1056
Wat is een goede manier om dit jaar kosten te besparen?
Gepubliceerd: 04-05-2022 Laatste update: 04-07-2022

Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat de energieprijzen dit jaar sterk gestegen zijn. Iedereen in Nederland moet dit jaar meer geld betalen voor zijn/haar energierekening en dat voel je iedere maand. Vandaar dat dit ook een goed moment is om te kijken of verduurzaming mogelijk is. Op deze manier kun je niet alleen een steentje bijdragen aan een betere wereld, maar zorg je er ook voor dat je vaste lasten aanzienlijk kunnen dalen. Veel werk hoeft het niet te zijn om op natuurlijke energiebronnen over te stappen, dus je kunt al heel snel geld besparen.

Je kunt zonnepanelen kopen om je kosten te drukken

Een van de meest toegepaste manieren om je energierekening te drukken, is zonnepanelen kopen. Dit is een van de meest effectieve investeringen omdat je gelijk kunt beginnen met besparen. Gemiddeld kosten zonnepanelen 6000 euro. Dat lijkt een hoop geld, maar met de huidige energietarieven betekent dit dat je je panelen binnen vijf jaar weer terugverdiend hebt. Tel daarbij op dat je de 21% btw terug kunt vragen en je komt tot de conclusie dat dit een heel gunstige investering is. Zonnepanelen gaan tot wel vijfentwintig jaar mee, waardoor je dus ruim twintig jaar je eigen energie kunt opwekken zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Is ieder huis geschikt voor zonnepanelen?

Als je zonnepanelen kopen gaat, is het verstandig om je goed te laten voorlichten over de plaatsing van de panelen. Het spreekt voor zich dat deze veel zon nodig hebben en dus is het belangrijk dat ze in de juiste hoek op je dak geplaatst worden. Het kan zijn dat je dak naar het noorden is gericht,waardoor je weinig zonlicht kunt pakken. In dat geval kun je ervoor kiezen om je panelen bijvoorbeeld op een raster in een zonnige hoek van de tuin aan te brengen. Zo kun je optimaal rendement uit je panelen halen ook wanneer ze niet op je dak liggen. Heb je een klein dak? Ga dan voor panelen met een hoger rendement om het ruimtegebrek te compenseren. Je leverancier kan je goed laten zien wat voor jou het beste is.

inspiratiebrochures1.png

Kies voor panelen met vermogensgarantie

Wie zonnepanelen koopt, doet er verstandig aan om te kiezen voor panelen met vermogensgarantie. Dat houdt in dat deze panelen lange tijd een goed vermogen kunnen garanderen. Doorgaans neemt de werking van zonnepanelen af in de loop der jaren, maar als je voor panelen met vermogensgarantie gaat dan zal het rendement niet onder de 80% zakken. Zo weet jij zeker dat je voor tientallen jaren een goed zonnepaneel op je dak hebt liggen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide