2308
Laufen:  SaphirKeramik

Sinds 1892 typeert de Zwitserse sanitair en keramiek specialist Laufen de badkamer als een luxe oase van rust. De ideale plek voor een unieke wellness beleving thuis, wat met de nieuwste innovatie in keramiek – SaphirKeramik – nu naar een nog hoger niveau kan worden getild. Al sinds een half decennium wordt binnen Laufen technisch en ecologisch onderzoek uitgevoerd voor een revolutie in keramiekdesign. Met trots presenteert de high end badkamerspecialist nu het resultaat: een prachtige collectie lichte en verfijnde producten, met focus op de details van dit indrukwekkende exceptioneel sterk en hard materiaal. Laufen is hiermee revolutionair binnen het badkamerdesign: minimalistische, architecturale strakke lijnen en robuuste maar delicate en flinterdunne wanden, die tot nu toe ongekend waren bij sanitair keramiek.

Baanbrekend & innovatief
Tot nu toe werd keramisch sanitair gemaakt van glasporselein of chamotte, materiaal dat hygiënisch, duurzaam en recyclebaar is. SaphirKeramik is het baanbrekende alternatief voor het traditionele keramiek en is twee keer sterker, milieuvriendelijker en dunner. Dit nieuwe materiaal biedt veel meer vrijheid bij design en productie. Het is zowel sterk als plooibaar, waardoor een meer verfijnd design met duidelijke vormen en lijnen vanaf nu wel mogelijk is. De collectie wastafels en -kommen heeft uiterst dunne wanden en strakke randen met een straal van slechts 1 tot 2 mm, terwijl de modernste technologie op dit moment niet verder komt dan 7 tot 8 mm. Laufen produceert met dit materiaal lichtere en sprekende producten en meer eenvoudige constructies van keramiek zoals de Living Square-waskommen en de wastafels uit de 'Kartell by Laufen'-collectie.

Supersterk saffier
De naamkeuze SaphirKeramik komt van de toevoeging van het mineraal korund, dat in verschillende vormen in de natuur voorkomt, onder andere als saffier, het hardste materiaal op diamant na. De buigsterkte van dit materiaal is verbazingwekkend, namelijk gelijk aan dat van staal. Door de klei te mengen met ruw silicaatkeramiek krijgt het materiaal niet alleen een porseleinachtige en helderwitte kleur, maar ook de kracht waardoor elegante en verfijnde vormen mogelijk worden. “SaphirKeramik is ideaal om slanke vormen mee te creëren die zowel ruimtebesparend als lichtgewicht en milieuvriendelijk zijn, de wens van de consument anno 2015”, vertelt onderzoeksdirecteur van Laufen Dr. Werner Fischer.

Minder is meer
Comfort, wellness en ontspanning worden steeds belangrijker in de badkamer, waarbij natuurlijke materialen en lichte kleuren uit de natuur de boventoon voeren. De SaphirKeramik collectie sluit hier naadloos op aan. Naast ruimtebesparend, lichtgewicht en milieuvriendelijk is het nieuwe materiaal ook duurzaam. Er wordt minder gebruik gemaakt van ruw materiaal en minder energie bij het bakken, de productie en het transport. Samen met het elegante design en de functionaliteit van het sanitair van Laufen wordt genieten in de fijnste kamer van het huis zo nog gemakkelijker.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners