1729
Sieder design waskommen

De Duitse gebroeders Sieger ontwerpen vanuit het bedrijf Sieger Design voor diverse internationale premium merken. De ontwerpkenmerken van Sieger zijn minimalistisch, geometrisch, functioneel, systematisch maar ook emotioneel. In 2015 heeft Alape de waskom 2Step, naar een ontwerp van de gebroeders Sieger, gelanceerd. Een waskom waarbij Sieger geslaagd is een vermindering van vorm en een uitbreiding van functionaliteit te bewerkstelligen. “Ontwerpen moeten de behoeften van mensen dienen, in plaats van een doel op zich zijn”, aldus Sieger.

De broers Christian en Michael Sieger zijn de tweede generatie binnen het familiebedrijf en zwaaien tegenwoordig de scepter over 45 medewerkers. De ontwerpfocus binnen het bedrijf ligt op het gebruik van het te ontwerpen product, welke nieuwe eisen stelt aan de badkamer.

”Als ontwerpers, zien we de maatschappij, de veranderingen en de behoeften beter dan misschien een andere professionele groep. Wij zien onszelf als indicatoren van seismische verschuivingen in gedrag, het waarnemen van nieuwe tendensen, voordat zij vorm hebben gekregen. Onze indrukken en analyses bepalen onze strategie en de speciale lijnen van onze producten. De samenstelling van intelligente functionaliteit, hoogwaardige materialen en een tijdloos-, zelfs archetypisch ontwerp, zijn de principes die ons leiden”, aldus Sieger.

Ontwerpvisie 2Step
Bij het creëren van nieuwe productconcepten gaat Sieger uit van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. In termen van 2Step, heeft Sieger tevens gereageerd op de veranderende perceptie; “Lichtheid betekent nu luxe, terwijl gewicht en grootte karakteristieke kenmerken voor luxe waren in het verleden.” De 2Step waskom is gemaakt van geglazuurd staal. Alape kan met dit materiaal tot op de millimeter nauwkeurig fabriceren en filigranen wanddiktes bereiken. Nauwkeurig omschreven contouren en hoeken onderstrepen het minimalistische design van 2Step en creëren een gevoel van lichtheid. Bij het ontwerp was de functionaliteit het belangrijkste aspect. In het licht van de huidige technische mogelijkheden is de duidelijke geometrie van de waskom voorzien van een opvallend tussenplateau. Deze functionele ruimte kan worden gebruikt als een platform voor de kraan, alsook voor extra opslagruimte voor badkameraccessoires. De gebruiker heeft de keuze het plateau links, rechts of achter te positioneren. De ontwerpkenmerken van Sieger, te weten minimalistisch, geometrisch, functioneel, systematisch en ook emotioneel, zijn in de 2Step serie duidelijk herleidbaar.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners