05
wo, aug

Is jouw garage vooral een chaotisch rommelhok waar de auto nauwelijks inpast? Of heb je een nieuwe garage en weet je niet goed hoe je die moet inrichten? Met deze tips creëer je een praktische, overzichtelijke en mooie garage!

 

Waarvoor gebruik je de garage?

Bij het (her)inrichten van de garage is het tijd om keuzes te maken: waar wil je deze precies voorgebruiken? Zet je de auto erin? Zorg dan dat daar écht voldoende plaats voor is. Moet het een opslagruimte voor spullen worden? Wil je in de garage kunnen sleutelen aan de fietsen? Of tover je de ruimte om tot een speelplaats voor de kinderen? Een garagevloer coating zorgt in alle situaties voor een stevige en mooie basis. Daarover vertellen we hieronder meer.

Het begint bij de vloer

Nieuwe garages worden meestal afgeleverd met een onafgewerkte vloer: een stoffige betonvloer vol oneffenheden. “Het is toch maar de garage”, denk je dan, en je rijdt de auto er zo in. Maar het loont de moeite om de vloer van de garage netjes af te werken. Een epoxy vloercoating biedt een stevige beschermlaag en is bestand tegen olie, vet en benzine. De garage is dankzij de epoxy vloercoating veel minder stoffig dan wanneer je gebruik maakt van de originele betonvloer, en je reinigt de vloer ook een stuk gemakkelijker. Bovendien zorgt een strak geheel voor een mooie en nette garage!

Opbergsysteem

Veel mensen gebruiken de garage als opslag voor tuinkussens, fietsen, gereedschap, buitenspeelgoed en rommel. Denk daarom goed na over een opbergsysteem waarmee je efficiënt gebruik maakt van de ruimte. Het is handig om spullen te groeperen. Maak een hoekje voor je gereedschap en hang een deel daarvan aan de muur voor een overzichtelijk geheel. Gebruik één kast voor tuinbenodigdheden en een andere voor dozen met herinneringen van vroeger. Fietsmaterialen krijgen een eigen rek in de hoek. Als alles een vaste plek heeft, ruim je het veel gemakkelijker op!

Hobbytijd!

Is de garage voor jou een plaats om te sleutelen aan de fietsen, motor en auto? Of heb je er een mooie werkbank gemaakt om te zagen, timmeren en meer? Maak dan van de garage een echte hobbyruimte: een plaats waar je met plezier een tijdje verblijft. Denk aan een hoekje met een lekkere stoel en een koffiezetapparaat. Zorg voor goede, maar ook gezellige verlichting. En installeer een muziekinstallatie om je hobbyuurtjes nog aangenamer te maken! De garage is dan echt een extra leefruimte in huis.

Ook leuk om te lezen