2401
De 'starcke' ton van Duravit
Gepubliceerd: 03-10-2017

Met de Starck 1-serie begon in 1994 een bijzonder succesverhaal: de progressieve badkamer-ideeën van Philippe Starck, die de hele wereld rond gingen, belichamen zijn fenomenale gevoel voor het samenspel van oorsprong en functionaliteit. Philippe Starck liet zich inspireren door oervormen zoals de waskom, emmer, zwengelpomp en spijkers en gebruikte ze als model voor zijn inmiddels klassieke badkamerserie. Ook de beroemde Starck-ton is gebaseerd op de klassieke basisvorm van een emmer en een kom en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot zeer populaire designklassieker. Intussen heeft de klant een uitgebreide keuze aan oppervlakken voor dit tijdloze designstuk: naast het echthoutfineren eiken en het fijngenerfde, donkere Macassar is dit iconische stuk ook verkrijgbaar in Amerikaans notenhout en in zwarte of witte hoogglans.

Waar de designklassieker uit bestaat
Meervoudig gebogen, gelijmd gelamineerd hout vormt de basis van het naar beneden conisch toelopende meubel, waarop de cirkelvormige keramieken wasbak ligt. De buitenzijde van het meubel is ofwel met echthoutfineer bekleed, dat door een laag melaminehars wordt beschermd, ofwel met een lakbaar laminaat, dat later met hoogglanslak afgewerkt kan worden. Nadat de deuren uitgesneden zijn, wordt aan de achterzijde een muuraansluiting aangebracht; hier worden later de watertoevoer en -afvoer doorheen geleid. De bouwdelen van elke individuele ton zijn doorlopend genummerd, zodat ze duidelijk bij elkaar passen en het fineer mooi doorloopt. Elk exemplaar is dus uniek, waar heel veel handwerk in zit.

Aan de binnenzijde heeft het meubel een hoogwaardige bekleding van zwart laminaat. De glazen plank met chromen rand zorgt voor een makkelijke indeling van de opbergruimte. Door de grote openingshoek van zijn kwartronde, gebogen deuren kunt u gemakkelijk bij de kastjes. De handgrepen van glanzend chroom maken het meubel helemaal af. De afgebeelde versie van de ton met wastafel kost ongeveer 3.900 euro.

De ontwerper
Alleen een ontwerper als Philippe Starck kan zeggen dat woningen, huizen en kantoren zijn persoonlijke musea zijn. Ze staan namelijk vol met zijn stoelen, fauteuils, woonaccessoires en natuurlijk badkamerproducten. Als productdesigner werd hij in de jaren tachtig bekend in binnen- en buitenland. Toen al ging hij uit van het idee dat moderne vormen niet opnieuw uitgevonden hoeven te worden. Bij zijn ontwerpen richtte hij zich liever op de herontdekking van oervormen. Met zijn bijzonder succesvolle producten heeft Philippe Starck naast de Compasso d´Oro en de Lucky Strike Designer Award talrijke andere internationale designprijzen gewonnen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide