1572
3 dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een dakkapel

Ben je van plan je woning uit te breiden met een mooie dakkapel? Goed idee! Natuurlijk koop je niet zomaar de eerste de beste dakkapel en wil je meer weten over de mogelijkheden. De zoektocht naar de juiste dakkapel wordt echter meteen een stuk eenvoudiger als je een aantal zaken in het achterhoofd houdt.

Kun je het bos door de bomen niet zien en weet je niet goed waar je best op let bij aankoop van een dakkapel? Dan kunnen de volgende drie tips je zeker en vast op weg helpen!

3 tips bij het aankopen van een nieuwe dakkapel

Een dakkapel biedt alleen maar voordelen: je woning wordt een stuk ruimer, je geniet van meer zonlicht én je dak ziet er vanbuiten gewoon mooier uit. Waar moet je op letten als je een dakkapel wilt aankopen?

1. Het materiaal van de dakkapel

Er bestaan veel verschillende soorten dakkapellen op het vlak van materiaal. Zo is een houten model erg mooi bij een landelijke of klassieke woning, zeker als je dak met traditionele dakpannen is bedekt. Voor een moderne, strakke look is een kunststof of Trespa model dan weer ideaal. Bekijk het aanbod bij een speciaalzaak om te weten welk type het beste bij jouw woning past.

Ook is het van belang om te weten dat elk materiaal zijn functionele voordelen heeft. Een houten dakkapel oogt erg klassevol en gezellig, maar is een stuk zwaarder. Hout is wel erg sterk en het voegt heel wat waarde aan je woning toe. Materialen als aluminium en Trespa zijn dan weer duurzaam, licht en strak van design.

2. Het formaat van de dakkapel

Het spreekt voor zich dat je ook de juiste dakkapel wilt vinden qua formaat. De grootte die je kiest hangt niet enkel af van de beschikbare ruimte op je dak, maar ook van je persoonlijke voorkeur. Wil je bijvoorbeeld gewoon een dakkapel als versiering, zonder dat je daarbij per sé veel extra ruimte nodig hebt? Of is het juist de bedoeling dat je dakkapel de bovenste verdieping ruimer maakt omdat je er een extra kamer wilt van maken?

Het formaat van je dakkapel heeft ook een invloed op de prijs die je betaalt, dat is logisch. Doorgaans zijn de kosten relatief interessanter als je een groter model kiest, maar dat moet natuurlijk wel mogelijk zijn. Bespreek met je aanbieder wat de mogelijkheden zijn, zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

3. Het type dakkapel

Tenslotte besteed je ook best aandacht aan het soort dakkapel dat je op het oog hebt. En dan gaat het vooral om het ontwerp. Er bestaan dakkapellen met een aangebouwd terras voor nog méér ruimte, speciale dakkapellen die als een verhoging uit het plafond steken, modellen met een plat dak of spits dak, enzovoort.

Qua design is het vooral een kwestie van voorkeur. Alweer kun je advies inwinnen bij een speciaalzaak om precies de look en feel te krijgen die je wilt. Op die manier geniet je ten volle van je nieuwe dakkapel!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners