Wellicht heb je net jouw droomhuis gekocht en wens je deze groter, mooier of luxer te maken, of wens je jouw relatief oude huis om te bouwen naar een gerenoveerd paleisje. Naast de voorbereiding die hierbij komt kijken, brengt zo’n verbouwing ook de nodige kosten met zich mee. Maar hoe hoog liggen deze kosten? En hoe pak ik dit het beste aan?

 

De kosten voor een verbouwing lopen erg uiteen. Waar de een voor 6500 euro klaar is, legt de ander de hamer bij een bedrag van 17500 euro neer. De kosten die jij maakt, óf juist niet maakt, zijn compleet afhankelijk van jouw wensen, en het werk dat expliciet moet worden verricht. De gemiddelde kosten voor een verbouwing schommelen rond de 13000 euro, de maximale kosten komen echter uit op een bedrag van 27000 euro. Een aannemer hanteert hierbij drie verschillende manieren op de factuur uit te komen: een vaste prijs, een richtprijs of een prijs van een gemiddelde van zo’n 30 tot 45 euro per uur.

Wat kost een verbouwing?

Aan een verbouwing ben je al snel een zakcentje kwijt. Wanneer je jouw huis wil uitbreiden en besluit een aanbouw te willen, dan is het verstandig om rekening te houden met een bedrag dat variabel is van 19.000 tot 27.000 euro. Voor het innoveren van jouw keuken kom je al snel uit op minimaal 12.500, en maximaal 17.500, voor een zolder ben je al snel 13.000 euro lichter, daarentegen ben je voor 9500 een badkamer rijker. En voor een schoon, nieuw toilet tik je tot slot zo’n 2650 euro af.

Hoe pak je dit aan?

Je kunt wel stellen dat er bij een verbouwing veel geld komt kijken. Wellicht sluit je hier een lening voor af, óf heb je hier zelf voor gespaard. In dat geval is het goed om rekening te houden met verschillende aspecten, zodat de financiering van jouw verbouwing zo soepel mogelijk verloopt. Zo is het verstandig om je te verdiepen in verschillende banken, omdat deze individueel over een deposito met diverse rente beschikken, en om de rente van spaarrekeningen te vergelijken. Zo kun je de rente spaarrekening vergelijken op Sparen.nl Ook om zicht te krijgen in het deposito met de hoogste rente kun je terecht op sparen.nl.  Sparen.nl is een onafhankelijke informatie- en vergelijkingssite, waarop je alles omtrent sparen vindt. Deze site biedt jou niet alleen inzicht in diverse spaarproducten op rente en voorwaarden, maar is ook nog eens overzichtelijk, helder, en objectief, waardoor jij binnen een handomdraai de beste rekening hebt gevonden om in jouw verbouwing te kunnen voorzien. Sparen.nl vereenvoudigt hiermee de manier waarop jij het hoogste rendement met daarbij de beste voorwaarden kiest, zodat jij jouw deposito niet alleen direct kunt openen, maar deze ook nog eens efficiënt-,  en ten alle tijden, op kunt zeggen.

Ook leuk om te lezen