1060
Duravit Starck

Keramisch sanitair vormt de basis voor nagenoeg elke badkamerinrichting. Denkt u maar aan wastafels, douchebakken en toiletten. Blikvangers met oppervlakken die tegenwoordig heel gemakkelijk stralend en hygiënisch schoon te houden zijn. Na het glazuren en bakken van het keramiek wordt door een aantal fabrikanten nog een minuscule onzichtbare laag aangebracht. Hierdoor ontstaat een beschermlaag met een lange levensduur en blijft uw keramiek, ook zonder intensieve schrobbeurten, het stralende middelpunt van uw badkamer!

Wastafels: aan de bak
Designers leven zich naar hartelust uit op de wastafel. Geen wonder want het is het meest functionele attribuut in de badkamer. Bovendien lenen de huidige materialen en technieken zich hier bij uitstek voor. Marmer, porselein, chroom, staal, keramiek, glas, composietsteen. Of combinaties daarvan. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke vormen en de wijze waarop de waskom in de badkamer wordt geïntegreerd. In een meubel, hangend of staand. Helemaal in is een contrasterend gebruik van materialen voor de waskom en de wasbladen. Wat dacht u van een hardstenen kom, in de vorm van een ouderwetse wasbak, geplaatst in een roestvrijstalen frame met - uiterst praktisch - aan drie zijden een handdoekenstang? Een blikvanger van het zuiverste water in zowel een klassiek als modern interieur. Zeker wanneer deze met een fraaie bijpassende kraan wordt gecombineerd.

Het gemak dient de mens.
Toiletten zijn er in alle soorten, maten en uitvoeringen. Steeds vaker worden de modellen en kleuren aangepast aan de overige badkamerproducten zodat een totaal badkamerconcept kan ontstaan. De belangrijkste keuze die u moet maken is of u een standaardmodel toiletpot wilt of een moderner hangend toilet dat aan de muur wordt bevestigd.

De staande toiletten komen we voornamelijk nog tegen in de meer klassieke badkamer. Een zwevend toilet heeft dan ook heel wat voordelen: het is fraai om te zien, neemt optisch veel minder ruimte in en de vloer eronder is eenvoudig schoon te houden. Bovendien zijn de bedieningsplaten van het spoelsysteem ware designproducten die zowel qua vorm als kleur in een groot aantal varianten verkrijgbaar zijn. Bij de meeste spoelsystemen is het waterverbruik teruggebracht van 9 naar 6 liter. Dit kan men nog verder beperken door te kiezen voor een systeem met spoelonderbreker of het geavanceerde Water Saving System, dat per spoelbeurt maar 2,5 tot 4 liter water vergt.

Urinoir, zuinig en hygiënisch
Tot voor kort was het urinoir vooral te vinden in openbare gelegenheden. Maar gelukkig vinden we het ook meer en meer in de badkamer thuis. Een urinoir is voor de heren een uitkomst en biedt behoorlijk wat voordelen boven een gewoon toilet. Het hangt op stahoogte aan de wand wat het zuiver richten aanzienlijk bevordert en spatten op en naast het toilet voorkomt. Een deksel sluit het urinoir mooi en hygiënisch af. Bovendien verbruikt de hangende heren-wc aanzienlijk minder spoelwater dan een gewoon toilet. Ook op het gebied van urinoirs is inmiddels de emancipatie ingezet. Er is inmiddels een urinoir op de markt die volledig is afgestemd op de anatomie van de vrouw.

Douche WC: reinigen zonder papier
Toppunt van zaligheid en hygiëne is de douche-wc. Zodra u plaatsneemt wordt volautomatisch de luchtverfrisser ingeschakeld. Voordat u het gemak verlaat treedt een onderdouche in werking gevolgd door een droogproces met warme lucht. U ziet, comfort en design zijn zelfs doorgedrongen tot wat vroeger het kleinste kamertje in huis was.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners