1282
De beste tijd van het jaar om zonnepanelen te installeren
Gepubliceerd: 11-05-2022 Laatste update: 12-05-2022

Wil je graag je huis moderniseren? Je kunt dan gebruik maken van veel verschillende ontwikkelingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het installeren van zonnepanelen. Hiermee kun je heldere, hernieuwbare zonne-energie opwekken.

Als je dit graag wilt doen, wil je uiteraard wel weten wat dan precies het beste moment is voor het installeren van zonnepanelen. In de zomer is de zon uiteraard op het sterkst, dus veel mensen denken dat het plaatsen van de installatie het beste tijdens dit seizoen gedaan kan worden. Anderen denken juist dat de winter beter is zodat ze goed voorbereid zijn op de zonnige dagen.

Wat is nu echt de beste tijd van het jaar voor het installeren van zonnepanelen? Die is er eigenlijk niet! Deze installatie kan in zon, sneeuw en zelfs regen geplaatst worden. Ze gaan bovendien meer dan 25 jaar mee in de meeste gevallen, dus in principe maakt het op lange termijn niet uit wanneer ze geplaatst worden. Eigenlijk is de beste tijd voor het installeren van zonnepanelen zelfs vandaag nu de energiekosten stijgen en de overheidsstimulansen afnemen. Desondanks valt voor elk seizoen wat te zeggen, daarover lees je hieronder meer.

inspiratiebrochures1.png

Zomer

In de zomer hebben zonnesystemen de neiging om veel stroom op te wekken, waardoor je dus ook veel geld kunt besparen met de panelen. Dit is daarom een populair seizoen voor het laten plaatsen van zo’n installatie door de experts van Veranderstroom, ook omdat het installatieproces goed zal verlopen vanwege het mooie weer.

Lente

Ook de lente is een goede maand voor het plaatsen van zonnepanelen Wijchen. Het weer is immers mild dus de installatie van het systeem zal over het algemeen soepel verlopen. Bovendien kun je de panelen in gebruik nemen voordat de zomer begint, waardoor je optimaal voorbereid bent op de komst van de zon.

Winter

In de winter kan het maar zo dat er sneeuw op je dak ligt. Toch betekent dit niet dat de installatie van zonnepanelen uitgesteld gaat worden. De installateurs zullen namelijk eerst het dak schoonmaken en vervolgens het systeem plaatsen en activeren.

Herfst

Zonnepanelen installeren kan bovendien gedaan worden in de herfst. Het is voor de installateurs dan rustiger dan in de lente of zomer, de wachttijden zijn dus korter. Hierdoor zullen de panelen natuurlijk eerder geplaatst kunnen worden, waardoor je ook eerder geniet van de voordelen van je nieuwe zonnesysteem. Op deze manier kun je sneller energie en geld besparen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide