1215
Wastafels

Het verlangen van de mens om te voelen in plaats van alles rationeel te begrijpen vormt de basis voor een nieuwe wasbakvorm van Alape: Tangens. Ver weg van conventionele designs presenteert Tangens zich als verleiding door vorm. Een duidelijk gedefinieerde golf in de uitdieping van de wasbak brengt bovendien een zinnelijk accent in de anders van Alape gewende, strikt puristische lijnvoering aan. Deze confrontatie schept iets unieks, dat zich manifesteert in het gehele design.

Het karakter van de nieuwe wasbak Tangens wordt niet rationeel ervaren, maar zijn vormgeving raakt iemand intuïtief. Tangens geeft uiting aan een gevoel  een verlangen naar aanraking, zowel emotioneel als fysiek. Zijn schoonheid raakt de zinnen en creëert een buitengewone geometrie die gevoelens grijpbaar maakt.

De blik van de toeschouwer wordt geboeid door de golf, die de uitdieping in de wasbak schijnbaar in twee helften verdeelt. De gewelfde vorm van de scheidingslijn nodigt uit tot aanraking en bekoort door haar zinnelijkheid. Afhankelijk van de kijkhoek ziet de uitdieping van de wasbak er anders uit. Van veraf oogt zij diep, en pas als men dichterbij komt, merkt men dat er twee verschillende niveaus zijn. De bij Alape gebruikelijke heldere en nauwkeurige lijnvoering blijft onveranderd. Ook de buitenvorm is dan strikt geometrisch. Alleen de contouren van de hoeken komen met vrij grote radiussen met de rondingen van de inwendige lijnvoering overeen. Zo worden in Tangens purisme en emotie een harmonieus geheel.

Tangens werd vormgegeven door Lykouria Design / Londen, de designpartner van Alape. De nieuwe wasbakvorm is in de afmeting 700 x 385 mm als inbouwwasbak, onderbouwwasbak of opbouwwasbak van geglazuurd staal te koop. Zij voegt zich perfect in het componentensysteem van Alape voor het vormgeven van individuele wastafelmeubelen in. Alape staat bekend om individuele oplossingen voor wastafelmeubels en puristisch design. De aanspraak van het bedrijf op zuivere esthetiek wordt weerspiegeld in zijn producten, die overtuigen door hoogwaardige materialen en oppervlakken in een inspirerende vormgeving. De gebruikte materialen, zoals geglazuurd staal, glas, hoogglanslakken of echt hout fineer bewijzen het kwaliteitsbewustzijn van de fabriek op technisch-functioneel gebied. De materialen bevredigen de menselijke behoefte aan geraffineerde haptiek en optiek.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide