Als je een nieuw huis hebt gekocht, dan wil je vaak graag eerst de woonkamer en de slaapkamer op orde hebben. Deze ruimtes gebruik je vaak en het is dan ook nodig om deze zo te creëren zoals jij wilt. Het huis is namelijk jouw plek om tot rust te komen en volledig te ontspannen. Maar zoals we allemaal weten is de plek waar je eigenlijk echt tot rust komt de badkamer. Heerlijk afgezonderd van de rest en de warmte van het water geeft een rustgevend gevoel. Of je nou al een tijd in je huis woont of net bent verhuisd, het verbouwen van je badkamer kan daarom hoog op je prioriteitenlijst staan.  In dit artikel lees je alles over hoe jij je badkamer kan verbouwen tot een rustige oase van kalmte.

 

Start met het budget

Als jij je badkamer wilt verbouwen, dan is het goed om het budget voor ogen te hebben. Dit bepaald namelijk de mogelijkheden en in welke mate je luxe kan aanschaffen. Natuurlijk kan je met een beperkt budget ver komen, echter met een groter budget trek je een blik van mogelijkheden open. Lenen voor verbouwing is altijd mogelijk en hierdoor kan je de badkamer creëren die volledig naar jouw zin is. De badkamer is een investering in het huis en in jezelf, dus zeker de moeite waard om hier net even iets meer in te steken en het gelijk goed aan te pakken.

De badkamer trends op een rij

Als je rond gaat snuffelen in sanitair winkels zie je tegenwoordig vaak een vrijstaand bad staan. Deze ultieme vorm van luxe heeft een moderne en strakke uitstraling. De leidingen zijn netjes weggewerkt en dit geeft rust en kalmte in de uitstraling van je badkamer. Ook zie je tegenwoordig vaak grote douche ruimtes met een glazen wand. Door het gebruik van glas, verlies je optisch geen ruimte en bescherm je toch de rest van de badkamer tegen opspattend water.

Creëer kalmte

Of je nu kiest voor een bad of douche, ga in ieder geval voor een kalme uitstraling. Dit doe je door de leidingen weg te werken in de muur of vloer, en laat onbelangrijke accessoires links liggen. Dit zijn bijvoorbeeld handdoeken rekjes, wc-rollen staanders en bakken vol met shampoo flessen. Door deze te minimaliseren straalt je badkamer ook leegte uit en dat is precies wat je nodig hebt om een kalme vibe in de badkamer te creëren.

Ook leuk om te lezen