921
Doe als zovelen, ga over op zonnepanelen!
Gepubliceerd: 16-12-2021 Laatste update: 29-06-2022

Je kan bijna geen woonwijk in Nederland meer binnenrijden en je ziet ze op daken liggen; Zonnepanelen. Zelfs in een landje zoals dat van ons, waar de zon maar zeer beperkt schijnt, loont het gebruik ervan ontzettend. Voorheen vonden wij het nogal complex klinken en dachten wij vaak ‘laat maar’. Maar toen wij erachter kwamen dat het (laten) plaatsen van zonnepanelen tegenwoordig erg gemakkelijk is én wat de vele voordelen zijn, waren wij helemaal om.

Waarom kiezen voor groen doen?

Toen ons het rekensommetje werd voorgehouden van het voordeel van zonnepanelen waren wij snel om. Naast dat ze aangeven hoeveel panelen in onze situatie rendement oplevert geven ze ook inzicht in de opbrengsten van komende tien jaar. Hierbij wordt écht naar jouw situatie gekeken.

En ze zijn bij Greenchoice zo zeker van hun zaak dat ze een opbrengstgarantie geven voor de eerste vijf jaar. Zoals we al eerder schreven bij artikelen over het thema ‘groen doen’ zijn er op vele belastingregels die zeer gunstig zijn wanneer je hiermee start. Zo ook bij zonnepanelen. Kortom, alleen al voor je portemonnee zou je het doen.

Hoeveel moet je investeren?

Natuurlijk vragen dergelijke maatregelen eerst altijd wel om een investering, dit geldt ook voor zonnepanelen. Er zijn echter wel regelingen die ervoor zorgen dat je op zeer voordelige basis een geldlening kunt krijgen, de zogenaamde duurzaamheids lening. Daarnaast kun je een snelle rekensom maken om te kijken hoeveel panelen (en dus kosten) jij nodig hebt.

Een gemiddeld huishouden gebruik ongeveer 3300 kWh per jaar aan energie, hiervoor zou je dus ongeveer 11 tot 12 zonnepanelen van 345 wattpiek nodig hebben. Dit is natuurlijk een algemeen uitgangspunt, jouw opbrengst en gebruik hangen met heel veel persoonlijke aspecten samen.

Naast deze kosten, krijg je nog andere kosten erbij. Deze betreffen een omvormer, die zorgt ervoor dat je iets met je energie kunt. En de installatie kosten, waarvan wij je aanraden om deze écht door een pro te laten doen.

Zoveel soorten, zoveel maten

De markt van zonnepanelen is zeer divers, daarom kan ook snel een ‘bomen, bos’ kwestie ontstaan. Daarom is er bij Greenchoice zonnepanelen voor het overzichtelijke model gekozen om voor twee soorten panelen te gaan. De specificaties verschillen ietwat ten opzichte van elkaar, maar welke bij jou past? Daarvoor raden wij je het advies van de experts aan.

Kortom, naast dat je duurzaam en goed bezig bent is investeren in zonnepanelen financieel gezien ook een slimme keuze. Geld parkeren op een bankrekening levert toch niks op, dus kies voor een beter optie en kies voor vergroening. Wij helpen je in ieder geval al een beetje op weg zodat jij niet langer een groentje op de zonne-energie markt bent.

Lees ook: Zonnepanelen offertes vergelijken

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide