Ben jij van plan om je dak te isoleren? Dan zijn er heel wat dingen die je vooraf moet weten. Want wanneer kun je dat het beste doen? Welke materialen moet je gebruiken? En kun je dit zelf, of kun je klus beter uitbesteden? Hier vind je alles wat je moet weten over dakisolatie.

Van een dakkapel kun je veel profijt hebben. Een dakkapel creëert ruimte en voegt waarde toe aan het huis. Bij een koopwoning bepaal je zelf of je een dakkapel plaatst. Huur je een woning, dan heb je toestemming nodig van de verhuurder.

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen en vergelijk specialisten in jouw regio! Veel mensen hebben tegenwoordig interesse om zonnepanelen te kopen. Best logisch als je je bedenkt dat je in 20 jaar maar liefst €16.000 kan verdienen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Je investeert en daarna geniet je tientallen jaren van gratis stroom. Dit levert meer op dan de rente over je spaargeld!

Ontvang gratis offertes voor dakkapellen en vergelijk specialisten in jouw regio! Met een dakkapel creëer je eenvoudig meer ruimte in je woning en zorg je voor meer lichtinval. Door de ruimte te vergroten zijn kamers efficiënter te gebruiken en stijgt je woningwaarde. Logisch dus dat steeds meer mensen een dakkapel laten plaatsen. Overweeg jij een dakkapel te laten plaatsen? Lees hier alles wat je moet weten en vraag gratis offertes voor dakkapellen aan!

Zolders zijn vaak een ondergewaardeerd stuk van het een huis. Zolders zijn vaak koud, donker en klein. Het zou een perfecte plek zijn om je terug te trekken voor een momentje voor jezelf of voor de perfecte werkplek. Als het je slaapkamer wordt, kun je door de schuine wanden regen op het dak horen vallen. Wat het uiteindelijke doel van je verbouwing wordt, begint met het maken van een bestemmingsplan.

Om de zolder een fijne plek te maken om te verblijven, moet er een aangename temepratuur heersen en de kou buiten laten. Kijk of het dak goed geïsoleerd is vooral als het huis gebouwd is voor1965 en tussen 1965 t/m 1991. Recente huizen zijn doorgaans een stuk beter geïsoleerd. Hoe herken je welke dakisolatie je hebt? EnergieDeskundige.nl biedt hier een handig artikel voor. Naast het feit dat het belangrijk is dat een dak goed isoleert, speelt een raam ook een belangrijke rol in de hoogte van de temperatuur.

Om de zolder grote te laten lijken is natuurlijk licht de beste oplossing bij donkere ruimtes. Heb je geen dakramen op de zolder? Bij Dakraamshop staat duidelijk hoe je een dakraam kunt plaatsen. Als je niet precies weet welk dakraam bij jou op de zolder past, kijk dan bij handige tips voor het kopen van een dakraam. Naast natuurlijk licht kunnen de juiste lampen het verschil maken, ze zorgen voor de juiste sfeer en kunnen de zolder optisch groter laten lijken van de zolderkamer. Mocht je er een werk- of speelruimte van willen maken, kies dan voor spotjes. Bij een slaapkamer is het passend om voor zachte sfeerlampen te gaan. De kleur voor een zolderkamer is belangrijk, kies voor een lichte kleur om het groter te laten lijken. Ben je toch iemand die van kleur houdt? Schilder dan de wand die recht is om diepte te creëren.

Schuine wanden hoeven geen nadeel te zijn, het gebruik van een inbouwkast, bed, of andere meubels zorgt voor een extra hoeveelheid opbergruimte. Let op dat de meubels voor de zolder altijd dusdanig opgemeten worden, dat het naar boven kan worden gebracht, maar ook of het past. Daarnaast is het verstandig om voor lagere meubels te kiezen wanneer de zolderkamer een laag plafond heeft, hierdoor lijkt het alsof de zolder een hoger plafond heeft. Een voorbeeld is een lager bed nemen, zodat het plafond optisch iets hoger lijkt, dit is een stuk comfortabeler voor het oog.

Je hoeft niet ín het groen te wonen om groen te wonen! Duurzaam wonen kan overal, ook in jouw huis. Met een paar simpele stappen maak je jouw huis eco-proof. En dat woont altijd lekkerder!

Dakkapellen komen in veel soorten en maten. Ze zijn sinds de jaren ’80 steeds populairder geworden, omdat ze op een relatief gemakkelijke manier veel ruimte en licht creëeren in de woning. Door het bouwen van een dakkapel ontstaat extra ruimte onder het schuine dak, die anders niet nuttig of efficiënt gebruikt kan worden. Echter, voor veel mensen is het niet duidelijk hoe duur een dakkapel nou eigenlijk is en welke verschillende typen dakkapel er eigenlijk zijn. Wat kost een dakkapel? De dakkapel prijzen die hieronder worden aangegeven zijn op basis van een standaard dakkapel van 150 cm hoog en 300 cm breed, inclusief plaatsing.

Een dak boven uw hoofd. Het wordt beschouwd als één van de meest essentiële basisbehoeften die de mens heeft. Het is dan ook zeker belangrijk om op tijd in te grijpen als uw dak onderhoud nodig heeft, of zelfs helemaal moet worden vervangen. Tegelijk is het een grote financiële investering, dus het is ook van belang om goed alle opties te bekijken en geen overhaaste beslissingen te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden, zowel in wat u wil laten doen, als de verschillende materialen.

Basisopties
Ten eerste is er de vraag wat er precies moet gebeuren. Soms kan een dakrenovatie genoeg uitkomst bieden. Zorg wel dat u zeker weet dat dit genoeg is, het kan soms een goede investering zijn het hele dak, inclusief de constructie, te vervangen als dit anders na een paar jaar toch zou moeten. De optie bestaat ook om een nieuw dak over uw oude dak te laten plaatsen, dit heet een overzetdak. Als de constructie nog goed is, maar het dak is ingezakt, kan dit een goede optie zijn. Dit is alleen aan te raden bij daken die in goede staat zijn, soms wordt het namelijk pas duidelijk waar de zwakke delen van een dak zitten wanneer je het dak eraf haalt.

Materialen
Bij een plat dak zijn de volgende opties mogelijk:

Met de huidige staat van de huizenmarkt kan het best een uitdaging zijn om je droomwoning te vinden. Het liefst zou je een woning kopen in woonklare staat zodat je alleen de sleutel hoeft om te draaien en meteen kan beginnen met inrichten. Het kan ook erg lonen om juist op zoek te gaan naar een woning met potentie zodat je zelf je droomhuis vorm kan geven. Als er nog het één en ander moet gebeuren zal de prijs er ook naar zijn en dat betekent dat er meer geld overblijft om te verbouwen en te renoveren.

Creëer meer ruimte
Heb je een woning met potentie kunnen vinden maar vind je het aantal vierkante meters net iets de weinig? Met het extra geld dat overblijft kan je meer ruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw waar je een stuk van de tuin gebruikt om de woonkamer door te trekken. Op deze manier creëer je een extra ruime woonkamer.

Een ander idee is het plaatsen van dakkapel als het gaat om een woning met een aflopend dak. Door ruimte in te hoogte creëren kan je makkelijker kasten en andere meubelstukken kwijt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer verschillende designs voor een dakkapel. Bedrijven die dakwerken uitvoeren kunnen u op de hoogte brengen van alle mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel met extra lange of hoge ramen.

Tip: Gaat u een dakkapel plaatsen en wilt u ook het dakbedekking laten vernieuwen voor een moderne look. Door een dakdekker aan te nemen kunt u geheel nieuwe dakbedekking plus een dakkapel laten plaatsen.

Tuinontwerp
Heeft de vorige bewoner maar weinig aandacht gehad aan de tuin? Dit werkt qua koopprijs van de woning in uw voordeel. Elke tuin valt te redden met een goed ontwerp. Een tuinarchitect kan samen met u het perfecte tuinontwerp bedenken voor uw nieuwe woning. Van een slecht onderhouden tuin hoeft u daarom niet meteen af te schrikken.

Gevelrenovatie en schilderwerk
Is het schilderwerk van de woning geen lust meer voor het oog? Veel bewoners van een nieuwe woning kiezen ervoor om hun huis opnieuw te schilderen. Dit geeft snel een frisse en nieuwe uitstraling. Ook het schilderwerk aan de buitenkant kan soms een nieuwe verflaag gebruiken, hier wordt minder vaak aan gedacht.

Een schone gevel kan wonderen doen voor een woning. Door de gevel te laten reinigen kunt u de woning er weer als nieuw uit laten zien en een echte nieuwbouw look creëren. Al het vuil wordt van de woning verwijdert en eventuele beschadigingen worden gerepareerd.

Met deze tips kan je er voor zorgen dat je toch je droomwoning kan realiseren. Het kost misschien wat tijd en geld maar u kunt uiteindelijk voordeliger uit zijn. Na al dat werk kunt u op uw gemak een verhuisfirma uw inboedel laten overbrengen en verhuizen naar uw eigen gecreëerde droomwoning.