2023
Clou badkamer design
Gepubliceerd: 13-05-2012

Op de sanitairbeurs VSK hebben we als Clou deze keer vrijwel uitsluitend eigen Clou-produkten getoond, veelal van ontwerper René Holten. In een setting waarin alles draait om design; zowel qua inrichting als aankleding. Want daar staat Clou voor: badkamer-design om van te watertanden, aldus een trotse Clou-directeur Math Meertens. Zowel qua presentatie als noviteiten hebben we ons ook sterk gemaakt voor meer kleur en vernieuwende materialen in de badkamer. Denk aan beton, gezoet basalt, Mineral Marmer en siliconenrubber.

Accessoires Slim
Ontwerp: René Holten
De vormgeving van de trendy accessoirelijn Slim is even simpel als ingenieus. Karakteristiek is de verrassende materialenmix: geborsteld roestvrijstaal in combinatie met melkwit siliconenrubber. De serie bestaat o.a. uit een handdoekring, tandenborstelhouders en een toiletborstelgarnituur. Een make-up spiegel voor aan het plafond maakt de Slim-serie compleet.

Wastafels Wash Me
Ontwerp: Rene Holten
Wastafels zijn blikvangers bij uitstek. Dat geldt zéker voor de Wash Me-modellen van Rene Holten voor Clou. De wastafels zijn gemaakt van wit marmercomposiet, naar keuze in mat of glanzend. Om ook in een witte badkamer iets meer met kleur te kunnen doen, heeft Clou er verschillende kleuren waterplugjes bij, gemaakt van flexibel siliconenrubber. In geel, groen, oranje, blauw, zwart of wit, zijn ze het puntje op de i van elke Wash Me wastafel. De strak vormgegeven, rechthoekige wastafels zijn verkrijgbaar in diverse breedtematen: 38, 50, 70, 90 tot zelfs 110 cm; respectievelijk enkele en dubbele uitvoeringen. Ze zijn er als opzetwastafel en als wandmodel. Wash Me: om elke dag weer fris én vrolijk van start te gaan!

Fonteinen Flush
Ontwerp: Rene Holten
Flush, zo heten de compacte designfonteinen van Clou, ontworpen door René Holten. Er zijn zes modellen, uitgevoerd in wit Mineral Marmer en wit keramiek. Maar er is méér! De populaire modellen Flush 1, 3 en 6 zijn vanaf nu ook leverbaar in beton en gezoet basalt. Verrassende materialen die - letterlijk en figuurlijk - voor een steengoed statement zorgen in de badkamer. Naar keuze met of zonder kraangat. Kubistisch van vorm, sluit Flush helemaal aan op de huidige sanitairtrends: simpel en strak, rechttoe-rechtaan. Het naadloos geïntegreerde wasbassin volgt het strakke buitenkader, of - heel verrassend - is juist vloeiend van lijn.

Kranenserie Freddo
Ontwerp: Walter Prezzavento
De smaak van water. De chromen koudwaterkranen Freddo, ook een eigen Clou-product, zijn het puntje op de i van onder meer de Flush fonteinen. Het eigentijdse ontwerp is van Walter Prezzavento. Vooral de kubistische modellen vormen een vanzelfsprekend geheel met de strakke fonteinen. Freddo is een uitgebreide serie van 12 fontein- en tapkranen, waaronder twee wandkranen. De Freddo 2, alsook het verlengelement, zijn er ook in geborsteld roestvrijstaal. Met hoogwaardig keramisch binnenwerk, gemaakt voor jarenlang waterplezier.

Badkamerconcept First
Ontwerp: René Holten
First, het eerste complete badkamerconcept van Clou, is nu verkrijgbaar in de definitieve uitvoering: compleet met vrijstaand bad, toilet en bidet, kasten, spiegels, (opzet)wastafels en fonteinen. In een verrassende combinatie van materialen, waaronder het matte CristalPlant, het glanzende Mineral Marmer en - als alternatief voor het ruige, bruinroestige cortenstaal - zijn er voor de staande kast en het wastafelmeubel nu uitvoeringen in hout (zebrano, licht eiken, noten) en MDF( hoogglans en waterbestendig afgelakt in een roestkleur, zwart of metallic grijs). Voor het fonteinmeubel van cortenstaal zijn fonteinplanchets in de plaats gekomen; behalve in hout en MDF, ook in beton en gezoet basalt. En het zijn juist deze sterke contrasten in zowel vormgeving, kleuren als materialen, die de First-badkamer klasse en karakter geven. Enerzijds sober en sculpturaal, anderzijds robuust en industrieel. First: de juiste mix voor designbadkamers met lef.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide