Geïnspireerd op de traditie van ritueel baden, waarbij het bad als bron van reinheid wordt beschouwd, is de waskom Metaphor van Alape ontworpen. De royale opzetkom onderscheidt zich niet alleen door de zuivere geometrische vormen, maar ook doordat de kom over een doordachte functionaliteit beschikt. De kom is vervaardigd, zoals alle Alape waskommen, van geglazuurd staal. Door staal te voorzien van een flinterdunne laag emaille ontstaat er een waskom, die harder is dan graniet, licht is van gewicht en een hoge slagvastheid heeft. Anders dan bij een keramiek waskom, kunnen vanwege de unieke eigenschappen van geglazuurd staal, precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken gemaakt worden. Metaphor toont met zijn uitgesproken geometrische vorm bij uitstek deze onvergelijkbare vormzuiverheid.De opzetkom is verkrijgbaar in een breedte van 1.000, 750 en 500 mm en een diepte van 375 mm.

In het wastafelprogramma van Thebalux kon er gekozen worden voor de materialen mineraalmarmer, keramiek, glas en keratop. Vanaf heden is beton ook leverbaar! Een betonnen wastafel geeft de badkamer charisma. De bekende lichtgrijze betonkleur is prachtig te combineren met hoogglans kleuren maar zeer zeker ook met hout decors zoals Bardolino eiken en Nebraska eiken.

De wastafel Noa is toegevoegd aan de collectie. De wastafel is van keramiek en heeft een zeer herkenbare grote kom. De keramische wastafel is in 3 verschillende breedtematen te verkrijgen. Een wastafel met 1 grote en brede kom blijft een populaire keuze en geeft het badkamermeubel (en daarmee de badkamer) een prachtige uitstraling.

Met de 'SONDO' waskom transformeert Alape het dagelijkse wasritueel tot een verleidelijke ervaring. De ‘SONDO’ waskom verbindt de klassieke schotelvorm met de moderne, zuivere uitstraling van een cilinder. Deze moderne, maar toch ook klassieke waskom, is ontstaan uit een samenwerking met designer Gerhard Busalt. Waskom 'SONDO' is gemaakt van drie millimeter dun geglazuurd staal, heeft een royale diameter en is verkrijgbaar als opbouw- en onderbouwwaskom.

De waskom ‘SONDO’ van Alape verenigt functionaliteit, kwaliteit en een zuiver ontwerp in een esthetische vorm. Ondanks het minimalistische design hoeft de gebruiker niet aan functionaliteit in te boeten: de diepe vorm en de grote diameter zorgen voor een comfortabel gebruik. Door de afmetingen wordt de indruk gewekt dat de opbouwwaskom boven het wastafelmeubel zweeft. De ‘SONDO’ toont op indrukwekkende wijze de voordelen van geglazuurd staal; zo hard als graniet, kleurvast en bijzonder duurzaam. Dankzij de nauwkeurige afmetingen en het homogene glasoppervlak is de waskom met alle materialen en woonstijlen te combineren. Charmant element
De ruime afmetingen en het tijdloze design maken van 'SONDO' een charmant en expressief wastafelelement. 'SONDO' is verkrijgbaar met een buitendiameter van 450 mm. Terwijl de onderbouwvarianten in twee diepten (102 of 132 mm) verkrijgbaar zijn, is de opbouwwaskom verkrijgbaar in 115 mm diepte.

Waskomcollectie
‘SONDO’ is onderdeel van de A˘form waskomcollectie van Alape. Door de ruime keuze in vormen, afmetingen en combinaties biedt Alape hiermee een een uniek scala aan mogelijkheden. www.alape.com

We staan minimaal twee keer per dag voor de wastafel. Ooit wel eens bij stil gestaan hoe die er uit ziet en wat de wastafel kan doen voor de uitstraling van de badkamer? Er zijn zoveel verschillende wastafels; rond of vierkant, opbouw of inbouw, kleur of wit, strak of juist romantisch, een enkele of een dubbele bak. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden. www.villeroy-boch.com

De Unisono waskom van Alape is samen met Sieger Design ontwikkeld tot een waskom in zijn meest pure vorm. De cirkelvormige, flinterdunne waskom is strikt geometrisch vormgegeven. Unisono is vervaardigd van geglazuurd staal; staal voorzien van een laag emaille. Alleen door het gebruik van geglazuurd staal, welke kenmerkend is voor Alape, kan een uiterst nauwkeurige afwerking, esthetische kwaliteit en indrukwekkende vormzuiverheid worden bereikt. De Unisono waskom is verkrijgbaar in de kleur wit, drie afmetingen (325, 375, en 400 mm) en kan toegepast worden als zowel een opbouwwaskom als een onderbouwwaskom. Hierdoor is Unisono de perfecte waskom in verschillende ruimtelijke situaties.

NotOnlyWhite is constant in ontwikkeling. Voor het eerst zijn ontwerpen van een externe designer toegevoegd aan de bestaande collecties van Marike Andeweg.

De nieuwe collectie, genaamd Scape, van de Nederlandse ontwerper Joost van der Vecht (1971) voor NotOnlyWhite bestaat uit een serie van 3 monolieten en 2 wandmodellen, met verschillende inlays. Zorgvuldig gekozen verhoudingen en de juiste mix van kleur en materiaal maken de Scape een intrigerend object.

Scape monoliet

De collectie dankt zijn naam aan de verschillende ‘landschappen’ die in de wastafel ontstaan door het gebruik van verschillende inlays. Ondanks zijn statige verschijning oogt de monoliet rank en vriendelijk door de slechts 12mm dikke buitenrand. De subtiele plint tilt de monoliet net van de vloer.

Aan de binnenzijde zorgen zowel het raster als de blokken van wit Himacs ieder op hun eigen manier voor een bijzonder lijnenspel en bieden op speelse wijze veel ruimte voor het plaatsen van accessoires. De Bianco Carrara marmeren plaat maakt de serie inlays voor de monoliet compleet en laat zich fraai combineren met het zwarte Himacs.

Scape wandmodel

De collectie dankt zijn naam aan de verschillende ‘landschappen’ die in de wastafel ontstaan door het gebruik van verschillende inlays. Het wandmodel is gemaakt van wit Himacs en heeft 2 verschillende inlays. Zowel het raster als de blokken van wit Himacs zorgen ieder op hun eigen manier voor een bijzonder lijnenspel en bieden op speelse wijze veel ruimte voor het plaatsen van accessoires.

Bij het model met het raster is het mogelijk om 2 wandkranen toe te passen. De inlays voor het wandmodel zijn in verschillende kleuren Himacs verkrijgbaar.

Steeds vaker wordt een kraan in de muur boven de wastafel geplaatst. Een logische keuze, want als de uitloop van de kraan vrij boven de wastafel of waskom hangt, is de vorm van de wastafel of waskom niet meer bepalend.

Deze bijzondere wastafel uit de Happy D.2 serie van Duravit valt op door zijn vorm in de letter D. Glad wit keramiek in combinatie met het verchroomde console die plaats biedt aan de handdoek. De console is in hoogte verstelbaar. Een minimalistisch design van Sieger Design, simpel maar doeltreffend. De brede rand biedt ruimte aan tandpasta en zeep en allerlei andere waszaken die je nodig hebt bij de wastafel.