Heerlijk, een huis met zolder. Maar in de praktijk blijkt dat schuine dak altijd in de weg te zitten en is de zolder niet meer dan een donkere rommelhoek waar je weinig mee kunt. Tijd voor een dakkapel! Daarmee creëer je extra ruimte en licht. Voortaan is de zolder een echte leefruimte om te gebruiken als kantoor, of slaapkamer. De voordelen van een dakkapel op een rij:

Bij DakPro willen ze je graag helpen bij de isolatie van jouw platte dak. Deze ervaren dakdekkers zijn in heel Nederland actief en vertellen je graag waar je op moet letten bij deze klus. Het is namelijk niet zo simpel als sommige mensen denken. Er komt veel kijken bij werkzaamheden die met daken te maken hebben. Het is belangrijk dat de klus zorgvuldig wordt geklaard, anders ligt lekkage op de loer!

Je ziet ze steeds vaker terug in Nederland: allerlei soorten en maten dakkapellen. Niet gek natuurlijk; ze vergroten je woonoppervlak, zorgen voor meer licht in huis en geven je zomaar de mogelijkheid om extra ruimte in je woning in te richten. Ideaal voor een extra slaapkamer bijvoorbeeld, een studeerkamer, een speelkamer voor de kinderen of wat dan ook.

Door de materialen die vroeger werden gebruikt op platte daken, heeft het platte dak een niet al te beste reputatie. Ze hebben namelijk de naam dat ze nogal vatbaar zijn voor lekkage. Klopt deze reputatie eigenlijk wel? En wat kun je doen als je platte dak beschadigd is? Dat lees je in dit artikel! 

Met een dakkapel tover je een krappe zolder om tot een grote werkruimte, slaapkamer of wasruimte. Maar wat voor dakkapellen bestaan er eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen van deze soorten? Hoe zit het met vergunningen? En ook niet onbelangrijk: wat betaal je voor een dakkapel?

Het dak is natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van een woning. Verder is het dak ook een erg kwetsbaar onderdeel van een woning. Het is daarom van groot belang dat het dak goed onderhouden wordt.

De dakbedekking van je woning is natuurlijk erg belangrijk. Problemen met het dak zijn uiteraard vervelend. Mocht je dak al wat verouderd zijn, dan is het absoluut een aanrader om voor een renovatie te kiezen. Hiermee voorkom je problemen zoals een lekkage of tocht. Op deze problemen zit je natuurlijk niet te wachten. Deze problemen zullen er namelijk voor zorgen dat je nog meer geld kwijt bent. Mocht je voor nieuwe dakbedekking willen kiezen, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat dit dakbedekking van goede kwaliteit is.

Ben jij van plan om je dak te isoleren? Dan zijn er heel wat dingen die je vooraf moet weten. Want wanneer kun je dat het beste doen? Welke materialen moet je gebruiken? En kun je dit zelf, of kun je klus beter uitbesteden? Hier vind je alles wat je moet weten over dakisolatie.

Van een dakkapel kun je veel profijt hebben. Een dakkapel creëert ruimte en voegt waarde toe aan het huis. Bij een koopwoning bepaal je zelf of je een dakkapel plaatst. Huur je een woning, dan heb je toestemming nodig van de verhuurder.