Gepubliceerd: 07-04-2016 00:00
1975
Alape folio waskommen

Met «Folio» heeft Alape een nieuw, innovatief wastafelmeubel ontwikkeld. Hiervoor rekt Alape de mogelijkheden bij de productie van waskommen van geglazuurd staal zo ver mogelijk op. Want «Folio» is meer dan een eenvoudige waskom; het delicate werkstuk omsluit met een grote geste het bijbehorende meubel, zodat er een homogene eenheid ontstaat. Door dit elegante designidee van Gerhard Busalt worden het meubel en de wastafel een totaalkunstwerk, dat aansluit bij actuele trends in de moderne architectuur.

Alape wordt gekenmerkt door zijn jarenlange knowhow op het gebied van staalverwerking en zijn permanente drang tot innovatie. Het bedrijf uit Goslar heeft nu een techniek ontwikkeld waarmee het wastafelmeubel van geglazuurd staal nieuw kan worden uitgedacht. Met «Folio» laat Alape zien wat zoal mogelijk is op het gebied van vormgeving van het wastafelmeubel. De exacte geometrie, de minimale radiussen en de vlakke oppervlakken zijn het resultaat van zeer nauwkeurig handwerk. Geglazuurd staal van 3 mm dik vouwt zich exact om het wastafelmeubel en ommantelt dit als een flinterdun blad. Zo wordt «Folio» de voortrekker van nieuwe mogelijkheden tot vormgeving.

Jürgen Kloss, directeur Design- en Productmanagement bij Alape, zegt het volgende: «Met de nieuw ontwikkelde procestechniek kunnen wij een object maken, dat de grenzen van het materiaal zo ver mogelijk oprekt. Het product dat hierbij ontstaat, overtuigt door zijn filigrane en innovatieve afwerking.»

Op basis van een designidee van Gerhard Busalt heeft Alape met «Folio» een wastafelmeubel ontworpen, dat optisch exact datgene nakomt wat vandaag de dag in een moderne badkamer wordt verwacht. In de vormentaal van het homogene lichaam — de waskom, planchet en meubel verenigd — kunnen relaties met de moderne architectuur worden afgelezen. Lichtheid van materiaal en functionaliteit versmelten in «Folio» tot een buitengewone balans. De geoptimaliseerde opbergruimte met verborgen ladegeleiding schept de vereiste ruimte in de badkamer.

Het front van het corpus wordt gepresenteerd in vijf zijdematte, exclusief voor «Folio» ontwikkelde lakoppervlakken. De twee subtiele nuances van bruin – maansteen en schaduwaarde – integreren perfect in een rustige woonomgeving, terwijl de twee krachtige tinten – fossielgrijs en aubergine – accenten aanbrengen in de badkamer. Klassiek wit rondt het kleurenscala af. Het meubel is greeploos en voorzien van een push-to-open-systeem. De laden kunnen voor een functionele vormgeving worden aangevuld met interne indelingen, dispenserboxen en planchetten. «Folio» is verkrijgbaar in twee diepten – 450 mm voor wanduitloopkranen en 500 mm voor staande kranen – en telkens drie verschillende breedten. Bij de 804 en 1.004 mm brede wastafelmeubelen is de waskom in het midden geplaatst, bij de 1.254 mm brede variant is bovendien ook een asymmetrische plaatsing, links of rechts, mogelijk. Bovendien biedt de grote uitvoering maximaal twee uittrekladen, de twee kleinere telkens één.

Alle varianten in de serie zijn zonder overloop uitgerust en met een wit geglazuurde afdekkap. Desgewenst is zowel een overloop in combinatie met een verchroomde kap als een geïntegreerd af- en overloopventiel verkrijgbaar.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide