Keramisch sanitair vormt de basis voor nagenoeg elke badkamerinrichting. Denkt u maar aan wastafels, douchebakken en toiletten. Blikvangers met oppervlakken die tegenwoordig heel gemakkelijk stralend en hygiënisch schoon te houden zijn. Na het glazuren en bakken van het keramiek wordt door een aantal fabrikanten nog een minuscule onzichtbare laag aangebracht. Hierdoor ontstaat een beschermlaag met een lange levensduur en blijft uw keramiek, ook zonder intensieve schrobbeurten, het stralende middelpunt van uw badkamer!

Wastafels: aan de bak
Designers leven zich naar hartelust uit op de wastafel. Geen wonder want het is het meest functionele attribuut in de badkamer. Bovendien lenen de huidige materialen en technieken zich hier bij uitstek voor. Marmer, porselein, chroom, staal, keramiek, glas, composietsteen. Of combinaties daarvan. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke vormen en de wijze waarop de waskom in de badkamer wordt geïntegreerd. In een meubel, hangend of staand. Helemaal in is een contrasterend gebruik van materialen voor de waskom en de wasbladen. Wat dacht u van een hardstenen kom, in de vorm van een ouderwetse wasbak, geplaatst in een roestvrijstalen frame met - uiterst praktisch - aan drie zijden een handdoekenstang? Een blikvanger van het zuiverste water in zowel een klassiek als modern interieur. Zeker wanneer deze met een fraaie bijpassende kraan wordt gecombineerd.

Het gemak dient de mens.
Toiletten zijn er in alle soorten, maten en uitvoeringen. Steeds vaker worden de modellen en kleuren aangepast aan de overige badkamerproducten zodat een totaal badkamerconcept kan ontstaan. De belangrijkste keuze die u moet maken is of u een standaardmodel toiletpot wilt of een moderner hangend toilet dat aan de muur wordt bevestigd.

De staande toiletten komen we voornamelijk nog tegen in de meer klassieke badkamer. Een zwevend toilet heeft dan ook heel wat voordelen: het is fraai om te zien, neemt optisch veel minder ruimte in en de vloer eronder is eenvoudig schoon te houden. Bovendien zijn de bedieningsplaten van het spoelsysteem ware designproducten die zowel qua vorm als kleur in een groot aantal varianten verkrijgbaar zijn. Bij de meeste spoelsystemen is het waterverbruik teruggebracht van 9 naar 6 liter. Dit kan men nog verder beperken door te kiezen voor een systeem met spoelonderbreker of het geavanceerde Water Saving System, dat per spoelbeurt maar 2,5 tot 4 liter water vergt.

Urinoir, zuinig en hygiënisch
Tot voor kort was het urinoir vooral te vinden in openbare gelegenheden. Maar gelukkig vinden we het ook meer en meer in de badkamer thuis. Een urinoir is voor de heren een uitkomst en biedt behoorlijk wat voordelen boven een gewoon toilet. Het hangt op stahoogte aan de wand wat het zuiver richten aanzienlijk bevordert en spatten op en naast het toilet voorkomt. Een deksel sluit het urinoir mooi en hygiënisch af. Bovendien verbruikt de hangende heren-wc aanzienlijk minder spoelwater dan een gewoon toilet. Ook op het gebied van urinoirs is inmiddels de emancipatie ingezet. Er is inmiddels een urinoir op de markt die volledig is afgestemd op de anatomie van de vrouw.

Douche WC: reinigen zonder papier
Toppunt van zaligheid en hygiëne is de douche-wc. Zodra u plaatsneemt wordt volautomatisch de luchtverfrisser ingeschakeld. Voordat u het gemak verlaat treedt een onderdouche in werking gevolgd door een droogproces met warme lucht. U ziet, comfort en design zijn zelfs doorgedrongen tot wat vroeger het kleinste kamertje in huis was.

8R BETONDESIGN, gespecialiseerd in het op maat vervaardigen van aanrechtbladen, kunst- en gebruiksobjecten uit beton, brengt met de hand gemaakte wastafels die in iedere vorm, stijl, maat en kleur kunnen worden uitgevoerd.

Met een keuze uit diverse standaard modellen of een geheel vrije vorm.

Huub Waterreus
Decoratief beton wordt al langer toegepast in interieurs voor bedrijven en particulieren, 8R BETONDESIGN onderscheidt zichzelf door het toepassen van technieken die eigenaar en ontwerper Huub Waterreus zelf ontwikkelde, alleen of in samenwerking met diverse collegas in het buitenland. Waterreus over zijn betonnen wastafels: "Betonnen wastafels zijn persoonlijk in vorm en uitstraling. Door gebruik te maken van de eigenschappen van beton, dat doorgaans als hard wordt ervaren, kan een aaibaar object ontstaan."

Showroom
In de showroom in het Noordhollandse Blokker staan stoere betonnen tafels in combinatie met hout en staal, stijlvol in- en outdoor meubilair en tijdloze keukens opgesteld. Daarnaast vindt je er ook diverse modellen schalen, wandpanelen met inlays en kleine decoratie artikelen zoals cijfers, letters en kandelaars. Dit alles wordt met enthousiasme en liefde vormgegeven met milieuvriendelijke materialen.

Creatieve expressie
8R BETONDESIGN werkt met beton, omdat het een buitengewoon materiaal dat tegelijkertijd praktisch, expressief, duurzaam en esthetisch is. Van een oer- en vormloze brij, kan vrijwel elke vorm omgezet worden tot een vaste massa. De mogelijkheden voor de creatieve expressie zijn eindeloos.

De landhuisstijl, met een warme, natuurlijke sfeer, behoort door de jaren tot één van de meest favoriete woonstijlen. De nieuwe lifestylecollectie "Cassini" van Keramag transformeert de badkamer tot een ruimte met authentieke, mediterrane landhuissfeer en zuidelijke flair. De organische vormgeving van de keramische elementen en de warme, houten meubelen zorgen voor een sfeer die doet denken aan zon, zee en ontspanning. Een ideale sfeer voor een badkamer waarin genieten centraal staat.

Wastafel als blikvanger in sfeer naar wens
Centrale blikvangers in de omvangrijke collectie zijn de massieve Cassini wastafels. Onderscheidend en sfeerbepalend is de brede sierrand rondom de wastafel, met of zonder reliëfdecor. De sierrand in reliëf geeft de wastafel de sfeer van een decoratieve, antieke keramische of terracotta schaal. De ronde opzetwastafels (zonder kraanbank) doen denken aan authentieke waskommen en zijn te combineren met moderne kranen in een stijl naar wens. Qua uitvoering houdt de waskom rekening met verschillende voorkeuren: in strak helder wit voor puristen, met een in het keramiek aangebrachte decoratieve decorrand in reliëf voor romantici, of voorzien van een onderkant in Carmino decorglazuur voor liefhebbers van sterke, warme kleuren. Het Carmino decorglazuur in warm rood kan worden toegepast op de opzetwastafel met de strakke, gladde decorrand zonder reliëf. De combinatie van de helder witte, brede rand en de warm rode onderkant in decorglazuur, zorgt voor een onderscheidend effect.

Cassini biedt ook twee brede wastafels met een extra diepe binnenkom. Deze kunnen gecombineerd worden met een halve, of staande zuil die de installatietechniek verbergt. Voor kleine badkamers en toiletruimten is er een sfeervolle, smalle wasbron met een hoog, keramisch achterfront. Voor extra sfeer en opbergruimte is er een breed wastafelmeubel met een authentieke, warme uitstraling. De wastafel, met extra diep wasbekken, is in het midden van het meubel geplaatst waardoor aan beide zijden veel aflegruimte overblijft. Een traditioneel fonteintje completeert de mogelijkheden.

Cassini biedt vele meubels in warm, gebeitst hout. Het traditionele karakter van de meubelen wordt onderstreept door de iets teruggeplaatste deuren en laden, de zichtbare poten en de massieve grepen. In totaal biedt het meubelprogramma vijf wandhangende wastafelonderkasten in verschillende breedten. Deze kunnen worden gecombineerd met bijpassende banken. De banken kunnen plaatsbesparend onder het wastafelmeubel geschoven worden en overal in de badkamer gebruikt worden als zitmeubel, opstapje, voetenbank of bijzettafel. Alle wastafelonderkasten zijn voorzien van laden met extra grote opbergvakken en een dempingmechanisme voor het vertraagd en fluisterstil sluiten. De hoge kolomkasten bieden met vijf aflegvlakken royale opbergruimte voor allerhande badkamerbenodigdheden. De bijpassende salonkast is voorzien van vier laden en een open schap met twee vaste aflegplateaus voor het etaleren van objecten en benodigdheden die gezien mogen worden. Bijzonder praktisch is ook de zijkast, naar wens voorzien van vier laden of met een deur en twee aflegplateaus.

Spiegels
Cassini biedt een hoogwaardige lichtspiegel met twee smalle lampen aan weerszijde van de spiegel en een afleggedeelte. Ook is er een keuze uit smalle spiegels. Deze zijn toepasbaar aan de wand, of staand op de vloer als een passpiegel.

Closet en bidet
Het Cassini closet en bidet (beschikbaar als wandhangend of staand model), valt op door de licht gebogen, natuurlijke belijning. Het wandhangende 6-liter diepspoelcloset is, evenals het bidet, zowel sfeervol als praktisch. De gladde, strak op de wand aansluitende keramische vlakken en de verdekte bevestigingen zorgen voor een strak beeld en voor onderhoudsgemak. Er zijn geen ruimten of holten waarin vuil zich kan ophopen. Het staande diepspoelcloset is uitgerust met een duospoeling met 6 liter of 3 liter. De closetzitting is afneembaar voor extra schoonmaakgemak. Optioneel kan de zitting uitgevoerd worden met een dempingmechanisme voor vertraagd en fluisterstil sluiten.

Kleur en materiaal
Alle keramische elementen - met inbegrip van de opzetwastafel met decorglazuur - zijn uitsluitend beschikbaar in helder wit (Alpinewit). Optioneel zijn de keramische producten uit te voeren in het speciale, duurzaam vuilwerende en onderhoudsvriendelijke keramiekglazuur KeraTect. De wastafelonderkasten, kolom- en zijkasten zijn afgewerkt van met de hand gesorteerd Essen houtfineer. De spiegelframes, banken en poten van de meubels zijn gemaakt van massief Essen. Het hout behoudt haar natuurlijke, warme uitstraling door een afwerking met beits en lak.

Totaalbeeld met zuidelijke charme
Cassini biedt een veelheid aan inrichtingsmogelijkheden. De combinatie van keramische producten en meubels zorgt voor een harmonisch totaalbeeld met een zuidelijke charme. Qua sfeer en authentieke uitstraling kan Cassini zich meten met badkamers zoals die zoals die gevonden worden in mediterrane landhuizen en typisch zuidelijke Fincas.

Kenmerkend aan dit concept is dat het geïnspireerd is op het idee van een dressoir. strak en modern vormgegeven, staand of hangend. verrassend is dat ieder type wastafelblad erop toegepast kan worden.

afgebeeld in wit zijn het 2 corian blokken met waskomtype ovale en het staande dressoir is voorzien van een belgisch hardstenen blad met waskomtype curva en met een betonnen blad met waskomtype donnaforma

De kleurrijke wastafels zijn een mooi alternatief voor de traditioneel, zware, onverlichte porceleinen wastafels. Het revolutionaire ontwerp (bekroond met de Duitse DesignPlus award) is gemaakt van polyethyleen wat het mogelijk maakt felle kleuren te gebruiken en zelfs om een combinatie met verlichting toe te passen!

Het WET Verlicht Bad geeft sfeer in je badkamer.
Kies uit traditioneel wit of een felle kleur en creëer een magische sfeer in je badkamer! Het WET bad (bekroond met de Duitse DesignPlus award) is gemaakt van PE plastic wat de mogelijkheid biedt prachtige felle kleuren te gebruiken en zowel binnen als buiten te plaatsen.

MELTDOWN
De MELTDOWN heeft een interne projectie schild die plaatjes en foto's vanuit de binnenkant van de wastafel middels verlichting laat doorschijnen. Zo kunt u wanneer u maar wilt uw wastafel veranderen door er bijvoorbeeld blaadjes van bomen, strip figuren of ander silhouetten in het projectie schild te plaatsen. Horeca bedrijven kunnen zelfs hun naam of logo projecteren. Optioneel kunnen er diverse patronen bij besteld worden.

De Meltdown heeft twee standaard niet zichtbare geïntrigeerde handboek haken die aan weerskanten bevestigd zijn. The personal touche�¢ï¿½�¦.. De Meltdown is vervaardigd van 100% recyclebare licht gewicht ( 6 kg ) Polyethyleen .Een speciale �¢ï¿½ï¿½TEFLON�¢ï¿½ï¿½ behandeling zorgt voor een super gladde, sterke en vuilafstotend oppervlakte. In feite worden de natuurlijke micro poriën van het Polyethyleen volledig afgesloten.

De speciale vormgeving van de Meltdown verbergd de sifon en alle andere pijpleidingen die bij normale wastafels vrijwel altijd zichtbaar zijn. Wanneer de wastafel verlicht is ziet u meteen de fantastische design kwaliteiten die letterlijk uw badkamer wonderlijk doet schijnen.

Er is een nieuw sanitairmerk van eigen bodem. 20h30 is de naam van het nieuwe, Nederlandse sanitairmerk. Want, zo wordt verklaard, om half negen s avonds is het tijd voor rust en wellness. Om zes uur zit de werkdag erop, om half zeven wordt er gedineerd, om acht uur even op de bank om naar het journaal of naar een soap te kijken en om half negen trekken we ons terug in de badkamer om te genieten en te relaxen. Tijd voor jezelf!

Betaalbaar design met lef
Het nieuwe sanitairmerk 20h30 is onderdeel van de Marike Europe Groep. Marike Andeweg verraste Nederland al eerder met haar eigen sanitairmerk Marike® dat enthousiast is ontvangen. Met 20h30 is er een nieuw designmerk. Gericht op de mensen die van design houden en iets aparts willen. 20h30 biedt betaalbaar design met een gedurfde uitstraling.

Model 001
20h30 biedt momenteel twee wastafellijnen. Model 001 is een strakke, vrij te plaatsen wastafel van de duurzame kunststof Corian. Leverbaar in de kleur Glacier White, in vier maten 60 cm, 80 cm, 100 cm en 120 cm. De prijs bedraagt 846 euro.

Model 002
Model 002 is een robuuste, ronde wastafel van beton. Vrij te plaatsen en toepasbaar in verschillende badkamerstijlen. De wastafel heeft een doorsnede van 44,5 cm en wordt in de kleuren Antraciet en Kiezelwit geleverd. De prijs bedraagt 975 euro.

Op de sanitairbeurs VSK hebben we als Clou deze keer vrijwel uitsluitend eigen Clou-produkten getoond, veelal van ontwerper René Holten. In een setting waarin alles draait om design; zowel qua inrichting als aankleding. Want daar staat Clou voor: badkamer-design om van te watertanden, aldus een trotse Clou-directeur Math Meertens. Zowel qua presentatie als noviteiten hebben we ons ook sterk gemaakt voor meer kleur en vernieuwende materialen in de badkamer. Denk aan beton, gezoet basalt, Mineral Marmer en siliconenrubber.