We hebben allemaal eens in de zoveel tijd dat we het hele huis onder handen nemen en verschillende klusjes oppakken. Toch wordt hierbij het dak vaak vergeten. Dit is zonde, aangezien het dak minimaal elk jaar gecontroleerd moet worden. Door het dak preventief te inspecteren, kun je de meeste problemen heel makkelijk voorkomen. Helaas ontdekken de meeste mensen schade pas aan hun dak als ze te maken krijgen met vervelende problemen, zoals lekkage. Gelukkig zijn de meeste problemen te verhelpen! Hoe? Dat lees je hier. 

Heb jij wel eens gehoord van een sedumdak? Ook als je deze daksoort niet kent, heb je vast het woord sedum wel eens horen vallen: dit zijn vetplantjes. Een sedumdak is dus een groendak, begroeid met deze plantjes.Zo’n dak ziet er fantastisch uit en draagt ook nog eens bij aan de duurzaamheid van je dak. Benieuwd wat de andere voordelen van een sedumdak zijn en hoe je zo’n dak bij jouw woning krijgt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over sedumdaken.

Ben je van plan je woning uit te breiden met een mooie dakkapel? Goed idee! Natuurlijk koop je niet zomaar de eerste de beste dakkapel en wil je meer weten over de mogelijkheden. De zoektocht naar de juiste dakkapel wordt echter meteen een stuk eenvoudiger als je een aantal zaken in het achterhoofd houdt.

Heb je wel eens aan het inhuren van een dakdekker gedacht? Een goede dakdekker kan cruciaal zijn  voor het onderhoud van je dak – en uiteindelijk voor je wooncomfort. Belangrijker dan je misschien denkt zelfs! In dit artikel leggen we uit waarom een dakdekker zo essentieel is.

Een dakkapel is een behoorlijke investering. Voor een kleine dakkapel ben je al snel 3.000 euro of meer kwijt. De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Een houten dakkapel is het goedkoopst. Daar staat wel tegenover dat je hier het meeste onderhoud aan hebt. Heb je een houten dakkapel die aan renovatie toe is? Lees dan verder om te ontdekken wat je het beste kunt doen.

Daglicht is ontzettend belangrijk voor mensen. Zou jij vaker natuurlijk licht op je gezicht willen hebben, maar zit je veelal binnen? Gelukkig is daar een goede oplossing voor: het laten plaatsen van een lichtstraat.

Heb je wel eens gehoord van de nieuwe generatie dakramen? Dit zijn een van de beste soorten dakramen die op dit moment op de markt zijn. De producten zijn op allerlei vlakken verbeterd en daarom een hele goede investering voor je woning. Wil je weten waarom ook jij zou moeten kiezen voor deze nieuwe dakramen? Lees dan snel verder.

Of je nu op zoek bent naar een goede manier om als amateurklusser een daktuintje te plaatsen of je als je werkzaam bent in de bouw en dagelijks op hoogte werkt: het is wel zo fijn als dat zo veilig mogelijk kan. Er gebeuren helaas nog veel ongelukken tijdens het werken op het dak. Het maakt niet uit hoe hoog zo’n dak dan is, als je valt, kun jij je lelijk bezeren. Het is daarom erg belangrijk om je goed voor te bereiden voor werk op hoogte. Kom - veilig- van dat dak af met deze drie tips!

Het begint met een druppeltje en voordat je het weet ben je emmers aan het verzamelen om schade door het lek te voorkomen. Een lekkend dak is natuurlijk alles behalve fijn, en iets wat je zo snel mogelijk op wilt lossen. Dus wat doe je nu bij een lekkend dak? We geven je een aantal handige tips zodat je snel kunt handelen.