Als je zelf graag aan de klus gaat in en rondom het huis kan een steiger goed van pas komen. Voor het verven van de buitenkozijnen, of juist het vier meter hoge plafond in het trappenhuis. Maar ook voor renovatie- of verbouwklussen zijn een rolsteiger en kamersteiger vaak noodzakelijk. Online steiger huren? Fluitje van een cent. Maar welke moet je nu kiezen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het verstandig is om muren en plafonds te laten stucen. Door het laten stucen van muren krijg je mooie gladde muren en plafonds. De wanden zijn hierdoor makkelijker te schilderen of te behangen, daarnaast werkt de stuclaag brand vertragend.

Stel je voor… Na maanden van huizen kijken en bezichtigen heb je je droomhuis eindelijk gevonden. Het klussen kan beginnen. Voor velen is het ontzettend vermoeiend en iets wat je uit kunt blijven stellen. Met deze blog krijg jij je zaakjes op orde en misschien zelfs zin om te gaan klussen.

Wateroverlast kan veel problemen veroorzaken, zeker als dit een eigen woning betreft. Zo zien we vaak dat grondwater de structuur van een woning nadelig beïnvloedt. Hierbij komt het water in de kelder of souterrain omhoog en wordt het skelet van de woning aangetast. Daarnaast ontstaat er een broeiplaats voor schimmels en bacteriën en is er dikwijls een penetrante geur in huis te ruiken.

 

Het najaar is weer aangebroken, bij veel mensen begint het dan te kriebelen. Ze willen weer eens wat anders met het interieur. Misschien zit jij al jaren tegen die saaie muur aan te kijken, ben je het behang nu echt spuugzat of wil je gewoon een andere kleur. Er is geen snellere manier om je interieur een metamorfose te geven dan met het pimpen van je muur! Een (ander) kleurtje op de muur geeft gelijk een hele andere sfeer. Of misschien heb jij wel een supergaaf behang gezien en durf jij de uitdaging van een middagje behangen wel aan!

Net als de vrouw een plekje nodig heeft om zich af en toe eens lekker terug te kunnen trekken en te kunnen tutten is zo'n plek voor een man ook geen overbodige luxe. Het tutten zal voor de man nog wel meevallen maar even niet gestoord worden en zich bezig kunnen houden met echte mannendingen is welkom voor elke man!