588
Met deze 3 tips verbeter je het energielabel van jouw huis!
Gepubliceerd: 04-05-2023

Heb je een woning met energielabel A? Goed bezig! Jouw woning is heel energiezuinig. Is het energielabel van je huis lager? Dan is er ruimte voor verbetering. Geen zorgen, er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om jouw huis te verduurzamen. Door het energielabel van je woning te verbeteren, verlaag je jouw energierekening, maar verhoog je ook direct jouw woningwaarde. Super interessant dus! In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen om het energielabel binnen no-time te verbeteren. 

  • Vervang de beglazing (en kozijnen)

Voel je een koude lucht bij de ramen? Dan is de kans groot dat jouw woning nog enkel glas heeft. Een belangrijke eerste stap voor de verduurzaming van je woning is om de beglazing te vervangen. Zo komt er minder kou door je ramen en houd je warmte makkelijker binnen. Vervang het enkel glas voor dubbel glas, of kies voor kwalitatief HR++ of HR+++ glas. HR staat voor ‘Hoog Rendement’ en is een verbeterde versie van dubbelgals. Isolerend gas tussen de glasplaten zorgt ervoor dat dit type heel goed isoleert. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten en HR+++ heeft zelfs driedubbel glas. De laatste variant heeft een apart kozijn nodig, maar isoleert het beste. 

  • Verbeter de isolatie

Nu je de warmte beter binnenhoudt en minder last hebt van tocht is het een mooie tweede stap om de isolatie van de woning verder te verbeteren. Met een goede isolatie houd je jouw huis warm in de winter en koel in de zomer. Door hoogwaardige isolatie gaat er minder energie verloren en zo bespaar je flink op de energiekosten. Isoleren kun je op verschillende manieren doen. Daarom is het belangrijk om zowel de vloer-, buitenmuur- als dakisolatie te controleren. Ben je erachter waar de isolatie beter kan? Stem dan samen met een expert af welke manier van isoleren voor jouw situatie het meest rendabel is. Door verschillende onderdelen van het huis beter te isoleren, wordt jouw energielabel al snel een aantal klassen beter. Daarnaast kun je in de meeste gevallen een isolatiesubsidie krijgen, waardoor je niet alle kosten zelf hoeft te betalen. We adviseren om dit zeker even uit te zoeken.

inspiratiebrochures1.png

  • Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

Met degelijke kozijnen, kwalitatief glas én een goede isolatie heb je al een aantal goede maatregelen genomen voor een energiezuinige woning. Het energieverbruik zal flink afgenomen zijn en jouw woning heeft nu hoogstwaarschijnlijk energielabel C of B. De laatste stap(pen) naar energielabel A, zet je met zonnepanelen. Zonnepanelen hebben een flinke impact op je energielabel. Je wekt namelijk op een duurzame manier stroom op voor je woning en gebruikt hierdoor steeds minder energie van de energieleverancier. Zo verklein je je jouw CO-2 uitstoot. Zelfs als je kiest voor zonnepanelen huren, gaat jouw energielabel erop vooruit!

Heb je bovenstaande maatregelen genomen? Laat dan de energieprestatie van je woning opnieuw beoordelen door een professional en neem je groene energielabel in ontvangst!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide