4212
De zolder verbouwen

Zolders zijn vaak een ondergewaardeerd stuk van het een huis. Zolders zijn vaak koud, donker en klein. Het zou een perfecte plek zijn om je terug te trekken voor een momentje voor jezelf of voor de perfecte werkplek. Als het je slaapkamer wordt, kun je door de schuine wanden regen op het dak horen vallen. Wat het uiteindelijke doel van je verbouwing wordt, begint met het maken van een bestemmingsplan.

Om de zolder een fijne plek te maken om te verblijven, moet er een aangename temepratuur heersen en de kou buiten laten. Kijk of het dak goed geïsoleerd is vooral als het huis gebouwd is voor1965 en tussen 1965 t/m 1991. Recente huizen zijn doorgaans een stuk beter geïsoleerd. Hoe herken je welke dakisolatie je hebt? EnergieDeskundige.nl biedt hier een handig artikel voor. Naast het feit dat het belangrijk is dat een dak goed isoleert, speelt een raam ook een belangrijke rol in de hoogte van de temperatuur.

Om de zolder grote te laten lijken is natuurlijk licht de beste oplossing bij donkere ruimtes. Heb je geen dakramen op de zolder? Bij Dakraamshop staat duidelijk hoe je een dakraam kunt plaatsen. Als je niet precies weet welk dakraam bij jou op de zolder past, kijk dan bij handige tips voor het kopen van een dakraam. Naast natuurlijk licht kunnen de juiste lampen het verschil maken, ze zorgen voor de juiste sfeer en kunnen de zolder optisch groter laten lijken van de zolderkamer. Mocht je er een werk- of speelruimte van willen maken, kies dan voor spotjes. Bij een slaapkamer is het passend om voor zachte sfeerlampen te gaan. De kleur voor een zolderkamer is belangrijk, kies voor een lichte kleur om het groter te laten lijken. Ben je toch iemand die van kleur houdt? Schilder dan de wand die recht is om diepte te creëren.

Schuine wanden hoeven geen nadeel te zijn, het gebruik van een inbouwkast, bed, of andere meubels zorgt voor een extra hoeveelheid opbergruimte. Let op dat de meubels voor de zolder altijd dusdanig opgemeten worden, dat het naar boven kan worden gebracht, maar ook of het past. Daarnaast is het verstandig om voor lagere meubels te kiezen wanneer de zolderkamer een laag plafond heeft, hierdoor lijkt het alsof de zolder een hoger plafond heeft. Een voorbeeld is een lager bed nemen, zodat het plafond optisch iets hoger lijkt, dit is een stuk comfortabeler voor het oog.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners