2111
Alape wastafel

De wastafel in de badkamer is onmisbaar. Maar de functie van de wastafel is in de loop der jaren wel behoorlijk veranderd. Een grondige wasbeurt aan de wastafel is er eigenlijk niet meer bij. Daarvoor stappen we onder douche of in bad. Ook een handwasje doen in de wastafel - vroeger toch heel gewoon - komt nog maar zelden voor.

Functie en design
De wastafel van nu wordt hoofdzakelijk gebruikt voor tandenpoetsen, scheren, handen wassen en het gezicht wassen. Omdat we dus blijkbaar minder behoefte hebben aan grote hoeveelheden water in de wastafel, zien we het design veranderen. De wastafels worden steeds minder diep.

Superplat
Soms zien we dit zelfs in extreme vorm: supertrendy wastafels zijn soms niet meer dan een plat plateau, waarbij het water op ingenieuze wijze wegloopt via de randen. Bijzonder om te zien, maar niet in alle situaties even praktisch. Royaal spetteren is er namelijk niet bij.

Glooiend
Ook de wat traditioneler fabrikanten spelen in op het veranderend wastafel gebruik. De buitenvorm van de wastafel is nog steeds herkenbaar als een gewone wastafel, maar de binnenvorm wordt steeds glooiender en minder diep.

Deze wastafels laten wat meer spetterwerk toe dan de trendy platte wastafels. Maar ook hier geldt dat echte waterratten wellicht op praktische bezwaren stuiten.

Functie en design
Wie ouderwets wil spetteren boven de wastafel vindt overigens ook voldoende keuze. Want ook wastafels met een behoorlijk diepe binnenkom, veelal voorzien van een waterkerende rand, zijn volop verkrijgbaar.

Bedenk welke handelingen u en uw huisgenoten aan de wastafel uitvoeren, voordat u tot de aanschaf van een nieuw exemplaar overgaat. En bepaal op basis daarvan of u gaat voor trendy design, of voor functioneel gemak.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners