2810
Wegen de kosten voor een dakkapel op tegen de meerwaarde?

Je ziet ze steeds vaker terug in Nederland: allerlei soorten en maten dakkapellen. Niet gek natuurlijk; ze vergroten je woonoppervlak, zorgen voor meer licht in huis en geven je zomaar de mogelijkheid om extra ruimte in je woning in te richten. Ideaal voor een extra slaapkamer bijvoorbeeld, een studeerkamer, een speelkamer voor de kinderen of wat dan ook.

 

Maar die vermeerdering van woonoppervlak komt natuurlijk ook met de nodige dakkapel prijzen. En levert deze investering je uiteindelijk wel genoeg op? We nemen de factoren die invloed hebben op de investering en de uiteindelijke meerwaarde gewoon even met je door! 

 1. De investering
  Hoe hoog je investering is hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is het materiaal van belang; houten dakkapellen zijn goedkoper maar vragen  om meer onderhoud. Een kunststof dakkapel is wat duurder, maar vraagt om minder onderhoud en zorgt hierdoor voor een hogere meerwaarde van de woning. En laten we dan ook zaken als afwerking, grootte, het soort glas en de kwaliteit niet vergeten. Hoe hoger je investering is, hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk een mooie meerwaarde op je woning krijgt.
 1. Het woonoppervlakdak
  Deze stijging in waarde is natuurlijk vooral te danken aan de hoeveelheid woonoppervlak in de woning. Hoe meer woonoppervlak, hoe hoger de waarde. Heb je dus een mooie, grote zolderruimte maar zorgt een schuin dak ervoor dat je minder ruimte hebt? Dan is een dakkapel (of zelfs twee dakkapellen) een mooie investering om meer ruimte te creëren; en dus het woonoppervlak te vergroten. Heb je daarentegen een kleine zolder met weinig mogelijkheden, dan zal deze investering je weinig tot niets opleveren wanneer het gaat om de waarde van de woning.
 1. De afwerking
  Hoeveel waarde een dakkapel aan je woning toevoegt hangt natuurlijk ook af van de uiteindelijke afwerking. Kies je er bijvoorbeeld voor om alles meteen goed te laten isoleren, dan zorgt dit weer voor een herziening van het energielabel en een mogelijke stijging in de waarde van je woning.
 1. De woning zelf
  Als laatste is de uiteindelijke waardevermeerdering ook afhankelijk van de woning. Woon je bijvoorbeeld in een ruime villa met 6 slaapkamers; dan zal een extra ruimte dankzij een dakkapel je niet direct ontzettend veel opleveren. Woon je daarentegen in een rijtjeswoning met 3 slaapkamers, en zorgen de dakkapellen ervoor dat je ineens 5 slaapkamers tot je beschikking hebt? Dan kun je uit gaan van een flinke meerwaarde!
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners