Cosentino Group, de Spaanse wereldleider in de productie en distributie van innovatieve oppervlakken voor architectuur en design, lanceert twee nieuwe wasbakken in de Cosentino Bath Collection: Silence en Reflection.

Beide wasbakken behoren tot de revolutionaire Cosentino Bath Collection: een bijzonder concept waarbij wastafels op maat worden gemaakt in een individueel te kiezen (groot) formaat. Dankzij het elegante, pure en strakke design zijn de wasbakken toepasbaar in zowel de particuliere badkamer alsook in hotels of andere openbare gebouwen. Zo kunnen prachtige badkamers worden ontworpen met meerdere SilestoneR-- ]elementen uit hetzelfde materiaal.

Met uitbreiding van Silence en Reflection, bevat de collectie nu 10 wasbakken (Elegance, Armony, Balance, Equilibrium, Symmetry, Basic, Simplicity, Exclusive, Silence en Reflection). Allemaal op maat gemaakt, varierend tussen 40 . 60 cm breed en 80 -- ] 280 cm lang.

Daarnaast bevat de Cosentino Bath Collection een serie van 7 douchebakken (Ducal, Kador, Fresh, Doppio, Freccia, Bubbles en Simplicity). Ook deze kunnen op maat worden gemaakt varierend in de afmetingen 75 -- ] 200 cm lang tot 130 cm breed.

Deze badkamercollectie bevat ook andere elementen zoals tegels, vloeren, wandbekleding, plinten, bankjes, badomkleding et cetera. Zo kan SilestoneR worden toegepast in de gehele badkamer en ontstaat een mooi op elkaar afgestemd geheel.

SilestoneR, wereldleider in kwartsoppervlakken, is een materiaal met bijzondere eigenschappen, waaronder met name de exclusieve bacteriostatische bescherming zodat het materiaal ideaal is voor toepassing in de ruimte waar hygiene van essentieel belang is.

De Cosentino Bath Collection is verkrijgbaar in alle SilestoneR kleuren, en in alle kleuren van ECO by CosentinoR, het recyclebare oppervlak van CosentinoR.

De Nederlandse ontwerpster Marike Andeweg heeft een nieuwe wastafel, de Fuse, ontworpen voor haar merk NotOnlyWhite. Hiermee maakt ze een sprong in het diepe omdat NotOnlyWhite tot nu toe de focus heeft gelegd op het ontwerpen en produceren van maatwerk wastafels.

Het onderscheidende karakter van de Fuse is het samengaan van rechte en gekromde lijnen. De strakke belijning aan de buitenzijde wordt versterkt door de organische gevormde en subtiel geïntegreerde overloop aan de binnenzijde. Het verlaagde muurplateau zorgt voor een zwevend effect en biedt tegelijkertijd bergruimte. Het feit dat de sifon aan het oog wordt onttrokken zorgt ervoor dat de Fuse bijna een object wordt.

De Fuse is gemaakt van wit Cristaplant® en wordt geleverd met een bijpassende, afsluitbare, afvoer.

In 2005 heeft Alape als eerste sanitair fabrikant de individuele indeling van wastafelmeubelen vanuit een vervlochten geheel ontworpen. Voor het eerst waren losse onderdelen vrij te combineren tot een persoonlijk wastafelmeubel. De individuele vormgeving van woonruimtes is immers als een spiegel van de eigen persoonlijkheid. Het is daarom van wezenlijk belang dat de badkamer, als intiem centraal punt van de dagelijkse rituelen, de unieke levensstijl representeert. In samenwerking met Sieger Design is de avant-garde collectie Eco-system addit en Eco-system init ontwikkeld, die voortbouwt op deze ontwikkeling. Met deze modulaire meubelsystemen kunnen Alape inbouw-, onderbouw-, opbouw-, schotelvormige waskommen of op zichzelf staande wastafels gecombineerd worden met een diversiteit aan wastafelbladen, meubelmodules en accessoires om tot een geheel eigen droomontwerp te komen.

Alape produceert alle waskommen en wastafels met geglazuurd staal. Dit voor Alape karakteristieke materiaal is licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd en kenmerkt zich door een hoge slagvastheid. De onvergelijkbare vormzuiverheid van Alape waskommen kan uitsluitend met geglazuurd staal bereikt worden en door de grote mate van ambachtelijk vakmanschap. De precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken van het 3mm flinterdunne geglazuurde staal zorgen voor een zuiver esthetisch design. Op het staal wordt een flinterdunne laag glazuur – oftewel emaille – aangebracht en ingebrand. Hierdoor gaan het staal en het glazuur een onverbrekelijke verbinding met elkaar aan en ontstaat er een bijzonder duurzaam product. Tijdens het omvormingsproces van de stalen plaat in een waskom, is maximale flexibiliteit mogelijk voor individuele vormgeving. Om die reden zijn Alape waskommen uiterst geschikt voor zowel particulieren als voor het semi-openbare segment.

Mensen zijn uniek – net als hun waarden en normen, die weerspiegeld worden in de verschillende karakters en levensstijlen. De individuele vormgeving van woonruimtes is als een spiegel van de eigen persoonlijkheid. Het is daarom van wezenlijk belang, dat de badkamer als intiem centraal punt van de dagelijkse rituelen, de unieke levensstijl representeert. De geglazuurd stalen waskommen en de modulaire meubelsystemen van fabrikant Alape zijn esthetische wastafeloplossingen, die de persoonlijkheid en de functionaliteit naadloos laat samenkomen. Zowel de Ecoform collectie geglazuurde waskommen als de Eco-system modulaire meubelsystemen van Alape onderstrepen ieders individualiteit door een grote keuzevrijheid en het modulaire systeem. Ecoform en Eco-system manifesteren hun individuele mogelijkheden in de Alape inspiratieshowroom in Vianen en Echt.

U begint en eindigt de dag in uw badkamer. Een plek voor een frisse start of een heerlijk rustgevend verwenmoment. Vorm en functionaliteit in de badkamer is belangrijk, maar in de loop van de jaren is de badkamer tevens uitgegroeid tot uw persoonlijke ontspanningsruimte. We willen op z’n tijd relaxen en de tijd voor onszelf nemen in deze specifieke ruimte die helemaal naar wens is ingericht. Uiteindelijk associëren we ruimte met een gevoel van vrijheid en luxe.

Wastafel als blikvanger
De wastafel bepaalt voor een belangrijk gedeelte de sfeer in de badkamer. De meeste wastafels zijn gemaakt van een keramisch materiaal, maar een wastafel hoeft niet standaard te zijn. De Wave bijvoorbeeld is een ware blikvanger in de badkamer. Een perfecte combinatie van design en vorm. Een bijzondere aanwinst voor elke badkamer. Niet alleen het prachtige lijnenspel, maar ook de afvoer zorgt voor eenheid in design. In plaats van de standaard ronde afvoer, heeft de Wave een platte rechthoekige variant. Deze laat zich gemakkelijk onderhouden, doordat er voldoende ruimte is rondom de afvoer.

Complete badkamer set
De Wave past in ieder eigentijds interieur en is perfect te combineren met diverse materialen. Van robuuste materialen tot warme hout tinten, de Wave creëert voor elke smaak en voorkeur een passende oplossing. De mooie vorm van kraan Rodrigo maakt de Wave tot een complete badkamer set. De Aqua-line serie van Reginox bestaat naast rechthoekige vormen tevens uit ronde vormen. Deze ronde wastafels zorgen voor een totaal andere uitstraling. Het Aqua-line programma biedt oplossingen voor de hoek, de wand en vrijstaand in de ruimte.

Meer informatie: Reginox
Bron: Vereniging comfortabel wonen

PUURWIT omvat solid surface wastafels met gegoten (!) opbouw- en onderbouwbakken, fonteinen en douchebakken. Solid surface is duurzaam, niet poreus (en daardoor zeer hygiënisch), stootvast en bestand tegen temperatuurwisselingen. Het basismateriaal bestaat uit 12 mm dik massief solid surface. Het materiaal kan thermisch worden vervormd maar ook achteraf worden (af)gezaagd, gefreesd en geschuurd. Met behulp van een 2-componentenlijm worden de materialen verlijmd tot een naadloos geheel, waarbij het voelt of het uit één stuk vervaardigd is. De hoeken zijn enigszins afgerond, waardoor er geen vuil achterblijft. Tevens verkrijgbaar: bijpassende klikwaste met solid surface afwerking.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ieder product wordt op maat geproduceerd. Kies de bak, de afmetingen en de opties en het unieke PUURWIT product zorgt voor een luxe en warme uitstraling in de badkamer.

Dick Powell ontwerpt nieuwe badkamercollectie voor Ideal Standard

Strakke soberheid en hoekig minimalisme maken vandaag steeds vaker plaats voor vloeiende vormen en een zachtere look. Met de nieuwe collectie Dea vertaalt Ideal Standard die trend naar een elegante badkamer, met oog voor detail. En zo staat Dea symbool voor toegankelijk schoon: sensuele lijnen én een fraaie functionaliteit.

Duurzaam design
Dick Powell ontwierp de nieuwe badkamerlijn Dea voor Ideal Standard. Deze Britse ontwerper, die mee het design- en innovatieconsultancybureau Seymour Powell oprichtte, heeft al heel wat mooie designreferenties en -prijzen op zijn naam staan. Voor Dea zocht hij de perfecte balans tussen vorm en functionaliteit.

Dick Powell: “Dea wijkt af van de minimalistische en hoekige vormen die de badkamers de laatste jaren gedomineerd hebben. We wilden een menselijke, emotionele cocon ontwerpen in de vorm van een zachte, elegante en toegankelijke badkamer. Bij design is de ‘emotionele ergonomie’ erg belangrijk: hoe iemand zich voelt in interactie met het design.”

Vloeiende, sensuele lijnen en kwaliteitsmaterialen kenmerken dan ook de nieuwe collectie. De bijpassende meubelen zijn uitgebracht in een veelvoud van kleuren, om helemaal te kunnen afstemmen op je persoonlijke smaak. Over elk element van de reeks werd grondig nagedacht, met het oog op maximale elegantie én optimaal gebruiksgemak.

Dick Powell: “We zien vandaag te vaak luxueuze badkamercollecties die mooi ogen maar niet gemakkelijk in gebruik zijn. Denk maar aan ondiepe wastafels waarbij de waterstraal over de rand spat, of scherpe hoeken die zeker voor kinderen gevaarlijk kunnen zijn. Met Dea wilden we een duurzaam design dat perfect werkt. Zo bieden de wastafelmeubels veel plaats voor het opbergen van verzorgingsproducten. Zelfs op het porseleinen afdraagvlak is genoeg ruimte voor producten die je dagelijks nodig hebt. Ook handig zijn de afgeronde spiegels met antiaandamping en Bluetooth-aansluiting.”

Fraaie functionaliteit De Dea-porseleincollectie met mooi geproportioneerde en afgeronde vormen omvat zowel wastafels, opbouwkommen en een handenwasser als een wand-wc en -bidet. De opbouwkommen hebben een dunne boord en ogen daardoor heel verfijnd. Net als de wastafels worden ze geleverd met een witte keramische ‘waste cover’ die mooi opgaat in het geheel.

De wand-wc heeft verborgen bevestigingen en een superfijne zitting en deksel, wat een uiterst gesofisticeerde uitstraling geeft. Je gastentoilet kan je ook uitrusten met een fonteintje van 50 cm, gecombineerd met een handig meubeltje en spiegel met geïntegreerde led-verlichting.

Door de ruime keuze afmetingen van wastafels en meubels kan je de perfecte badkamer op maat samenstellen, of je nu weinig of veel ruimte hebt. Daarbij geven de zes meubelkleuren je alle vrijheid tot expressie – van populaire witte hoogglanslak over neutrale tinten tot gedurfd blauw of olijfgroen. Het badkamermeubilair bestaat uit wastafelmeubels, hoge en halfhoge kolomkasten en een zijmeubel.

Een absolute blikvanger is het vrijstaande, ovale duobad. De elegante badkuip met afgeronde hoeken biedt een geborgen gevoel voor een heerlijk relaxmoment. Het bad is er in twee afmetingen. Mooi te combineren ook met de nieuwe vrijstaande badkraan Melange, met eenzelfde zacht, afgerond design.

In de privébadkamer staat individualiteit centraal. In de serie Durastyle van Duravit die samen met Matteo Thun & Partners is ontwikkeld bevinden zich tal van deze unieke items.

Kenmerkend voor de serie is de rechthoekige basisvorm. Ondanks het markante uiterlijk overheerst bij DuraStyle de minimalistische vormgeving – geheel in lijn met de duurzaamheid die Matteo Thun in al zijn projecten consequent nastreeft. Slechts enkele elementen springen eruit en accentueren zo de persoonlijkheid van de gebruikers.

De brede Durastyle wastafel wordt gedragen op het houten onderstel met handdoekhouder, die naar keuze in massief eiken of Amerikaans noten wordt uitgevoerd. Er zijn diverse afmetingen mogelijk en naar keuze kan een extra blad wordt gemonteerd.