1343
2step wastafels van Alape

Met '2step' brengt Alape een nieuwe, zeer opvallende reeks waskommen op de markt. De naam verwijst onmiskenbaar naar wat deze waskom zo bijzonder maakt: de strakke geometrische bak heeft aan één zijde een opvallend niveauverschil met op het tussenniveau de kraanbank. Dit niveau en de nauwkeurige opbouw ervan bewijzen eens te meer het ambachtelijke vakmanschap van de fabrikant en ze tonen aan dat Alape elke denkbare uitdaging aan kan, dankzij het gebruikte materiaal: het geglazuurde staal.

Bij '2step' gooien twee aspecten meteen veel gewicht in de weegschaal: de slechts 3 mm dikke waskomrand en de kenmerkende uitvoering van de kraanbank. In twee 'trappen' krijgt het bekken zijn diepte en worden de eigenlijke bak en de kraanbank door deze twee niveaus van elkaar gescheiden. Dit is niet alleen functioneel, maar is ook heel handig voor het neerleggen van accessoires die niet nat mogen worden. Door de doorlopende waskomrand kunt u deze neerleggen zonder dat het wastafelblad en -meubel nat worden.

Wat '2step' zo aantrekkelijk maakt, is de precieze afwerking van de hoek, de rechtlijnigheid en de vorm - eigenschappen die Alape alleen kan waarmaken dankzij het gebruik van geglazuurd staal. Het gebruikte staal waarin de waskom is uitgevoerd, is overal 3 mm dik. Dit belangrijke aspect komt vooral tot uiting in de doorlopende strakke lijnen, die wel met een liniaal getrokken lijken te zijn. De ultra-vaste afmetingen en de uiterst stabiele ligging kunnen nooit genoeg naar waarde geschat worden, want zij vormen de cruciale voorwaarde om een wastafelblad of -meubel tot op de millimeter precies te kunnen inbouwen.

'2step' is verkrijgbaar in twee inbouwvarianten. De inbouwwaskom is een verfijnde en speciale oplossing van Alape, waarbij de rand standaard 25 mm boven het wastafelblad uitsteekt. Wanneer de waskom gelijkliggend ingewerkt wordt, in bijvoorbeeld een natuurstenen wastafelblad, sluit de bovenkant van de waskom en het wastafelbladmateriaal op elkaar aan en zorgen zo voor een harmonische afdichting, waarbij de daadwerkelijke dichting nauwelijks zichtbaar is. Om aan de esthetische eisen van beide procedés te kunnen voldoen, wordt een uiterste precisie van het gebruikte materiaal gevraagd en een uitmuntend vakmanschap van de fabrikant in Goslar.

Naargelang de bouwtechnische situatie of persoonlijke smaak kan de kraanbank rechts, links of parallel met de muur worden geplaatst. De asymmetrische uitvoering is mogelijk in de breedten 525 en 700 mm, de symmetrische in de breedten 500 en 600 mm.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide