1667
Nieuwe, innovatieve finishes van Alape
Gepubliceerd: 08-05-2018

Alape heeft nieuwe, innovatieve finishes ontwikkeld en verstevigt daarmee haar positie op het gebied van glazuur. Waar het bedrijf zich de afgelopen jaren richtte op een duidelijke geometrische vormentaal van haar waskommen, richt Alape zich op dit moment voornamelijk op de waskomoppervlakken, onder het motto 'shaping surfaces'. Alape luidt, met de uitbreiding van de ‘Aqua’ en Terra’ finishes, een nieuw tijdperk van opvallende waskomoppervlakken in. De Duitse fabrikant van geglazuurd staal gaat door met wat met 'Biocolor' en 'Metallic Dark Iron' begon.

 

Alape wordt gekenmerkt door de jarenlange knowhow op het gebied van staalverwerking en het continue streven naar innovatie. Het werken met geglazuurd staal heeft het bedrijf uit Goslar, Duitsland, altijd geïnspireerd en aangezet tot creatieve topprestaties. Alape zet met de nieuwe finishes ‘Aqua’ en ‘Terra’, die vanaf 2019 verkrijgbaar zijn, weer een grote stap in het doorontwikkelen van de vormgevingsmogelijkheden van geglazuurd staal. De waskomoppervlakken zijn bij Alape van uitzonderlijke kwaliteit door de precieze materiaalverwerking aan de hand van het unieke '3-laagsproces', waarbij het water uit het glazuur wordt onttrokken voordat het emaille in de oven wordt ingebrand. Alape biedt veel mogelijkheden om producten te individualiseren. Het bedrijf wil namelijk steeds nieuwe, innovatieve producten op de markt brengen en wil deze aanpassen aan de uiteenlopende eisen, die worden gesteld aan binnenhuisarchitectuur en badkamerdesign. Er kan onder andere worden gekozen uit veel verschillende RAL-kleuren. Alape streeft er verder naar om waskomoppervlakken te ontwikkelen, die interieurontwerpers ondersteunen bij het vormgeven van nieuwe ontwerpstijlen.

Inspiratie nieuwe finishes
Alape heeft volgens dit streven, bij het ontwikkelen van de nieuwe waskomoppervlakken, geprobeerd te voldoen aan de steeds hogere eisen, die aan interieurdesign worden gesteld. De fabriek heeft daarom besloten nieuwe wegen in te slaan. De natuur diende daarbij als inspiratie voor de nieuwe finishes: niet alleen de diepte van de oceaan en de kleur van het water dienden daarbij als voorbeeld, maar ook de natuurlijke aard en kleur van steen en hout. Het traditionele bedrijf geeft door de uitbreiding van het aanbod aan waskomfinishes niet alleen het bestaande assortiment een nieuwe impuls, maar benadrukt hiermee ook de materialiteit en vormgeving van zijn producten. Het product-DNA (duidelijk, precies, innovatief) wordt daarmee nog meer versterkt.

‘Bicolor’ en ‘Metallic Dark Iron’
De badkamer wordt meer en meer een plek voor welzijn, waar je kunt ontspannen en jezelf kunt opladen. Zo speelt naast functionaliteit ook sfeer een steeds belangrijkere rol. Alape biedt gevarieerde oplossingen voor een hoogwaardige en esthetische vormgeving van de badkamer. Dankzij de jarenlang ontwikkelde expertise, met betrekking tot het materiaal geglazuurd staal, is het Alape gelukt met contrastrijke en metallic oppervlakken de wastafel een nieuwe look te geven: Alape heeft met de finishes 'Bicolor' en 'Metallic Dark Iron' de afgelopen twee jaar waskomoppervlakken op de markt gebracht, die inspirerend zijn voor de vormgeving van de badkamer. Waar 'Bicolor' bestaat uit twee contrasten (zwart-wit en mat-glanzend) en precisie en nauwkeurigheid toont in de overgang van de twee kleuren, lijkt het metallic, glanzende glazuur van 'Metallic Dark Iron' van kleur te veranderen, afhankelijk van de geometrie en het gezichtspunt. Door de hoge reflectiegraad past het oppervlak 'Metallic Dark Iron' altijd in de omgeving en bij de omringende materialen.

Nieuwe finishes ‘Aqua’ en ‘Terra’
Op de beurs Salone del Mobile 2018 in Milaan heeft Alape twee nieuwe finishes gelanceerd: een waskomoppervlak met een matte en nieuwe poederachtige uitstraling onder de naam 'Terra' en een ‘Aqua’ waskomoppervlak in drie verschillende tinten en met kleurverloop, die opvalt door de glasheldere look. Met deze uitbreiding van het aanbod wordt er een extra dimensie gegeven aan de vormgeving. Voortaan kan bij het ontwerpen van hoogwaardige ruimtes ook de materialiteit, kleur en uitstraling van deze nieuwe glazuren worden gebruikt. Interieurontwerpers krijgen daardoor de mogelijkheid om in een ruimtelijke context harmonische accenten in verschillende ontwerpstijlen te verwerken. De positie van Alape als specialist op het gebied van oppervlakken en als aanjager van innovatie wordt met de nieuwe finishes ‘Terra’ en ‘Aqua’ verstevigd.

De series 'Terra' en 'Aqua' zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2019.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide