2536
Giquadro wastafels
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 22-04-2017

Het jonge Hollandse ontwerpers duo, dat onder de naam Giquadro strakke designwastafels produceert, komt met een uitbreiding van materiaal, modellen en assortiment.

Lang verwacht en nu eindelijk een feit: de productie van Giquadro wastafels uit wit quartz composiet is gestart. Deze witte wastafels worden net als de zwart granieten modellen uit één stuk gehouwen. Geen lijmnaden, geen kans op verkleuringen en geen kans op lekkage dus. De mogelijkheid om alle wastafels in zwart of in wit te leveren is een grote stap vooruit. Giquadro kende tot voorkort de Quadro en de Flatline series. Vanaf 2009 is hier een derde geheel nieuw en uitdagend ontwerp naast gekomen, de Crossover serie.

De Quadro serie bestaat uit vierkante en rechthoekige ontwerpen waarbij de vormen en het lijnenspel een gebalanceerd en uitdagend geheel vormen. De wastafels worden opgehangen met RVS muurbeugels, deze verdwijnen geheel onder de wastafel. Zo lijkt de wastafel als een puur brok steen uit de wand te komen. Boven de afvoer van elke wastafel ligt een natuurstenen tegel. Het water vloeit via de naden op natuurlijke wijze weg.

De Flatline serie is een platte wastafel met een strak en minimalistisch design. Het water loopt via de naden van de 1 cm verzonken tegel weg. De muurbeugels verdwijnen geheel onder de wastafel, wat een bijna surrealistisch voorkomen geeft.

De Crossover serie is een samensmelting van de twee eerdere ontwerpen. Het is een wastafel met en vlak afleg gedeelte zoals de Flatline, maar met een verdiepte wasbak zoals de Quadro serie. Uiteraard heeft deze wastafel de onzichtbare afvoer, het zwevende ophangsysteem en de rechte hoeken zoals de eerdere ontwerpen van Giquadro.

Bij de series zijn natuurstenen tableaus verkrijgbaar. De afmetingen zijn passend bij de wastafels. Een tableau naast of onder de wastafel maakt het design af en biedt op stijlvolle wijze opbergruimte. Vanaf 2009 is echter het assortiment in de opbergmogelijkheden uitgebreid. Nederland is en blijft een "kasten-land". Giquadro speelt in op deze behoefte en biedt de klanten een keuze uit luxe ladekasten in verschillende hout afwerkingen of in het wit. Deze kasten hangen zeer stijlvol zwevend onder de wastafels, passend in het gehele ontwerp.

Naast de opzienbarende Antonio Frattini Roller kranen levert Giquadro ook spiegels om het geheel te complimenteren. Meer informatie: www.giquadro.com.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide