Daglicht is ontzettend belangrijk voor mensen. Zou jij vaker natuurlijk licht op je gezicht willen hebben, maar zit je veelal binnen? Gelukkig is daar een goede oplossing voor: het laten plaatsen van een lichtstraat.

Heb je wel eens gehoord van de nieuwe generatie dakramen? Dit zijn een van de beste soorten dakramen die op dit moment op de markt zijn. De producten zijn op allerlei vlakken verbeterd en daarom een hele goede investering voor je woning. Wil je weten waarom ook jij zou moeten kiezen voor deze nieuwe dakramen? Lees dan snel verder.

Of je nu op zoek bent naar een goede manier om als amateurklusser een daktuintje te plaatsen of je als je werkzaam bent in de bouw en dagelijks op hoogte werkt: het is wel zo fijn als dat zo veilig mogelijk kan. Er gebeuren helaas nog veel ongelukken tijdens het werken op het dak. Het maakt niet uit hoe hoog zo’n dak dan is, als je valt, kun jij je lelijk bezeren. Het is daarom erg belangrijk om je goed voor te bereiden voor werk op hoogte. Kom - veilig- van dat dak af met deze drie tips!

Het begint met een druppeltje en voordat je het weet ben je emmers aan het verzamelen om schade door het lek te voorkomen. Een lekkend dak is natuurlijk alles behalve fijn, en iets wat je zo snel mogelijk op wilt lossen. Dus wat doe je nu bij een lekkend dak? We geven je een aantal handige tips zodat je snel kunt handelen.

Heerlijk, een huis met zolder. Maar in de praktijk blijkt dat schuine dak altijd in de weg te zitten en is de zolder niet meer dan een donkere rommelhoek waar je weinig mee kunt. Tijd voor een dakkapel! Daarmee creëer je extra ruimte en licht. Voortaan is de zolder een echte leefruimte om te gebruiken als kantoor, of slaapkamer. De voordelen van een dakkapel op een rij:

Bij DakPro willen ze je graag helpen bij de isolatie van jouw platte dak. Deze ervaren dakdekkers zijn in heel Nederland actief en vertellen je graag waar je op moet letten bij deze klus. Het is namelijk niet zo simpel als sommige mensen denken. Er komt veel kijken bij werkzaamheden die met daken te maken hebben. Het is belangrijk dat de klus zorgvuldig wordt geklaard, anders ligt lekkage op de loer!

Je ziet ze steeds vaker terug in Nederland: allerlei soorten en maten dakkapellen. Niet gek natuurlijk; ze vergroten je woonoppervlak, zorgen voor meer licht in huis en geven je zomaar de mogelijkheid om extra ruimte in je woning in te richten. Ideaal voor een extra slaapkamer bijvoorbeeld, een studeerkamer, een speelkamer voor de kinderen of wat dan ook.

Door de materialen die vroeger werden gebruikt op platte daken, heeft het platte dak een niet al te beste reputatie. Ze hebben namelijk de naam dat ze nogal vatbaar zijn voor lekkage. Klopt deze reputatie eigenlijk wel? En wat kun je doen als je platte dak beschadigd is? Dat lees je in dit artikel! 

Met een dakkapel tover je een krappe zolder om tot een grote werkruimte, slaapkamer of wasruimte. Maar wat voor dakkapellen bestaan er eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen van deze soorten? Hoe zit het met vergunningen? En ook niet onbelangrijk: wat betaal je voor een dakkapel?