825
5x tips voor een stressvrije verbouwing
Gepubliceerd: 29-12-2022

Hoewel het een goed idee is om eindelijk de lang geplande verbouwing te realiseren, kan de verandering uiterst stressvol zijn. Er komt veel bij kijken. Zeker als je bijvoorbeeld een keuken of badkamer gaat verbouwen. De volgende vijf tips helpen je om minder stress te hebben bij de verbouwing, zodat je meer kunt genieten van het vernieuwen van je huis.

Handige tips voor een stressvrije verbouwing

1. Plannen 

Maak een plan en houd je eraan. Onnodige veranderingen op het laatste moment veroorzaken de meeste stress. Het is cruciaal om de tijd te nemen om een plan te maken dat praktisch en betaalbaar is.

WIN-VLOERKLEED.png

2. Wees flexibel

Flexibiliteit is een ander belangrijk onderdeel tijdens het renovatieproject. Terwijl je een perfect beeld hebt opgebouwd van hoe je wilt dat het afgewerkte project eruitziet, moet je ook accepteren dat er veranderingen kunnen optreden.

3. Stel een budget vast

Geef jezelf wat speelruimte, ongeacht de grootte van je budget, want er zullen gegarandeerd onverwachte kosten voordoen. Het is raadzaam het budget met 10% tot 20% te verhogen om wat speelruimte te hebben.

4. Schakel vakmensen in

De juiste professionele hulp, zoals van deze dakdekker in Hilversum, zal de verbouwing mogelijk stressvrij en veel soepeler laten verlopen. Bedrijven inschakelen met veel ervaring is een aanrader, omdat ze je stress kunnen verminderen door met efficiënte ontwerpen te komen en effectieve oplossingen te vinden voor onvoorziene problemen. In dit geval kun je dan op zoek gaan naar een goede dakdekker.

5. Ga vaker het huis uit

Ga zo vaak mogelijk het huis uit. Zo kun je ook meer tijd doorbrengen met je gezin en je afleiding bieden. Weggaan uit de bouwzone is beter voor je gezondheid en het kan geen kwaad om wat tijd buiten door te brengen.

Hoe vind je een goede aannemer?

Zoek daarnaast een betrouwbare aannemer. Vraag vrienden en familieleden wie zij zouden aanbevelen. Werk met aannemers die sterk worden aanbevolen. Als je niet het hele huis wilt renoveren, bijvoorbeeld alleen het dak, is het belangrijk dat je een expert inhuurt. Dit is cruciaal om van de aannemer de verzekering te krijgen dat hij de klus goed zal klaren.

Tot slot

Stressvrij blijven tijdens de verbouwing kan een zware taak zijn, omdat er altijd ongewenste situaties kunnen ontstaan. Duidelijke communicatie met de aannemers kan helpen om deze stress zoveel mogelijk te vermijden tijdens de verbouwing. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide