Sinds 1892 typeert de Zwitserse sanitair en keramiek specialist Laufen de badkamer als een luxe oase van rust. De ideale plek voor een unieke wellness beleving thuis, wat met de nieuwste innovatie in keramiek – SaphirKeramik – nu naar een nog hoger niveau kan worden getild. Al sinds een half decennium wordt binnen Laufen technisch en ecologisch onderzoek uitgevoerd voor een revolutie in keramiekdesign. Met trots presenteert de high end badkamerspecialist nu het resultaat: een prachtige collectie lichte en verfijnde producten, met focus op de details van dit indrukwekkende exceptioneel sterk en hard materiaal. Laufen is hiermee revolutionair binnen het badkamerdesign: minimalistische, architecturale strakke lijnen en robuuste maar delicate en flinterdunne wanden, die tot nu toe ongekend waren bij sanitair keramiek.

Luca Sanitair uit Leiden brengt exclusief een nieuwe serie keramiek wastafelkommen op de Nederlandse markt. De waskommen zijn van het Italiaanse Sanitair merk Cielo en kenmerken zich door het dunne keramiek.

Met slechts 5 mm. behoort het keramiek van de Shui Comfort waskommen tot één van de dunste ter wereld. Het resultaat van dit lichtere product is een sterker design en betere functionaliteit.

De nieuwe Shui Comfort waskommen zijn het resultaat van een project van 10 jaar waarin nieuwe ideeën over eigentijdse ontwerpen en functionaliteit zijn ontwikkeld. De waskommen zijn beschikbaar in maar liefst 16 kleuren.

Luca Sanitair levert de waskommen van Cielo exclusief op de Nederlandse markt. Alle merken die Luca Sanitair voert in Nederland zijn alleen verkrijgbaar bij de dealers van Luca Sanitair; niet via internet. Meer recente nieuwe producten
De Cielo Shui waskommen zijn 100% Italiaans en afgelopen 14 & 15 september tijdens de Luca Sanitair huisshow gepresenteerd. Tijdens de huisshow zijn nog een aantal nieuwe producten geïntroduceerd, zoals de kranenserie Time2020 van Bongio, nieuwe Fiore kranen en een aantal nieuwe Luca Sanitair ligbaden.

Alape staat met haar waskommen en wastafelmeubels voor uiterste precisie en een exact lijnenspel. Met de vlakinbouw (‘FB’) komt de fabrikant uit Duitsland nog een stapje dichter bij perfectie en laat zij zien, dat haar innovatievermogen verder gaat dan zuiver productontwikkeling. Door deze nieuwe inbouwmethode, waarbij de waskom volmaakt vlak in het wastafelblad wordt ingebouwd, krijgen ontwerpers, architecten en consumenten nog meer ontwerpvrijheid. Deze nieuwe inbouwvariant kan uitsluitend toegepast worden vanwege de precisie van Alape’s geglazuurd stalen waskommen en het ambachtelijk verfijnde vakmanschap waarmee Alape produceert. Niet alleen de traditionele inbouwwaskommen, maar ook de producten met een rand van slechts 3 mm, zoals de Unisono, Metaphor en de nagelnieuwe 2step waskom, kunnen in bijna alle wastafelbladmaterialen van minimaal 12 mm dik vlak worden ingebouwd. Esthetiek tot in perfectie. Waskommen voor vlakinbouw zijn vanaf 1 juli 2015 verkrijgbaar.

Design badkamermeubel met opbouwkommen
Opbouwkommen zijn populair en worden steeds vaker toegepast in de badkamer. Thebalux biedt de serie Stone, een lijn die specifiek is gericht op het zo mooi mogelijk toepassen van opbouwkommen. Er is gekozen voor opbouwkommen van keramiek en afdekbladen van composiet. Kwalitatieve materialen waar u nog lang van kan genieten en zeer praktisch zijn in het dagelijks gebruik. De badkamermeubelen uit de serie Stone zijn er in vele breedtematen en door de verschillende kleuren composiet en uitvoeringen van keramische opzet wastafels zult u altijd een samenstelling kunnen maken die bij u past.

Opbouwkommen van keramiek
Om de voorkeuren van de gebruiker tegemoet te komen zijn er verschillende ontwerpen onderkasten. Deze gedachte is ook doorgezet naar de opbouwkommen. U kunt kiezen uit ronde opbouwkommen van keramiek en rechthoekige kommen van keramiek.

Als onderdeel van zijn "Endless Evolution" groeiprogramma, heeft DuPont™ Corian® de lancering aangekondigd van een verbeterd en uitgebreid aanbod van pasklare wastafels voor de badkamer en een algemene herpositionering van de volledige collectie van vormen, waaronder keukenspoelbakken en wastafels voor de zorgsector. Elke nieuwe wastafel voor de badkamer wordt gekenmerkt door een veelzijdig, eigentijds design en is voorzien van innovatieve technische functies.

Pasklare wastafels en spoelbakken zijn al lang een fundamenteel onderdeel van het DuPont™ Corian® assortiment. Decennialang heeft de naadloze integratie van Corian® vormen en platen een mooie, kwalitatief hoge, hygiënische en betrouwbare oplossing geleverd voor woningen en openbare ruimten over de hele wereld.

Het volledig hernieuwde aanbod van Corian® vormen omvat nu in totaal 40 modellen. Ze zijn onderverdeeld in een collectie wastafels en spoelbakken. Elke collectie heeft een naam die haar onderscheidende esthetiek weerspiegelt:

Het ovale DuPont-logo, Endless Evolution, het Endless Evolution-logo, DuPont™, Corian® en DeepColour™ zijn handelsmerken, gedeponeerde handelsmerken of auteursrechtelijk beschermd materiaal van E. I. du Pont de Nemours and Company of gelieerde ondernemingen. Andere logo’s, handelsmerken en gedeponeerde handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende houders. *Patent is aangevraagd.

- Badkamer collectie (twintig modellen): Purity (twee modellen), Relax (drie modellen), Refresh (twee modellen), Energy (drie modellen), Calm (vier modellen), Peace (een model), Serenity (drie modellen), Care (twee modellen voor de zorgsector);
- Keuken collectie (twintig modellen): Smooth (twee modellen), Sweet (acht modellen),
Spicy (vijf modellen), Sparkling (vijf modellen).

Het verbeterde en vernieuwde aanbod van Corian® wastafels en spoelbakken is commercieel beschikbaar vanaf 1 juni 2015 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

"De schoonheid van DuPont™ Corian® ligt in zijn aanpassingsvermogen. Het is een veelzijdig materiaal, dat organische of rechte vormen kan aannemen en een eindeloos aantal creatieve mogelijkheden biedt, zodat ontwerpen aan ieders persoonlijke voorkeur kunnen worden aangepast. In keukens en badkamers kunnen de naadloze constructie en het uitgebreide kleurenpalet van Corian® eenvoudig worden aangepast aan diverse interieurstijlen. De vernieuwde en uitgebreide vormen van Corian® die wij hebben geïntroduceerd zullen aanzienlijk bijdragen aan de fascinerende design mogelijkheden van Corian®, en op lange termijn de schoonheid en functionaliteit leveren in de meest intieme ruimtes van de woning die uitdrukking geven aan de persoonlijkheid van de eigenaar," aldus Beatrice Lalaux, Area manager Frankrijk en Benelux van DuPont™ Corian®.

Met '2step' brengt Alape een nieuwe, zeer opvallende reeks waskommen op de markt. De naam verwijst onmiskenbaar naar wat deze waskom zo bijzonder maakt: de strakke geometrische bak heeft aan één zijde een opvallend niveauverschil met op het tussenniveau de kraanbank. Dit niveau en de nauwkeurige opbouw ervan bewijzen eens te meer het ambachtelijke vakmanschap van de fabrikant en ze tonen aan dat Alape elke denkbare uitdaging aan kan, dankzij het gebruikte materiaal: het geglazuurde staal.

Bij '2step' gooien twee aspecten meteen veel gewicht in de weegschaal: de slechts 3 mm dikke waskomrand en de kenmerkende uitvoering van de kraanbank. In twee 'trappen' krijgt het bekken zijn diepte en worden de eigenlijke bak en de kraanbank door deze twee niveaus van elkaar gescheiden. Dit is niet alleen functioneel, maar is ook heel handig voor het neerleggen van accessoires die niet nat mogen worden. Door de doorlopende waskomrand kunt u deze neerleggen zonder dat het wastafelblad en -meubel nat worden.

Wat '2step' zo aantrekkelijk maakt, is de precieze afwerking van de hoek, de rechtlijnigheid en de vorm - eigenschappen die Alape alleen kan waarmaken dankzij het gebruik van geglazuurd staal. Het gebruikte staal waarin de waskom is uitgevoerd, is overal 3 mm dik. Dit belangrijke aspect komt vooral tot uiting in de doorlopende strakke lijnen, die wel met een liniaal getrokken lijken te zijn. De ultra-vaste afmetingen en de uiterst stabiele ligging kunnen nooit genoeg naar waarde geschat worden, want zij vormen de cruciale voorwaarde om een wastafelblad of -meubel tot op de millimeter precies te kunnen inbouwen.

'2step' is verkrijgbaar in twee inbouwvarianten. De inbouwwaskom is een verfijnde en speciale oplossing van Alape, waarbij de rand standaard 25 mm boven het wastafelblad uitsteekt. Wanneer de waskom gelijkliggend ingewerkt wordt, in bijvoorbeeld een natuurstenen wastafelblad, sluit de bovenkant van de waskom en het wastafelbladmateriaal op elkaar aan en zorgen zo voor een harmonische afdichting, waarbij de daadwerkelijke dichting nauwelijks zichtbaar is. Om aan de esthetische eisen van beide procedés te kunnen voldoen, wordt een uiterste precisie van het gebruikte materiaal gevraagd en een uitmuntend vakmanschap van de fabrikant in Goslar.

Er zijn veel prachtige materialen voor in huis, maar heel zeldzaam zijn degene die gebruikstroeven koppelen aan een unieke uitstraling. Niet voor niets dus, dat het Zweedse Svedberg met Dekton by Cosentino de ELLE Badkamer van het jaar prijs kreeg. Op een uitgelezen manier geeft het design gestalte aan de speciale eigenschappen van Dekton.

Met Dekton by Cosentino kan je de badkamer op maat inrichten: van vloeren en (douche)wanden tot wastafelbladen. Dankzij de grote oppervlakken is Dekton ideaal voor het inrichten van de complete badkamer, maar ook vanwege de technische eigenschappen: make-upvlekken, nagellak, tandpasta¦ zijn makkelijk te verwijderen. Daarnaast is het materiaal krasbestendig voor scherpe objecten en ook een hete stijltang is geen probleem dankzij de hittebestendigheid van Dekton.

Maar bovenal is Dekton een design statement met een unieke uitstraling. De Dekton-collectie bevat kleuren met een afwerking in natuursteen, leisteen, cement, houtstructuur en cortenstaal. Het Zweedse designhuis Svedberg verwerkte Dekton in 4 badkamerconcepten en werd prompt bekroond met de ELLE Decoration Swedish Design Award in de categorie Bathroom of the Year. Om maar te zeggen dat Dekton weet te overtuigen en charmeren¦

Met 'Stream' introduceert Alape een waskom die helemaal van deze tijd is: een klassieke basisvorm, een comfortabele diepte, een ruim model én een wasbak die op alle vlakken voldoet aan de moderne architectuur en techniek. In het oog springend is de basisvorm, deze is bij elke variant gelijk. Door te variëren in de afwerking van deze basisvorm ontstaan de diverse waskomuitvoeringen, zoals opbouw, inbouw en vlakinbouw. Alle waskommen zijn gemaakt uit het karakteristieke materiaal van Alape; geglazuurd staal. Doordat staal in elke gewenste vorm om te vormen is, maar 3mm dik is en een ongekende precisie tentoonspreidt, is deze nieuwe flexibele serie enkel op deze wijze te vervaardigen dankzij het materiaal. Geglazuurd staal is bovendien licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd en kenmerkt zich door een hoge slagvastheid.

In 1997 creëerde Alape het archetype van een nieuwe wastafel, ontstaan uit 3mm flinterdun geglazuurd staal. Verdere ontwikkelingen in de jaren daarna leidde tot succesvolle wastafel series, zoals de door Sieger Design ontworpen Unisono en Metaphor wastafels, welke eveneens de unieke dikte hebben van 3mm. Deze twee series bevatten vanaf nu ook een op de vloer staande zuilen wastafel. De hoogste precisie, enkel en alleen te bereiken dankzij 3mm geglazuurd staal, en het delicate samenspel tussen de wastafel, de pilaar en de chromen ring zijn technisch en esthetisch ongeëvenaard.