Moderne wastafels zijn vaak prachtig ontworpen, maar hun schoonheid wordt dikwijls nog verstoord door de sifon. Geberit, Europees marktleider in sanitaire technologie, heeft innovatieve oplossingen die dit probleem op een slimme manier verhelpen. Eén van de oplossingen is zelfs zo slim, dat kritische badkamerbezoekers nooit meer met afvoerbuizen geconfronteerd hoeven te worden. De verborgen wastafelsifon van Geberit levert meer ruimte en mogelijkheden op voor een krachtig interieurdesign.

De wastafel is het centrale punt van uw badkamer. Deze moet dan ook vooral functioneel zijn, maar het oog wil ook wat. Meestal wordt de (dubbele) wasbak gecombineerd met een badkamermeubel. Dit levert veel opbergruimte op en de afvoer is meteen netjes weggewerkt. Een andere mogelijkheid om de afvoer uit het zicht te houden is de wastafel op een keramische zuil te plaatsen. Het nadeel van een staande wastafel is wel dat u gebonden bent aan de standaard montagehoogte. Vrij hangende modellen daarentegen kunnen op iedere hoogte worden bevestigd. Voor welke opstelling u ook kiest, houd met name rekening met de bewegingsruimte achter de wastafel. De norm is 70 centimeter, ruimte die u absoluut nodig hebt.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Voor haar innovatieve inrichtingssysteem 'Asis' presenteerde Emco Bad op de ISH 2013 in Frankfurt voor de eerste keer een breed aanbod aan wastafels alsook aan wastafelbladen en planchets. Met de nieuwe producten vindt er een consequente verdere ontwikkeling plaats van de wasmeubeloplossingen binnen het programma, die extra mogelijkheden biedt bij de individuele, zowel esthetisch als functioneel optimaal op elkaar afgestemde vormgeving van kwalitatief hoogwaardige privé- en projectbadkamers.. Op die manier vormen de nieuwe, vrij hangende wasmeubels zowel wat betreft hun toepassing als wat betreft de kleur- en materiaalkeuze een ideale aanvulling op de veelzijdige module-eenheden en lichtspiegelkasten van het exclusieve inrichtingssysteem Asis. Tot het aanbod behoort een volledige wastafeloplossing met geïntegreerde wastafel, een met veel moderne opzetwastafels van toonaangevende fabrikanten combineerbaar wastafelblad alsook een zowel afzonderlijk als in combinatie met de wastafelvarianten aan te brengen planchet. De drie uitvoeringen zijn bovendien leverbaar in telkens drie verschillende kleuren en breedten alsook naar keuze met schuiflade of frontpaneel. Daarmee komt de fabrikant uit Lingen met een brede keuze aan wasmeubeloplossingen die voor nagenoeg alle eisen veel speelruimte bij de vormgeving bieden.

Met even praktische als aantrekkelijke functionele modules zette Emco Bad op de ISH 2013 een nieuwe trend voor haar innovatieve inrichtingssysteem 'Asis'. De fabrikant uit Lingen presenteerde acht nieuwe producten waarmee in lijn met het basisidee van het programma, klassieke badkameraccessoires in ruimtebesparende, stijlvolle functionele eenheden worden geïntegreerd. Kenmerkend voor de nieuwe modules is het efficiënte functionele design, waarmee een gebruiksvriendelijke, speciaal op de desbetreffende comforteisen afgestemde vormgeving van de badkamer mogelijk is.
Centraal staat hier de op het desbetreffende gebruiksbereik afgestemde, eenvoudig realiseerbare en naar wens extra gedetailleerde bevestiging van de functionele elementen. Dit op een zodanige wijze dat tegemoet wordt gekomen aan de designwereld van het inrichtingssysteem en daarmee eveneens aan de hoge eisen die aan de vormgeving worden gesteld. De hoogwaardige, met stijlvolle glasfronten uitgevoerde modules weerspiegelen wat betreft hun conceptionele design, de materiaalkeuze alsook de verwerking zowel de jarenlange kennis van de onderneming als de huidige eisen van de markt. Op deze manier vindt er een consequente functionele en architectonische uitbreiding van het programma plaats, die in gelijke mate extra speelruimte biedt voor de vormgeving van een individuele, aangename ambiance in zowel project- als privébadkamers.

Alle nieuwe producten bestaan uit een hoogwaardige aluminiumconstructie en zijn bedoeld voor de integratie in voorwand-installatiesystemen alsook deels voor opbouwmontage. De frontpanelen zijn voorzien van twee-ruits-gelaagd glas en worden de productlijn volgend naar keuze aangeboden in de kleuren glas-groen, optiwhite of zwart. Het gebruik van de desbetreffende badkameraccessoires of benodigdheden vindt eenvoudig plaats via ofwel overeenkomstige dispenserinrichtingen of door een lichte vingerdruk op te openen deuren. Dit zorgt met name in gevoelige toepassingsgebieden voor een esthetisch aantrekkelijke en hygiënische ambiance. Bovendien zijn de karakteristieke smalle frames van de modules eveneens overeenkomstig de designwereld van het inrichtingssysteem beschikbaar in twee verschillende varianten. Leverbaar zijn in dit geval hoogglanzend verchroomd alsook natuurkleurig geëloxeerd aluminium. Hierdoor ontstaat een buitengewoon grote veelzijdigheid in de vormgeving, waardoor naar wens zowel harmonieuze alsook contrastrijke kleur- en materiaalcombinaties bij de vormgeving van de badkamer mogelijk zijn.

Kleur buiten de lijntjes met de badkamercollectie van Silestone by Cosentino® Een blikvanger van een badkamer? Dat is helemaal op maat van de nieuwe badkamercollectie Silestone by Cosentino®, gekend om zijn innovatieve oppervlakken uit natuurlijk kwarts. Geef je verbeelding alle ruimte met gewaagde tinten als Rosso Monza en Magenta Energy. Of verras met een exclusief ontwerp, een wastafel helemaal van kwarts gemaakt.

Op het gebied van interieur nemen momenteel organische vormen het voortouw. Een van de bekendste ontwerpers van deze tijd, Philippe Starck, herkende deze aantrekkingskracht van natuurlijk vloeiende vormen al 15 jaar gelden. Al in 1998 introduceerde Duravit met Starck 2 een keramiekserie die zich oriënteerde op de beweging van het element water. Nu presenteert Duravit de serie in een nieuwe, moderne look en completeert daarmee een succesvol Re-Design van de WC’s en bidets.

Gereduceerd, architectonisch design wordt steeds populairder in de badkamer. Geen wonder, want het is modern en tijdloos. Dat hier ook een plek is voor zachte lijnen toont Duravit met de complete badkamerserie Happy D.2 van Sieger Design.

In Italiaans design gespecialiseerde sanitair groothandel Luca Sanitair is gestart met de verkoop van eigen massief eikenhouten badmeubels. Deze lijn is mede door een Nederlandse ontwerper ontworpen en komt op de markt onder de naam LucaWood. De bladen en meubels zijn van massief en duurzaam hout. Gestart is met waskombladen IRIS in twee varianten en het open meubel LOTUS. Luca Sanitair levert het nieuwe assortiment houten badkamermeubels exclusief in Nederland via geselecteerde showrooms. LucaWood is niet via internet verkrijgbaar.

Deze moderne wastafels van Giquardo uit de Bowl serie maken een statement in de badkamer. Strakke vierkante randen gecombineerd met natuurlijk ronde vormen. En zonder opvallende afvoer, deze is mooi weggewerkt in de rand.
De Bowl serie is leverbaar in 8 verschillende afmetingen. Bij deze series zijn natuurstenen tableaus en luxe ladekasten verkrijgbaar. De afmetingen zijn passend bij elke wastafel.


Een tableau naast of onder de wastafel complementeert het design en biedt op stijlvolle wijze opbergruimte.