1396
Hoe kun je een plat dak het beste isoleren?
Gepubliceerd: 11-06-2019

Bij DakPro willen ze je graag helpen bij de isolatie van jouw platte dak. Deze ervaren dakdekkers zijn in heel Nederland actief en vertellen je graag waar je op moet letten bij deze klus. Het is namelijk niet zo simpel als sommige mensen denken. Er komt veel kijken bij werkzaamheden die met daken te maken hebben. Het is belangrijk dat de klus zorgvuldig wordt geklaard, anders ligt lekkage op de loer!

 

Waarom isoleren?

Je hoort op het moment erg veel over het isoleren van woningen. Energiebesparende maatregelen zijn populair en dat merk je aan de groeiende aantallen toepassingen daartoe. Isolatie is daarbij een voor de hand liggende keuze: je bespaart op je energiekosten, terwijl je huis er comfortabeler van wordt. Wie wil dat nou niet? Maar er zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. Bij DakPro denken ze graag met je mee om de kosten laag te houden, terwijl je woning in waarde vermeerdert.

inspiratiebrochures1.png

Hoe werkt het?

Onder jouw platte dak kun je door een DakPro-vakman glaswol laten plaatsen. Dit zorgt voor een extra beschermende laag tegen de invloed van kou van buiten. In sommige gevallen is het niet mogelijk om glaswol aan te brengen. Voor die gevallen zijn er speciale PIR-isolatieplaten, welke de warmte binnenshuis houden, het vocht buitenshuis houden en drukvast zijn. Bijkomend voordeel is dat geluid ook gedempt wordt door deze materialen. Al gaat het uiteindelijk om de warmte en de energie.

Kosten en opbrengsten

Zoals gezegd, een dergelijke ‘ingreep’ aan je huis kost natuurlijk wel iets. Maar als je waardevermeerdering van je huis en de energiebesparing meerekent is het een uitgave die zich altijd terugbetaalt. Met de huidige trend van stijgende gasprijzen en het verlagen van CO2-uitstoot is het isoleren van je huis een doeltreffende maatregel. De kosten van het plaatsen van de isolerende materialen verschillen per huis en de wensen van de klant. Je kunt samen met DakPro kijken wat het beste past in jouw situatie.

Wees zorgvuldig

Als het je huis betreft, zorg dan dat je voor zekerheid gaat. Slecht geplaatste dakisolatie kan ervoor zorgen dat het gewenste rendement niet gehaald wordt. Het kan zelfs leiden tot lekkage! Het is verstandig om met een professioneel bedrijf zoals DakPro in zee te gaan. Zo garandeer je de beste kwaliteit, van materiaal, en in de uitvoering van de isolatie. Binnen de kortste keren zit je er warm bij in jouw goed geïsoleerde woning.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide