Gereduceerd, architectonisch design wordt steeds populairder in de badkamer. Geen wonder, want het is modern en tijdloos. Dat hier ook een plek is voor zachte lijnen toont Duravit met de complete badkamerserie Happy D.2 van Sieger Design.

In Italiaans design gespecialiseerde sanitair groothandel Luca Sanitair is gestart met de verkoop van eigen massief eikenhouten badmeubels. Deze lijn is mede door een Nederlandse ontwerper ontworpen en komt op de markt onder de naam LucaWood. De bladen en meubels zijn van massief en duurzaam hout. Gestart is met waskombladen IRIS in twee varianten en het open meubel LOTUS. Luca Sanitair levert het nieuwe assortiment houten badkamermeubels exclusief in Nederland via geselecteerde showrooms. LucaWood is niet via internet verkrijgbaar.

Deze moderne wastafels van Giquardo uit de Bowl serie maken een statement in de badkamer. Strakke vierkante randen gecombineerd met natuurlijk ronde vormen. En zonder opvallende afvoer, deze is mooi weggewerkt in de rand.
De Bowl serie is leverbaar in 8 verschillende afmetingen. Bij deze series zijn natuurstenen tableaus en luxe ladekasten verkrijgbaar. De afmetingen zijn passend bij elke wastafel.


Een tableau naast of onder de wastafel complementeert het design en biedt op stijlvolle wijze opbergruimte.

Met 'SONDO' presenteert Alape een nieuwe reeks waskommen die het dagelijkse wasritueel transformeert tot een verleidelijke ervaring. 'SONDO' wordt gemaakt in drie millimeter dik geglazuurd staal en verenigt functionaliteit, kwaliteit en puristisch design in een esthetische vorm. De 'SONDO' reeks is verkrijgbaar als opbouw- en onderbouwwaskommen en is een uitbreiding op het reeds beschikbare waskommen- en wastafelprogramma 'A˘form'. De ruime keuze in vormen, afmetingen en combinaties biedt een uniek scala aan mogelijkheden.

Luca Sanitair heeft 2 nieuwe modellen fonteinen aan het assortiment van het eigen merk Luca Sanitair toegevoegd. De fonteinen hebben een wit, glanzend en stijlvol strak design. De fonteinen zijn kleurvast, gemaakt van het composietmateriaal Solid Surface en extra glad. Ze zijn hierdoor eenvoudig schoon te maken. De fonteinen zijn bovendien eenvoudig op te hangen met een universele bevestiging. Luva laag en Luva hoog

De nieuwe serie fonteinen bevat 2 modellen: laag model Luva 1330

(35 cm x 18,5 cm x 9 cm) en hoog model Luva 1335 (35 cm x 18,5 cm x 32 cm). Ze hebben beide een strak, stijlvol, wit glanzend design en zijn gemaakt van het composiet materiaal Solid Surface.

De Luva 1330 is de lage variant met kraangat, maar is ook verkrijgbaar zonder kraangat (Luva 1331). De lage fontein kan zowel links- als rechtsom geplaatst worden en neemt weinig ruimte in beslag, daarmee ook zeer geschikt voor kleine toiletruimtes.

 

De Luva 1335 is de hoge variant. Deze heeft aan de linker zijkant een handig open schap waar badkamerspullen in opgeborgen kunnen worden. De afvoer is volledig weggewerkt in de fontein. Dit geeft een stijlvolle, strakke uitstraling.

Perfecte match met de fonteinkraan Primo-rond

De Luva fonteinen worden ideaal gecombineerd met de chromen Primo-rond kraan van het merk Luca Sanitair.

De keramische badkamerserie Starck 2 heeft een nieuw ontwerp gekregen. Op het eerste oog lijkt de wasbak rond, maar als je goed kijkt, zie je dat hij ovaal is. Een minimale nuance, welke de vorm een organisch vloeiend karakter verleend. Eenvoudig maar geniaal.

Alape, fabrikant voor esthetische oplossingen voor wastafelmeubelen, presenteert a-system addit. Dit is een nieuw, modulair opgebouwd meubelprogramma speciaal voor wastafels. Het verenigt het puristische design van de Alape wastafels met de flexibiliteit en functionaliteit van toevoegbare meubelmodules. De combinatiemogelijkheden bieden ruimte voor individualiteit en de persoonlijke behoeften van elk individu. Hierdoor is elk Alape wastafelmeubel persoonlijk en karakteristiek.

Inmiddels worden de collecties van NotOnlyWhite toegepast in onder andere privé-woningen, kantoren en wellness centers, zowel in Nederland als daarbuiten. Om de collecties uit te breiden heeft ontwerpster Marike Andeweg 2 nieuwe collecties ontworpen: de Air en de Box.

Daarnaast zijn de Base, Form en Kuub fonteinen collecties uitgebreid met een Light versie.

AIR
De Air is een bijzonder ontwerp dat wordt gekenmerkt door de slechts 3m ranke counteren. De combinatie van het witte Himacs met het eiken fineer onderstreept de ranke en elegante belijning. Bijzonder is dat de onderzijde van de Air tot in detail is afgewerkt in Himacs.

Vrijstaand in de (bad)ruimte komt de Air het beste tot zijn recht. Maar uiteraard kan de Air ook tegen een muur aan worden geplaatst. Doordat de Air rondom is afgewerkt, kan de wastafel als room devider in bijvoorbeeld een hotelkamer dienen.

Air is verkrijgbaar met de Blend wastafel in wit Himacs in combinatie met naturel eiken fineer. De 60cm brede kast, die ruimte biedt voor het plaatsen van de kraan en sifon, is optioneel. De kast oogt neutraal van voren, maar van de achterzijde is deze open met een speelse asymmetrische plankverdeling. De oranje fluor kleur aan de binnenzijde van de kast zorgt voor een verrassend effect.

BOX
De Box collectie is het antwoord op iedereen die graag van een opgeruimde

badkamer houdt. Niet langer hoeft de tandpasta en tandenborstel doelloos op je wastafel rond te slingeren.

De naturel eiken bakjes zorgen tegelijkertijd voor een frisse touch in combinatie met het witte Himacs.

De Box wastafel laat zich kenmerken door een royale ronde kom, die verkrijgbaar is in een één- en tweepersoons uitvoering. Door de ronde vormen is de Box eenvoudig in onderhoud. De Box is standaard uitgevoerd met de Flush afvoer in wit Himacs.

BASE LIGHT
De Base Light fontein is het slanke zusje van de Base fontein collectie. Met een diepte van slechts 140mm en een wanddikte en binnen afrondingen van 9mm, is de Base Light de compacte oplossing voor kleine ruimtes. De Base Light is niet alleen perfect voor gebruik thuis, maar zijn eigenschappen maken de Base Light ook een perfecte keuze voor omgevingen waar een hoge mate van hygiëne is vereist of waar er intensief gebruik van wordt gemaakt. Base Light fontein is verkrijgbaar in wit, grijs en beige Himacs.

FORM LIGHT
Form Light fontein is een slimme oplossing voor kleine toiletruimtes vanwege zijn beperkte afmetingen van slechts 140mm. De aflegruimte links of rechts biedt voldoende mogelijkheid tot het plaatsen van handdoekjes en zeep. Form fontein is verkrijgbaar in wit, grijs en beige Himacs en is voorzien van de Flush afvoer uitgevoerd in dezelfde kleur en materiaal.

KUUB LIGHT
Kuub fontein n is een slimme oplossing voor kleine toiletruimtes vanwege zijn beperkte afmetingen. De onzichtbare afvoer geeft de Kuub een interessante look. Kuub fontein is verkrijgbaar in 8 modellen in wit, grijs, beige en rood Himacs.

Na introductie op Salone Internazionale del Mobile nu ook in Nederland verkrijgbaar Le Giare is met de hand vervaardigd en ontworpen door Claudio Silvestrin. Zijn ontwerpen zijn rond en ei-vormig, hierdoor zijn de wastafels, bidetten en toiletten in elke moderne badkamer te gebruiken.

De nieuwe Le Giare serie bevat vier verschillende wastafels. De unieke vrijstaande wastafel biedt de mogelijkheid om midden in de badkamer de wastafel te positioneren. De watertoevoer en waterafvoer worden daarbij aangesloten vanuit de vloer. Alle wastafels zijn leverbaar met en zonder overloop. De plug is geheel in stijl ook gemaakt van keramiek. Naast vier modellen is er een keuze uit drie verschillende kleuren. De traditionele glans witte kleur, maar ook een mat witte kleur en daarnaast zijn de wastafels leverbaar in antraciet keramiek.