1200
Alles wat je moet weten over kunststof boeidelen

Om de daken van woningen in ons land een strakke uitstraling te geven, worden ze vaak afgewerkt met een boeideel. Vroeger waren boeidelen vooral van hout, maar de laatste jaren worden er steeds vaker kunststof boeidelen gebruikt om een dakrand mee af te werken. Ben je benieuwd of het interessant is om jouw houten boeidelen te vervangen door kunststof? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over boeidelen van kunststof.

Voordelen van kunststof boeidelen

Wanneer jouw dak nu nog afgewerkt is met houten boeidelen, vraag jij je mogelijk af waarom je voor kunststof zou kiezen. Dit doe je vooral omdat boeidelen van dit materiaal de nodige voordelen met zich meebrengen. Het grootste voordeel is dat je amper om hoeft te kijken naar kunststof boeidelen. In tegenstelling tot hout verkleurt kunststof bijvoorbeeld niet onder invloed van de zon. Het gevolg hiervan is dat je dit materiaal – in tegenstelling tot hout – niet eens in de zoveel jaar over hoeft te schilderen om ervoor te zorgen dat jouw woning zijn uitstraling behoudt.

Het enige wat je moet doen om jouw kunststof boeidelen mooi te houden, is ze af en toe schoonmaken. Verwacht niet dat dit iets is wat je wekelijks of maandelijks moet doen, want twee keer per jaar volstaat al. Schoonmaken kan overigens gewoon met warm water en een sopje.

Steeds slechter van hout te onderscheiden
Vroeger was het verschil tussen kunststof en hout nog duidelijk zichtbaar, maar beide materialen gaan steeds meer op elkaar lijken. Dit komt vooral doordat kunststof boeidelen vandaag de dag ook verkrijgbaar zijn met houtnerf. Werk je jouw dakranden af met kunststof boeidelen met houtnerf? Dan lijkt het vanaf een afstandje net alsof jouw woning is afgewerkt met houten boeidelen. Op deze manier krijgt jouw woning de warme uitstraling die je wenst. Je profiteert echter wel van de vele voordelen die kunststof boeidelen met zich meebrengen.

Wat kosten kunststof boeidelen?

We kunnen je helaas niet precies vertellen hoeveel je betaalt voor kunststof boeidelen. Dit komt vooral doordat iedere woning anders is, waardoor iedereen andere lengtes nodig heeft. Gelukkig kun je op het internet vaak berekenen hoeveel je betaalt voor kunststof boeidelen. De prijs valt mogelijk hoger uit dan de prijs van houten boeidelen. Op de korte termijn is kunststof vaak duurder, maar op de lange termijn meestal goedkoper. Dit komt onder meer doordat je boeidelen van kunststof niet eens in de zoveel jaar hoeft te schilderen. Bovendien hebben ze een (veel) langere levensduur dan houten boeidelen.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners