4907
Keuco wastafels

De wastafel speelt een centrale rol in de badkamer. Even de handen wassen, tanden poetsen, make-up bijwerken, scheren of haren kammen... U staat waarschijnlijk meerdere keren per dag voor de wastafel. Alleen al om die reden verdient de keuze voor de wastafel alle aandacht. Afgezien van de praktische gebruiksfrequentie is ook het sfeerbepalende karakter van de wastafel van belang.

Een wastafel is vrij eenvoudig online te bestellen. Er zijn genoeg online winkels waar ze sanitair aanbieden zoals Maxaro.nl. Mocht u wat meer advies nodig hebben of uw toekomstige wastafel eerst van dichtbij willen zien dan kunt u ook terecht bij de velen showrooms. Ze worden steeds groter, zo heeft Maxaro er een van 5.000m2. Genoeg inspiratie dus.

Van alle elementen in de badkamer, is de wastafel vaak de echte blikvanger. Door uw oude wastafel te vervangen door een wastafel in nieuw design, of door een wastafelmeubel, krijgt uw badkamer een complete facelift. U kunt kiezen uit wastafels die onderdeel zijn van een complete design serie, of voor serie-onafhankelijke modellen.

hendersmagazinebanner.png

Uw voorkeur bepalen
Er is een enorme keuze aan wastafels. Om te voorkomen dat u verdwaalt in het aanbod is het goed van te voren te bedenken waar uw voorkeur naar uit gaat. Wilt u één of twee wastafels, of toch liever een extra brede wastafel met wasgoot voor twee? Of gaat uw voorkeur uit naar een ruimtebesparende hoekwastafel, of wellicht naar een wastafelmeubel? Zijn opzetwaskommen die op een aflegplateau gemonteerd worden bij u favoriet? Of ziet u meer in inbouw- of halfinbouwwastafels die in een wastafelblad worden gemonteerd? Belangrijk is dus te bepalen of alleen of met zn tweeën tegelijk wilt kunnen beschikken over de wastafel en hoeveel berg- en aflegruimte er nodig is rondom en onder de wastafel.

Materiaal
Denk ook na over het materiaal waar uw voorkeur naar uitgaat. Er zijn tegenwoordig wastafels in vele verschillende materialen. Naast de bekende keramische wastafel heeft u de keuze uit materialen als glas, rvs, koper, natuursteen, minerale kunststof en zelfs beton of hout. Betrek bij uw keuze praktische zaken als krasvastheid, duurzaamheid, schoonmaakgemak en bestendigheid tegen de inwerking van zeep, zuren, chemische middelen, etc.

Vorm
Alsof u nog daarmee nog niet genoeg heeft om over na te denken, moet u uiteindelijk ook gaan beslissen over vorm en kleur. De wastafel heeft qua design een enorme evolutie doorgemaakt in de afgelopen jaren. Er zijn ronde, vierkante, asymmetrische, platte of juist extra diepe modellen. Laat u leiden door de sfeer u aanspreekt. Houdt u van klassiek, modern, hightech, minimalistisch of nostalgisch?

Het is overigens zeker niet zo dat strak en vierkant per definitie bedoeld is voor de moderne badkamer en rond of ovaal voor de klassieke badkamer. Voor elke stijl zijn er diverse opties. De badkamerspecialist kan u de verschillende modellen tonen die passen binnen de door u gekozen sfeer. Ga eens vrijblijvend rondkijken voor informatie en inspiratie.

Wastafeltype
Laat u bij de keuze niet alleen leiden door een mooi uiterlijk, denk ook aan praktische aspecten als schoonmaakgemak en aflegruimte. En vraag u in alle eerlijkheid af wat voor wastafeltype u bent. Bent u een type dat graag uitgebreid spettert aan de wastafel, dan is een al te minimalistisch, plat model voor u waarschijnlijk niet de beste keuze. Gebruikt u de wastafel vooral om even snel de handen te wassen? dan spelen aflegruimte of waskomdiepte voor u een minder belangrijke rol.

Kleur
Keramische wastafels worden meestal gekozen in wit of pergamon (een zacht roomkleurig wit). Sommige fabrikanten bieden ook andere kleurmogelijkheden voor keramiek. Sommigen bieden zelfs de mogelijkheid om de binnenkant van de waskom van een actueel kleurtje te laten voorzien. Keramiek hoeft dus ook qua kleurmogelijkheden absoluut niet saai te zijn. Glazen, kunststoffen en natuurstenen wastafels zijn er in een veelheid aan kleuren

Een wastafel is een van de belangrijkste onderdelen in onze badkamer. Dagelijks wassen wij er onze handen, poetsen onze tanden en kijken in de spiegel

Montage
Wastafels kunnen op verschillende manieren worden bevestigd in uw badkamer. Als u ervoor kiest om uw wastafel vrijhangend aan de muur te bevestigen dan moet u er wel op letten dat de wastafel geen scherpe hoeken en randen bevat waaraan u uzelf zou kunnen bezeren. Wat ook erg handig is om ervoor te kiezen om uw wastafel op een keramische zuil of sifonkap te plaatsen. Hierdoor wordt de afvoer aan het oog onttrokken en hoeft u de afvoer niet geregeld schoon te maken. Minpuntje voor het gebruik van een zuil is echter wel dat u aan een bepaalde montagehoogte gebonden bent.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners