921
Veiligheid in de badkamer
Gepubliceerd: 26-04-2013 Laatste update: 06-06-2023

Ruim zes op de tien Nederlanders maken zich zorgen over de veiligheid in hun badkamer, zo blijkt uit recent onderzoek* uitgevoerd door sanitairfabrikant Grohe. Met name gladheid wordt gezien als een gevaar in de badkamer; een glibberpartij kan nare gevolgen hebben.

Maar rondslingerende scherpe voorwerpen en kans op verbranding verontrusten ons ook. Naast deze gevaren irriteren we ons vooral aan viezigheid en zijn we bang voor inkijk in de badkamer. In bad pakken we onze rust, het liefst alleen. Behalve mannen, die houden namelijk ook wel van een vrijpartijtje met hun partner in de badkamer.

Scheermessen en schaartjes

Veel Nederlanders betwijfelen of hun badkamer veilig is. Vooral gladheid, onvoldoende ventilatie en kans op verbranding houden ons bezig. Medicijnen en rondslingerende scherpe voorwerpen als scheermesjes en schaartjes baren ons ook grote zorgen. Ondanks de verontrusting over veiligheid, treffen maar weinig mensen voorzorgsmaatregelen om gevaren te beperken.

Geen inkijk in de badkamer, s.v.p.!

Verrassend genoeg maken Nederlanders zich ook grote zorgen over mogelijke inkijk in de badkamer. Of dit gevaarlijk is, valt te betwisten. Situaties die door Nederlanders als de ergste badkamerergernissen worden gezien: haren in het afvoerputje, andere viezigheid en een rinkelende telefoon of deurbel als we net onder de douche of in bad stappen. Opvallend is dat het veelbesproken ontbrekende tandpastadopje nagenoeg niet werd gekozen als ergernis in de badkamer.

In bad ontspannen met Doutzen en Jan Kooijman

Eenmaal in bad hebben we vooral behoefte aan rust: lezen (34%), even helemaal niets doen (32%) of een muziekje luisteren (30%). Met name vrouwen besteden in bad ook aandacht aan hun uiterlijke verzorging, zoals benen scheren of een maskertje nemen. Opvallend resultaat uit het onderzoek is dat een kwart van de mannen openstaat staat voor seks in bad, maar dat 95 procent van de vrouwen daar niets van moet weten. Zij fantaseren liever over Jan Kooijman in hun badkuip. Uit eerder onderzoek bleek dat mannen Yolanthe Sneijder-Cabau als welkome gast in de badkamer zagen, maar tegenwoordig geven zij de voorkeur aan een gezellige baddersessie met Doutzen Kroes.

Onbezorgd genieten met Grohe

Grohe is toonaangevend in innovatieve technologie die garant staat voor veiligheid, gemak en waterbesparing. De sanitairfabrikant adviseert gebruikers al jaren omtrent veiligheid in de badkamer. Marlies Osinga licht toe: “Veiligheidsissues in de badkamer zijn vaak makkelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van een antislipmat en een goed ventilatiesysteem, het beveiligen van laden en kastjes en het bevestigen van wandgrepen. Met een nieuwe generatie thermostaatkranen, genaamd ‘Grohtherm 2000 New’, ontzorgt Grohe de gebruikers op het gebied van warmte en verbranding. Veiligheid staat voorop: de kranen zijn voorzien van ergonomische grepen, kunnen niet zomaar voorbij de 38 graden gedraaid worden en hebben een 100% CoolTouch systeem, waardoor de buitenkant nooit te heet wordt en men zich niet kan verbranden.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide