1638
Dea

Dick Powell ontwerpt nieuwe badkamercollectie voor Ideal Standard

Strakke soberheid en hoekig minimalisme maken vandaag steeds vaker plaats voor vloeiende vormen en een zachtere look. Met de nieuwe collectie Dea vertaalt Ideal Standard die trend naar een elegante badkamer, met oog voor detail. En zo staat Dea symbool voor toegankelijk schoon: sensuele lijnen én een fraaie functionaliteit.

Duurzaam design
Dick Powell ontwierp de nieuwe badkamerlijn Dea voor Ideal Standard. Deze Britse ontwerper, die mee het design- en innovatieconsultancybureau Seymour Powell oprichtte, heeft al heel wat mooie designreferenties en -prijzen op zijn naam staan. Voor Dea zocht hij de perfecte balans tussen vorm en functionaliteit.

Dick Powell: “Dea wijkt af van de minimalistische en hoekige vormen die de badkamers de laatste jaren gedomineerd hebben. We wilden een menselijke, emotionele cocon ontwerpen in de vorm van een zachte, elegante en toegankelijke badkamer. Bij design is de ‘emotionele ergonomie’ erg belangrijk: hoe iemand zich voelt in interactie met het design.”

Vloeiende, sensuele lijnen en kwaliteitsmaterialen kenmerken dan ook de nieuwe collectie. De bijpassende meubelen zijn uitgebracht in een veelvoud van kleuren, om helemaal te kunnen afstemmen op je persoonlijke smaak. Over elk element van de reeks werd grondig nagedacht, met het oog op maximale elegantie én optimaal gebruiksgemak.

Dick Powell: “We zien vandaag te vaak luxueuze badkamercollecties die mooi ogen maar niet gemakkelijk in gebruik zijn. Denk maar aan ondiepe wastafels waarbij de waterstraal over de rand spat, of scherpe hoeken die zeker voor kinderen gevaarlijk kunnen zijn. Met Dea wilden we een duurzaam design dat perfect werkt. Zo bieden de wastafelmeubels veel plaats voor het opbergen van verzorgingsproducten. Zelfs op het porseleinen afdraagvlak is genoeg ruimte voor producten die je dagelijks nodig hebt. Ook handig zijn de afgeronde spiegels met antiaandamping en Bluetooth-aansluiting.”

Fraaie functionaliteit De Dea-porseleincollectie met mooi geproportioneerde en afgeronde vormen omvat zowel wastafels, opbouwkommen en een handenwasser als een wand-wc en -bidet. De opbouwkommen hebben een dunne boord en ogen daardoor heel verfijnd. Net als de wastafels worden ze geleverd met een witte keramische ‘waste cover’ die mooi opgaat in het geheel.

De wand-wc heeft verborgen bevestigingen en een superfijne zitting en deksel, wat een uiterst gesofisticeerde uitstraling geeft. Je gastentoilet kan je ook uitrusten met een fonteintje van 50 cm, gecombineerd met een handig meubeltje en spiegel met geïntegreerde led-verlichting.

Door de ruime keuze afmetingen van wastafels en meubels kan je de perfecte badkamer op maat samenstellen, of je nu weinig of veel ruimte hebt. Daarbij geven de zes meubelkleuren je alle vrijheid tot expressie – van populaire witte hoogglanslak over neutrale tinten tot gedurfd blauw of olijfgroen. Het badkamermeubilair bestaat uit wastafelmeubels, hoge en halfhoge kolomkasten en een zijmeubel.

Een absolute blikvanger is het vrijstaande, ovale duobad. De elegante badkuip met afgeronde hoeken biedt een geborgen gevoel voor een heerlijk relaxmoment. Het bad is er in twee afmetingen. Mooi te combineren ook met de nieuwe vrijstaande badkraan Melange, met eenzelfde zacht, afgerond design.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners