1499
Zonnepanelen waren in 2019 zeer aantrekkelijk
Gepubliceerd: 28-10-2019 Laatste update: 29-10-2019

Er is goed nieuws voor mensen met zonnepanelen en mensen die ze willen laten plaatsen. De salderingsregeling is namelijk verlengd tot 2023. Maar wat is de regeling precies en wat heb je eraan?

 

Als je zonnepanelen hebt neem je nog steeds een deel van je stroom af van je energieleverancier. Het kan namelijk zomaar zijn dat de zon een tijdje minder schijnt en te weinig energie opwekt. Door gebruik te maken van de salderingsregeling kun je stroom terug leveren aan het openbare net. Dit wordt uiteindelijk verrekend met de jaarrekening. Als je ook in aanmerking wil komen voor deze regeling dien je jezelf aan te melden via energieleveren.nl. De regeling zal vanaf 2023 langzaam gaan afbouwen. Profiteer dus nu nog een aantal jaar!

inspiratiebrochures1.png

Mede hierdoor kan zonnepanelen plaatsen erg aantrekkelijk zijn. Er zijn veel Nederlanders die zonnepanelen hebben of willen laten plaatsen. Wil je ook zonnepanelen aanschaffen, kijk dan goed naar de mogelijkheden en regelingen. Als je van alles op de hoogte bent kun je veel geld besparen. Op dit moment heeft ongeveer 10 procent van alle huishoudens al zonnepanelen en dit aantal loopt snel op. Je investering kun je er al snel uit halen, meestal duurt dit ongeveer 6 jaar. Ook in 2019 waren zonnepanelen erg aantrekkelijk. Het is misschien niet meer mogelijk om een subsidie te krijgen voor de aanschaf ervan, maar er zijn toch nog een aantal regelingen die het aantrekkelijk maken.

BTW voordeel

Het is dus niet meer mogelijk om een subsidie te krijgen voor je zonnepanelen. Gelukkig is er nog wel een ander voordeel. Je kunt namelijk de BTW die je hebt betaald voor de aanschaf en installatie van je zonnepanelen terugvragen via de belastingdienst. Dit bedrag kan al snel oplopen. Gemiddeld krijgen de meeste mensen ergens tussen de 500 en de 1000 euro terug.

Terugleververgoeding

Vaak leveren zonnepanelen in totaal meer energie op dan dat je in totaal verbruikt. Deze energie kun je terugleveren aan je energieleverancier. Per KwH die je teruglevert krijg je een vast bedrag terug. Wanneer je veel zonnepanelen hebt kan dit bedrag behoorlijk hoog zijn. Hierbij zul je wel goed moeten kijken naar de juiste energieleverancier. De tarieven die een energieleverancier betaald als terugleververgoeding kunnen erg veel verschillen. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingswebsite. Zo weet je precies welke leverancier het hoogste tarief geeft.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide