997
Hoe kies je de juiste wastafel voor jouw badkamer?

Ben je bezig met het maken van een nieuw badkamerontwerp? Eén van de zaken waar je goed over na moet denken, is de algehele inrichting. Waar moet de douche komen? Waar wil je eventueel het ligbad hebben? En waar hou je ruimte vrij voor je nieuwe wastafel?

Het bepalen van de juiste inrichting is een behoorlijke klus. Dit geldt ook voor het uitkiezen van een nieuwe wastafel. Je hebt namelijk de keuze uit heel veel wastafels, waardoor je niet over één nacht ijs kunt gaan. Om tot de juiste keuze te komen, zou je een goede vergelijking moeten treffen.

Kijk goed naar het totale plaatje

Wil je een nieuwe wastafel voor je nieuwe badkamer uitkiezen? Zorg er dan voor dat je het totale plaatje in de gaten houdt. Let niet alleen op de wastafel zelf, maar kijk ook goed naar de rest van je badkamer. Tevens moet je goed op de bijbehorende accessoires letten, zoals een wastafelkraan. Een wastafelkraan is niet alleen praktisch, maar moet qua design ook bij je wastafel passen. En daarmee bij de rest van je badkamer.

Let goed op het design

Bij een wastafel is het belangrijk om goed naar het design te kijken. Let hierbij op de vormgeving, op de kleurstelling, op de afwerking en op het materiaalgebruik. Een granieten wastafel oogt immers heel anders dan een wastafel met allemaal houten details.

Om tot het juiste design te komen, moet je goed over je wensen nadenken. Vind je het lastig om je wensen op een rijtje te zetten? Doe dan inspiratie op. Bekijk foto’s van heel veel wastafelmeubels, zodat je duidelijk voor ogen krijgt wat je precies mooi vindt.

Kijk goed naar de afmetingen

Niet alleen het design is bepalend, maar ook de afmetingen. Hoe groot kan de wastafel in je nieuwe badkamer zijn? Houd hierbij rekening met de uitstraling van de wastafel, maar ook met het praktische gemak. Je moet immers op een fijne manier van de wastafel gebruik kunnen maken. Dit betekent onder meer dat er voldoende ruimte rondom de wastafel aanwezig moet zijn.

Durf te investeren

Voor de beste wastafelmeubels moet je diep in de buidel tasten. Het advies is om dit direct te doen, zodra je de perfecte wastafel hebt gevonden. Van deze wastafel ga je optimaal genieten. En niet alleen nu, maar ook in de komende jaren nog. Door te durven investeren, geniet je in ieder geval van een magnifieke levensduur.

Koop overigens je nieuwe wastafel altijd bij een badkamerspeciaalzaak. Deze zaken weten wat kwaliteit, bieden een divers aanbod aan en verlenen – indien nodig - de gewenste service. Bij de badkamerspeciaalzaken moet je iets dieper in de buidel tasten, maar dat is elke euro dubbel en dwars waard.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide