Thebalux

Het design van de wastafel is sfeerbepalend in de badkamer.Bij de ontwikkeling van nieuwe badkamerseries wordt de wastafel vaak als uitgangspunt genomen. De rest van de badkamerproducten wordt qua vormgeving afgestemd op de wastafel.

De wastafel is er in allerlei soorten, maten en materialen. Rond, strak, met of zonder zuil, met of zonder onderkast, als opzetkom, als inbouwwastafel, etc. Kortom, er is voor elke smaak en situatie de juiste wastafel.

Strak, rond, plat
Strak en rechthoekig was lang de trend. Tegenwoordig zien we de ronde vormen weer terug komen, of een combinatie van strak en rond. Strakke, robuuste wastafels met vloeiend afgeronde hoeken en brede randen doen het goed. Ook de superplatte wastafel, met ondiepe waskom is populair.

Monumentaal
De nieuwste trend is de monumentale, vrijstaande wastafel. Stevige vormen, veelal van keramiek, die staan als een huis. Deze komen vooral mooi tot hun recht wanneer ze met zn tweeën naast elkaar worden geplaatst. De robuuste, vrijstaande wastafel is helemaal af met een vloerstaande kraan. Maar ook een inbouwkraan aan de wand is een goede optie. Zon monumentale wastafel vraagt overigens wel om een consequente voortzetting van de gekozen stijl. Het toilet, het bad, de tegels en de accessoires mogen niet petieterig zijn. Een minimalistische omgeving, in natuurlijke tinten is een fraai uitgangspunt voor stevig design.

Ook leuk om te lezen