1021
Axor Starck

Van alle producten in de badkamer wordt de wastafel het meest gebruikt. Daarom verdient de wastafel alle ruimte. Een royale wasplaats zorgt dagelijks voor comfort. Bovendien is de wastafel de belangrijkste blikvanger in de badkamer. Niet voor niets wordt er veel aandacht besteed aan het design van de hedendaagse wasplaats. Een goed gekozen wastafel, al dan niet in combinatie met een meubel of wastafelblad, bepaal in belangrijke mate de sfeer en het comfort in de badkamer.

Er is tegenwoordig veel keuze in wastafels. Van klassiek tot minimalistisch modern, van opzetwaskom tot inbouwwastafel. De trend in vormgeving is een combinatie van strak en rond. Robuuste vormen met brede randen en afgeronde hoeken geven het sobere minimalisme een wat vriendelijker look.

Italiaanse flair
De wastafel uit de badkamerserie Emani by Antonio Citterio is een sprekend voorbeeld van hedendaags design. Het ontwerp van de Italiaanse architect en designer Antonio Citterio geeft de badkamer een vleugje Italiaanse flair. De wastafels geven de badkamer een natuurlijke, tijdloze elegantie waarbij de kunst van het weglaten overtuigend werkt. Bijzonder is dat deze serie wastafels biedt in twee verschillende stijlen. De wastafels met een ovale, ronde vorm geven de badkamer een natuurlijke, puristische uitstraling. De rechthoekige, strakke wastafels zorgen voor een minimalistische sfeer. Emani biedt veel keuze in maatvoering en uitvoering, zodat voor elke smaak en voorkeur een passende oplossing te creëren is. Eventueel in combinatie met een wastafelonderkast in warm mahonie.

Harmonisch architectonisch
Voor een heel andere sfeer zorgt de wastafel uit de serie Flow, ontworpen door de gerenommeerde architect en designer Hadi Teherani. Flow laat de wastafel als het ware versmelten met de wand. De zachte, harmonische lijnen van de wastafel, lopen perfect over in de vlakke wand. Zo worden de badkamerinrichting en -ruimte een natuurlijke eenheid. Flow biedt wastafels in verschillende formaten en uitvoeringen. Voor extra sfeer en opbergruimte biedt Flow ook een uitgebreid meubelprogramma in wit of licht eiken. Het design van de meubels sluit tot in de details aan op de vormgeving van de wastafels. Een opvallende blikvanger is de originele vorm van de greep op de meubels. Deze heeft een golvende vorm, waardoor meubel en wastafel ook in optische zin een mooie eenheid vormen. Voor een bijzonder accent zijn de grepen naar wens uit te voeren met een gekleurde achtergrond achter de glooiende greep.

Design, ook voor starters
De Renova Nr. 1 Plan wastafel is een aantrekkelijke optie voor starters met designwensen. Met een prijskaartje vanaf ? 65,45 voor de wastafels is actueel design heel betaalbaar. De Renova Nr. 1 Plan wastafel heeft een eigentijdse, minimalistische sfeer: strak met vloeiend afgeronde hoeken en brede randen. De sterk geometrische, rechthoekige basisvorm is gecombineerd met een vloeiend ronde waskom met zachte belijning. De serie biedt wastafels in verschillende breedtes en dieptes. Deze zijn te combineren met een keramische sifonkap die de installatietechniek aan het oog onttrekt. Ook een combinatie met een wastafelblad levert een mooi beeld op en biedt het voordeel van royale aflegruimte. Ook een combinatie met een wastafelonderkast behoort tot de mogelijkheden.

Vaak zijn wastafels onderdeel van een compleet badkamerconcept. Dit betekent dat alle producten - wastafel, closet, bidet, bad en douche - ontworpen zijn in eenzelfde stijl en belijning. Zo bereikt u een harmonieus totaalbeeld. Maar juist omdat de wastafel zo gezichtsbepalend is in de badkamer, levert het vervangen van een oud door een nieuw, eigentijds exemplaar al een frisse metamorfose op.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners