Naast de traditionele wastafel, is de opzetwaskom in vele soorten, maten, materialen en kleuren een mooie passende oplossing voor de design badkamer anno 2012. De vorm en het materiaal van de wastafelkom komen door de opbouw op een blad of onderkast beter tot uiting en geeft de badkamer een luxere en ruime uitstraling. Geheel passend bij de vormgeving van uw toilet of bad biedt Luca Sanitair voor elke badkamer een passende Italiaanse design waskom.

De nieuwe badkamermeubelserie Curvo valt in eerste instantie op door de bijzondere combinatie van rechte, greeploze fronten en de contrasterende ronde hoeken. Overbodige details zijn weggelaten, waardoor de boeiende vorm alle aandacht krijgt. Het gestroomlijnde, functionele en sobere design krijgt door de vloeiend ronde hoeken een harmonische, organische sfeer die de zintuigen prikkelt. De matte kleur, wit of grafietgrijze rubberlak, versterkt de kracht van de eenvoud. Wie verder kijkt ziet dat Curvo niet alleen onderscheidend is in uiterlijk, maar ook in constructie en functionaliteit.

Dansani doorbreekt met Curvo de conventies en laat eenvoud de boventoon voeren. Dit uit zich ook in de bijzondere constructie van het meubel.

Wastafel en lade als esthetische eenheid
Het meubel bestaat uit een wandhangend geheel van keramische wastafel en lade, die samen een eenheid vormen. Zowel de wastafel als de lade zijn door middel van één frame aan de wand bevestigd. Bijzonder is dat de lade het volledige meubel vormt; de lade heeft namelijk geen ombouw en wordt door fraaie rails eenvoudig volledig geopend of gesloten. De bediening is zo licht dat een lichte duw van heup, knie of hand volstaat om de lade fluisterstil te laten sluiten, dankzij de softclose dempingtechniek. De bijzondere constructie maakt van de wastafel - uitgevoerd in echt keramisch sanitairporselein - een stijlvol, zelfstandig element. De wastafel en de lade vormen een zuivere, esthetische eenheid waarin harmonie en functionaliteit perfect samen gaan. Voor extra sfeer en functionaliteit is de lade optioneel te voorzien van geïntegreerde verlichting, waardoor de inhoud van de lade bij het openen met zacht licht wordt omgeven.

Spiegel en kasten
De Curvo wastafelcombinatie wordt gecompleteerd door hoge, wandhangende kasten en een spiegelkast met de typerende Curvo-belijning van recht en rond. De schappen in de hoge kasten zijn bevestigd aan de deur, waardoor deze meedraaien bij het openen van de deur. Dankzij deze constructie biedt de kast royale, overzichtelijke bergruimte voor allerhande verzorgingsproducten. Als extra functionaliteit is aan de achterkant van de royale kastdeur een flinke passpiegel verborgen; een item dat veelal gemist wordt in de badkamer.

De spiegelkast boven de wastafel zet qua sfeer en functionaliteit de puntjes op de i. Deze spiegelkast met ronde hoeken en twee geïntegreerde ronde lichtvelden is voorzien van handige finesses, zoals een stopcontact en energiezuinige LED-verlichting. Doordacht zijn de verplaatsbare opbergschappen, voor opberggemak naar wens. Zo is er ook ruimte te creëren voor hoge flessen, die normaal gesproken nooit passen in de standaard indelingen.

Twee maten, twee kleuren
Dansani Curvo is verkrijgbaar in twee maatvoeringen (90 en 120 cm) en in twee kleuren; mat wit of een matte grafietgrijze rubberlak. De uitvoering in mat wit geeft het geheel een elegante, stijlvolle sfeer waarin wastafel en lade lijken samen te smelten. De fluweelzachte grafietgrijze rubberlak geeft de badkamer een meer uitgesproken, karakteristieke sfeer.

Voor Duravit ontwikkelde Matteo Thun vorig jaar de duurzame sanitairserie Onto. Als special item in deze collectie presenteert Duravit een ronde wastafelzuil met wasbak, ideaal voor openbare en semi-openbare ruimtes. Deze elementen maken onderdeel uit van een complete badkamerserie.

De Jasper Morrison collectie van Ideal Standard, voor elk een waskom of wastafel met bijpassend kraanwerk


De losstaande opbouwkom (50 cm) past perfect in een minimalistisch tijdloos badkamerinterieur. Voor wie liever een vrijstaande wastafel integreert in de totale badkamer, is er de wastafel van 55 cm met perfect bijpassende sifonkap.

De wastafels zijn combineerbaar met bijpassende wastafelmengkranen met de kenmerkende druppelvormige greep en ovale uitloop: zowel in een standaard als verhoogd model beschikbaar.

Voor wie resoluut gaat voor opbergruimte, zijn er de wastafelmeubels, te verkrijgen in 2 formaten: 65 cm en 100 cm. Het eiken badkamermeubilair, afgewerkt met chromen handgrepen, zorgt voor die essentiële opbergruimte. Het hout oogt en voelt robuust en duurzaam aan. Dankzij de 22 mm dikte in plaats van de gebruikelijke 18 mm, contrasteert het meubilair met de zachte contouren van de opbouwwastafel.

Asymmetrisch bad geeft tijdloos design moderne uitstraling
Het Ideal Standard Jasper Morrison bad valt op door zijn asymmetrische vormgeving. Niet het bad, dat 180 x 85 cm meet, maar het gebogen frontpaneel geeft een moderne uitstraling: zowel met een rechte hoek links als rechts te verkrijgen, voor een makkelijke integratie in elk type badkamer. Het bad wordt aangevuld met een design badmengkraan die perfect met het kraanwerk van de wastafels past.

Genieten van warme regen of onder de waterval in de douche
Met de Jasper Morrison hoofddouche kan je echt relaxen en genieten dankzij de regen-, intensief- en massagefunctie. Wie liever combineert, de douche graag verstelt van hoogte of de douchekop handig afneembaar wil, kan ook voor de drievoudig functionele douche met glijstang kiezen. Met de inbouwthermostaat hoeft dan enkel nog de warmte van het stromende water geregeld te worden. Het wandcloset maakt de Jasper Morrison collectie helemaal af. De softclosing zitting biedt dit closet nog een belangrijk praktisch pluspunt.

In de jaren zeventig en tachtig haalde Duravit het onderste uit de kleurenkan. In de jaren daarna kende de drang naar het gebruik van kleuren een kentering: In de sanitaire keramiek is wit sinds meer dan tien jaar het onbetwiste succesnummer. Wit, koel en ongezellig? Niet zonder meer want harmonische verbindingen of contrastrijke accenten worden gerealiseerd met warme houttinten of kleurige frontpanelen van badmeubilair.

Natuurlijke en authentieke materialen in alle sectoren van de badkamer - daar staat Bette voor in met de uitbreiding van het bestaande kernassortiment van ligbaden en douchebakken met wastafels. De specialist voor hoogwaardige producten uit de natuurlijke staal en emaille breidt daarmee zijn presentie in de badkamer uit. Bette geeft het water de ruimte, om zich te ontplooien en om te worden beleefd. Het nieuwe wastafelprogramma biedt diverse mogelijkheden voor de individuele planning en vormgeving van de wasplaats - in de privè-badkamer evenals in de hotelbadkamer of in de openbare sector. De beide wastafelseries BETTEBOWL en BETTEAQUA overtuigen door hun heldere vormentaal, de perfecte afwerking en de voortreffelijke kwaliteit. Het rechtlijnige design wordt onderstreept door de uitermate precieze kanten en volledig vlakke oppervlakken. Het unieke, briljante emaille-oppervlak BETTEGLASUR® is enorm stabiel en belastbaar, water en vuil afstotend, antibacterieel en bestand tegen kalkafzettingen. Optimaal verzorgingscomfort, blijvende schoonheid en lange houdbaarheid worden bevestigd met 30 jaar garantie.

BASE wastafel
De Base collectie bestaat uit basisvormige wastafels, speciaal ontwikkeld voor de behoeftes van de projectmarkt. De collectie wordt gekenmerkt door de 12mm afrondingen aan de binnenzijde van de waskom. Hierdoor wordt de collectie toegankelijk en zeer eenvoudig in onderhoud. De Base is niet alleen perfect voor gebruik thuis, maar zijn eigenschappen maken de Base ook een perfecte keuze voor omgevingen waar een hoge mate van hygiëne is vereist of waar er intensief gebruik van wordt gemaakt zoals hotels, ziekenhuizen, beursgebouwen of vliegvelden. Base is verkrijgbaar in wit, grijs, beige Himacs.

BLEND wastafel
Wat de Blend collectie zo bijzonder maakt is het samengaan van de organisch gevormde waskommen – verkrijgbaar in een één- en tweepersoon afmeting – met de nieuwe Flow afvoer. De ronde maar onzichtbare Flow afvoer past perfect bij de vorm van de Blend en nodigt uit tot aanraken, net als de wastafel zelf. De veelzijdige Blend wastafel vormt een perfecte twee-eenheid met de Frame kasten collectie. De open structuur van de Frame collectie kadert letterlijk de wastafel in en legt daarmee de vorm van de bovenliggende wastafel bloot. Blend is verkrijgbaar in wit Himacs.

FRAME met Blend
De open structuur van de Frame collectie kadert letterlijk de wastafel in en legt daarmee de vorm van de bovenliggende wastafel bloot. Dit samenzijn komt het beste tot uiting in combinatie met de Blend wastafel, waarbij de rechte lijnen van het metalen frame maximaal contrasteert met de golvende onderzijde van de wastafel. De Frame kast zelf biedt voldoende opbergruimte maar blijft tegelijkertijd transparant. De plank is van 9mm Himacs.

FORM wastafel
De Form collectie is vergelijkbaar met de Kuub collectie wat de mogelijkheden en afmeting betreft. Het enige zichtbare verschil is de afvoer: de Form is voorzien van de nieuwe Flush afvoer. Het modulaire karakter van deze collectie zorgt ervoor dat het geschikt is voor uiteenlopende projecten. Form is verkrijgbaar in wit, grijs en beige Himacs.

KUUB wastafel
De Kuub collectie is een veelzijdige collectie in vele afmetingen, en wordt in meerdere kleuren en 2 materialen aangeboden. Het modulaire karakter van deze collectie zorgt ervoor dat het geschikt is voor uiteenlopende projecten. Kuub is verkrijgbaar in wit, grijs en beige Himacs en in wit, grijs, bruin, taupe en zwart composiet steen.

MOSS wastafel
De Moss is geïnspireerd op de iconische Chesterfield bank. De naar binnenlopende curves, die tevens de afvoer vormen, contrasteren met de omliggende rechte lijnen en maken Moss een werkelijk uniek en intrigerend ontwerp. Het steeds veranderende uiterlijk wordt nog eens versterkt door het samenspel van het ontwerp met het invallende licht. Moss is verkrijgbaar in wit Himacs.

NOON wastafel
Noon is een royaal vormgeven waskom, gemaakt van Himacs en kan eenvoudig op een Flat plank worden geplaatst. De Noon dankt zijn sierlijke uiterlijk – ondanks zijn grootte – aan de nieuwe Flush afvoer. Noon is verkrijgbaar in wit Himacs.

Nieuwe uitvoering Hansgrohe Metris S wastafelmengkraan. Bij het inrichten van de wastafelruimte bieden verschillende uitvoeringen van kranen veelzijdige mogelijkheden, passend bij individuele gebruik- of stijlvoorkeuren. Om meer keuzevrijheid bij de vormgeving van de badkamer mogelijk te maken, biedt kranenspecialist Hansgrohe een nieuwe uitvoering in haar kranenserie Metris S aan. De wastafelkraan met hoge draaibare uitloop biedt een comfortabele bewegingsruimte, bijvoorbeeld bij het haren wassen.

NotOnlyWhite is een Nederlands design label. Wij streven ernaar om onderscheidende en flexibele producten te bieden voor zowel de woon- als projectmarkt zoals de Not Only White fonteinen:

BASE fontein
Zoals de naam doet vermoeden bestaat de Base collecties uit 10 basisvormige modellen. De collectie wordt gekenmerkt door de 12mm afrondingen. Hierdoor wordt de collectie toegankelijk en zeer eenvoudig in onderhoud. De Base is niet alleen perfect voor gebruik thuis, maar zijn eigenschappen maken de Base ook een perfecte keuze voor omgevingen waar een hoge mate van hygiëne is vereist of waar er intensief gebruik van wordt gemaakt zoals hotels, ziekenhuizen, beursgebouwen of vliegvelden. Base fontein is verkrijgbaar in wit, grijs, beige en rood Himacs.

BLEND fontein
De Blend fontein is de kleine versie van de Blend wastafel. De bovenkant van het organisch gevormde wasbakje loopt naadloos over in de 6cm hoge spatrand en geeft de Blend fontein een nostalgische uitstraling. De fontein is ook verkrijgbaar met een onderrand en beide modellen zijn voorzien van de nieuwe Flush afvoer. Blend fontein is verkrijgbaar in wit Himacs.

FORM fontein
Form fontein is een slimme oplossing voor kleine toiletruimtes vanwege zijn beperkte afmetingen. Form fontein is verkrijgbaar in 10 modellen in wit, grijs, beige en rood Himacs en is voorzien van de Flush afvoer uitgevoerd in dezelfde kleur en materiaal.

KUUB fontein
Kuub fontein is een slimme oplossing voor kleine toiletruimtes vanwege zijn beperkte afmetingen. De onzichtbare afvoer geeft de Kuub een interessante draai. Kuub fontein is verkrijgbaar in 8 modellen in wit, grijs, beige en rood Himacs.

PUCK fontein
Puck is kommetje dat uitnodigt tot aanraken. Het gebruik van de structuur-coating in combinatie met het soepele uiterlijk van het Himacs, geven de Puck een speciaal en speels karakter. Meerdere kleurcombinaties zijn verkrijgbaar, evenals de keuze uit een geparelstraalde metalen beugeltje of een maatwerk plankje. Dit alles bij elkaar maakt de Puck een vrolijke en praktische toevoeging voor het toilet of de kleine badkamer. Puck is verkrijgbaar in wit, grijs, beige, bruin en zwart Himacs. De structuur-coating is verkrijgbaar in grijs, bruin en zwart.