2230
Duravit Vero Air
Gepubliceerd: 30-03-2017 Laatste update: 14-09-2017

Tijdens de ISH 2017 presenteert Duravit met de Vero Air-collectie het doorontwikkelde concept van haar succesvolle Vero-lijn. In de nieuwe Vero Air-collectie komt de iconische, rechthoekige look van de Vero-wastafels duidelijk terug. Met de nieuwe technische mogelijkheden biedt de nieuwe collectie een vormgeving met unieke precisie en karakter. Door de assortimentsuitbreiding met de hypermoderne spoelrandloze closets, een nieuw assortiment ligbaden en diverse meubels met optimale c-bonded technologie, is de Vero Air-lijn uitgegroeid tot een complete badkamercollectie met een onveranderde robuuste, vormgevende identiteit.

In 2001 legde Duravit met de Vero-lijn de fundering voor architectonisch badkamerdesign. De succesvolle belijning wordt consistent doorgevoerd in de rechthoekige basisvorm waarbij functionaliteit en veelzijdigheid voorop staan. Duravit heeft deze kenmerkende stijl consistent doorontwikkeld en met de nieuwe Vero Air-lijn een complete badkamercollectie gecreëerd.
De wastafels en ligbaden met hun dunne randen en krachtige lijnvoering geven een elegante, strakke uitstraling. Het unieke en strakke design van deze lijn wordt mede mogelijk gemaakt door de moderne productietechnologieën van Duravit, die het bedrijf voortdurend verder blijft door ontwikkelen.

Vooral de rechte binnencontouren en precieze radius van de Vero Air-wastafels zijn karakteristiek voor deze serie. De wastafels zijn te combineren met de Vero-lijn (Design by Kurt Merki Jr.) en L-Cube (Design by Christian Werner) en zijn beschikbaar in vijf afmetingen (500 mm tot 1200 mm). De opzetwastafels zijn verkrijgbaar in twee afmetingen (500 mm en 600 mm) die speciaal voor deze serie zijn aangepast. De rechte lijnen van het Vero Air-design komen in combinatie met de wastafelonderbouwkast nog eens extra tot hun recht, met de minimaal uitstekende randen van slechts acht millimeter. Door het gebruik van de c-bonded-technologie worden keramiek en meubel uiteindelijk samengebracht tot één minimalistisch meesterwerk, dat in deze vorm uniek is voor de markt en momenteel alleen door Duravit wordt vervaardigd.

De krachtige belijning van de Vero Air-ligbaden zetten de designtaal van de serie consequent voort. Door radius en wanddiktes (55 mm)te optimaliseren is het herkenbare wastafeldesign nu ook terug te zien in het monoliet gevormde bad van acryl. Het naadloze ligbad is vrijstaand of als inbouwmodel verkrijgbaar in vier afmetingen (vanaf 1700 x 700 mm tot 1900 x 900 mm). Een bijzondere toevoeging is het nieuwe, onopvallend ingebouwde air-whirlsysteem met piëzo-knop. Deze speciale drukknop is uitgevoerd zonder mechanische onderdelen, voor een onderhoudsarm gebruik.

Ook de closets en bidets in deze serie zijn uitgevoerd in de herkenbare rechthoekige Vero-stijl met rond aflopende onderkant. De closetbril is eenvoudig te verwijderen met een drukknop aan de zijkant, zodat het sanitair gemakkelijk kan worden gereinigd. Speciaal voor de rechthoekige vormen van dit toilet heeft Duravit het spoelsysteem geoptimaliseerd: de innovatieve rimless-technologie garandeert maximale spoelresultaten door de optimale watergeleiding aan de binnenkant van het closet. Innovatieve kenmerken ten behoeve van verhoogd comfort en hygiëne, zoals het keramische glazuuroppervlak HygieneGlaze 2.0 en de optionele combinatie van de douche-wc-zitting SensoWash Slim, voldoen aan de hoogste eisen.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide