Met een dakkapel tover je een krappe zolder om tot een grote werkruimte, slaapkamer of wasruimte. Maar wat voor dakkapellen bestaan er eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen van deze soorten? Hoe zit het met vergunningen? En ook niet onbelangrijk: wat betaal je voor een dakkapel?

Het dak is natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van een woning. Verder is het dak ook een erg kwetsbaar onderdeel van een woning. Het is daarom van groot belang dat het dak goed onderhouden wordt.

De dakbedekking van je woning is natuurlijk erg belangrijk. Problemen met het dak zijn uiteraard vervelend. Mocht je dak al wat verouderd zijn, dan is het absoluut een aanrader om voor een renovatie te kiezen. Hiermee voorkom je problemen zoals een lekkage of tocht. Op deze problemen zit je natuurlijk niet te wachten. Deze problemen zullen er namelijk voor zorgen dat je nog meer geld kwijt bent. Mocht je voor nieuwe dakbedekking willen kiezen, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat dit dakbedekking van goede kwaliteit is.

Ben jij van plan om je dak te isoleren? Dan zijn er heel wat dingen die je vooraf moet weten. Want wanneer kun je dat het beste doen? Welke materialen moet je gebruiken? En kun je dit zelf, of kun je klus beter uitbesteden? Hier vind je alles wat je moet weten over dakisolatie.

Van een dakkapel kun je veel profijt hebben. Een dakkapel creëert ruimte en voegt waarde toe aan het huis. Bij een koopwoning bepaal je zelf of je een dakkapel plaatst. Huur je een woning, dan heb je toestemming nodig van de verhuurder.

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen en vergelijk specialisten in jouw regio! Veel mensen hebben tegenwoordig interesse om zonnepanelen te kopen. Best logisch als je je bedenkt dat je in 20 jaar maar liefst €16.000 kan verdienen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Je investeert en daarna geniet je tientallen jaren van gratis stroom. Dit levert meer op dan de rente over je spaargeld!

Ontvang gratis offertes voor dakkapellen en vergelijk specialisten in jouw regio! Met een dakkapel creëer je eenvoudig meer ruimte in je woning en zorg je voor meer lichtinval. Door de ruimte te vergroten zijn kamers efficiënter te gebruiken en stijgt je woningwaarde. Logisch dus dat steeds meer mensen een dakkapel laten plaatsen. Overweeg jij een dakkapel te laten plaatsen? Lees hier alles wat je moet weten en vraag gratis offertes voor dakkapellen aan!

Zolders zijn vaak een ondergewaardeerd stuk van het een huis. Zolders zijn vaak koud, donker en klein. Het zou een perfecte plek zijn om je terug te trekken voor een momentje voor jezelf of voor de perfecte werkplek. Als het je slaapkamer wordt, kun je door de schuine wanden regen op het dak horen vallen. Wat het uiteindelijke doel van je verbouwing wordt, begint met het maken van een bestemmingsplan.

Om de zolder een fijne plek te maken om te verblijven, moet er een aangename temepratuur heersen en de kou buiten laten. Kijk of het dak goed geïsoleerd is vooral als het huis gebouwd is voor1965 en tussen 1965 t/m 1991. Recente huizen zijn doorgaans een stuk beter geïsoleerd. Hoe herken je welke dakisolatie je hebt? EnergieDeskundige.nl biedt hier een handig artikel voor. Naast het feit dat het belangrijk is dat een dak goed isoleert, speelt een raam ook een belangrijke rol in de hoogte van de temperatuur.

Om de zolder grote te laten lijken is natuurlijk licht de beste oplossing bij donkere ruimtes. Heb je geen dakramen op de zolder? Bij Dakraamshop staat duidelijk hoe je een dakraam kunt plaatsen. Als je niet precies weet welk dakraam bij jou op de zolder past, kijk dan bij handige tips voor het kopen van een dakraam. Naast natuurlijk licht kunnen de juiste lampen het verschil maken, ze zorgen voor de juiste sfeer en kunnen de zolder optisch groter laten lijken van de zolderkamer. Mocht je er een werk- of speelruimte van willen maken, kies dan voor spotjes. Bij een slaapkamer is het passend om voor zachte sfeerlampen te gaan. De kleur voor een zolderkamer is belangrijk, kies voor een lichte kleur om het groter te laten lijken. Ben je toch iemand die van kleur houdt? Schilder dan de wand die recht is om diepte te creëren.

Schuine wanden hoeven geen nadeel te zijn, het gebruik van een inbouwkast, bed, of andere meubels zorgt voor een extra hoeveelheid opbergruimte. Let op dat de meubels voor de zolder altijd dusdanig opgemeten worden, dat het naar boven kan worden gebracht, maar ook of het past. Daarnaast is het verstandig om voor lagere meubels te kiezen wanneer de zolderkamer een laag plafond heeft, hierdoor lijkt het alsof de zolder een hoger plafond heeft. Een voorbeeld is een lager bed nemen, zodat het plafond optisch iets hoger lijkt, dit is een stuk comfortabeler voor het oog.

Je hoeft niet ín het groen te wonen om groen te wonen! Duurzaam wonen kan overal, ook in jouw huis. Met een paar simpele stappen maak je jouw huis eco-proof. En dat woont altijd lekkerder!