262
Alles over bouwtechnische keuringen

Een bouwtechnische keuring is ontzettend belangrijk als je een woning koopt of verkoopt. Je wilt natuurlijk bij de aankoop van een huis zeker weten dat alles goed zit, en dat je niet als je er al woont opeens te maken krijgt met een lek dek of andere gebreken waar je het bestaan niet van wist. Maar ook als jij je huis verkoopt is een bouwtechnische keuring een goed idee, want je wilt natuurlijk geen ontbinding van het contract als er toch dingen mis lijken te zijn, en je kunt daarbij ook beter onderhandelen. Kortom, een bouwtechnische keuring is altijd een goed idee. We vertellen je graag alles over deze bouwtechnische keuringen.

 

Waarom een bouwtechnische keuring?

Of je nou een huis gaat kopen of verkopen, een bouwtechnische keuring is cruciaal om goed te kunnen onderhandelen. Bij een bouwtechnische keuring kijkt een professional naar de staat van de woning. Alle belangrijke aspecten van het huis worden gecontroleerd en eventuele gebreken worden genoteerd in een rapport.In dit bouwkundig rapport, dat je na de keuring krijgt, staan alle bouwtechnische gegevens op een rijtje.Zo heb je een perfect inzicht in de bouwtechnische staat van het huis. In het rapport staat zelfs een prijsindicatie van eventuele reparatie en/of vervanging.

Zo weet je dus, als koper of verkoper, precies waar je aan toe bent op het gebied van herstelwerkzaamheden. Erg belangrijk om een goede prijs te bepalen! Na het tekenen van een contract heb je namelijk een aantal dagen bedenktijd, waarin zowel koper als verkoper het contract mogen laten ontbinden. De uitkomst van de bouwtechnische keuring kan hierin dus cruciaal zijn - of je nu als verkoper de addertjes onder het gras bloot wilt leggen of als verkoper van tevoren eventuele gebreken wilt herstellen.

Zo regel je het

Een bouwtechnische keuring is gelukkig gemakkelijk en vooral snel te regelen. Bij Keuringsdienst Voor Wonen, bijvoorbeeld, waar je binnen twee werkdagen na de inspectie door een ervaren ingenieur, bouwkundige of adviseur al een bouwtechnisch rapport ontvangt. Ook kun je snel terecht voor een afspraak: binnen drie werkdagen wordt de keuring gedaan. Lekker snel! In het rapport staat een indicatie van de onderhoudskosten voor de komende vijf jaar en daarbij een kostenindicatie van eventueel achterstallig onderhoud. Zo weet jij als koper en verkoper precies waar je aan toe bent. Ook fijn: je hebt geen lidmaatschap nodig en het bouwkundig rapport wordt erkend door NHG. Zo weet je zeker dat je goed gaat wonen én dat je als verkoper je huis op de beste manier verkoopt!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners