In Italiaans design gespecialiseerde sanitair groothandel Luca Sanitair is gestart met de verkoop van eigen massief eikenhouten badmeubels. Deze lijn is mede door een Nederlandse ontwerper ontworpen en komt op de markt onder de naam LucaWood. De bladen en meubels zijn van massief en duurzaam hout. Gestart is met waskombladen IRIS in twee varianten en het open meubel LOTUS. Luca Sanitair levert het nieuwe assortiment houten badkamermeubels exclusief in Nederland via geselecteerde showrooms. LucaWood is niet via internet verkrijgbaar.

LucaWood – duurzaam geproduceerd
Luca Sanitair is voor deze meubels de samenwerking aangegaan met Duco Meubelproducties bv. Deze samenwerking is een zeer maatschappelijk betrokken initiatief. Bij de productie wordt gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Duco Meubelproducties begeleidt hen op weg naar de arbeidsmarkt.

Bovendien wordt gewerkt met verantwoord Europees eikenhout en worden alle producten afgewerkt met milieuvriendelijke watergedragen olie, van Monocoat (Rubio). Tot slot worden diverse onderdelen van de waskommeubels, zoals de plankendragers voor de IRIS, geproduceerd bij een werkvoorzieningsbedrijf.

 

Ook leuk om te lezen