1247
Schade aan het dak? Zo los je dit op!
Gepubliceerd: 19-05-2020

We hebben allemaal eens in de zoveel tijd dat we het hele huis onder handen nemen en verschillende klusjes oppakken. Toch wordt hierbij het dak vaak vergeten. Dit is zonde, aangezien het dak minimaal elk jaar gecontroleerd moet worden. Door het dak preventief te inspecteren, kun je de meeste problemen heel makkelijk voorkomen. Helaas ontdekken de meeste mensen schade pas aan hun dak als ze te maken krijgen met vervelende problemen, zoals lekkage. Gelukkig zijn de meeste problemen te verhelpen! Hoe? Dat lees je hier. 

 

Achterhaal de oorzaak

Voordat je kan beginnen met de dakreparatie, is het belangrijk om te onderzoeken wat de oorzaak van de schade is. Zeker door weersinvloeden als wind, sneeuw, regen en losvliegende bladeren krijgt het dak het soms zwaar te verduren. Dakbedekking kan hierdoor verschuiven of worden aangetast. Wanneer deze dus niet meer op de juiste plek ligt, kan vocht heel makkelijk het huis binnen dringen. In de eerste instantie ontdek je dus een natte plek op de muur. Het eerste wat je in zo’n geval moet doen is de lek volgen naar de oorsprong. Waar komt het water naar binnen? Dan is de kans groot dat op die plek op het dak iets niet helemaal in orde is. Om dit te voorkomen, wordt aangeraden om een gratis dakinspectie uit te voeren door een dakdekker. Zij weten precies waar ze naar moeten zoeken en kunnen jou een professioneel advies geven over wat er allemaal vervangen moet worden en wat dit zou moeten gaan kosten.

Schakel hulp in

Voor kleine dak klusjes, zoals het vervangen van dakpannen kun je zelf nog wel het dak opklimmen. Toch raden we je aan om bij grotere dak klussen, wat gaat over het vervangen of aanleggen van een complete dakbedekking of het repareren van onderdelen, hulp in te schakelen van een professionele dakdekker. Zij nemen niet alleen het werk uit handen, maar kijken ook met jou mee en voorzien je van deskundig advies. Zo ben je ervan verzekerd dat het dak op een goede manier gerepareerd wordt en dit resultaat langdurig merkbaar is. Het zou immers zonde zijn als je een jaar later wéér het dak op moet voor hetzelfde probleem. In elke regio zijn er meerdere dakdekkers te vinden. Zoek bijvoorbeeld naar dakdekker Nieuwerkerk aan den IJssel en ontdek welke dakdekkersbedrijven bij jou in de buurt werkzaam zijn!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide