1328
Varioclo

Normaal gesproken staat u waarschijnlijk nauwelijks stil bij de hoogte van het toilet. Wie gezond van lijf en leden is, zal een paar centimeter hoger of lager niet als hinderlijk ervaren. Maar voor ouderen, voor mensen met rugklachten of mobiliteitsproblemen en voor mensen met een sterk afwijkende lichaamslengte, kan een paar centimeter een groot verschil uit maken bij het gaan zitten en gaan staan.

Natuurlijk kunt u kiezen voor een extra hoog of laag toilet, maar wanneer de individuele wensen in uw huishouden sterk verschillen, is een verstelbaar toilet een zinvolle investering. Wie vanwege een lichamelijke beperking toegewezen is op een in hoogte verstelbaar toilet, kan in aanmerking komen voor een bijdrage in het kader van de Nederlandse Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG).

Inbouwelement
Er zijn diverse in hoogte verstelbare toiletten op de markt. De truc zit m niet in het toilet zelf, maar in het inbouwelement dat ervoor zorg dat het toilet naar boven en naar beneden verplaatst kan worden. Voor de bediening is er veelal een keuze uit mechanische of elektrische systemen. Ook een afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden.

VariClo®
Het toilet VariClo® van Walraven biedt een individueel traploos verstelbare transfer- en zithoogte. Er zijn verschillende modellen, met mechanische of elektrische bediening, met een keuze uit 10 cm of 30 cm verstelbaarheid. Het speciale inbouwelement is geschikt voor nagenoeg elk standaard model wandcloset en kan desgewenst ook voorzien worden van armsteunen.

WC-lift
De WC-lift van Havobol is niet alleen als toilet maar ook als urinoir te gebruiken en is in traploos in hoogte verstelbaar, tussen de 41 en 66 cm. Door toiletdeksel en -zitting omhoog te doen gaat de WC-lift door een gasdrukhendel in 2 seconden naar urinoirhoogte. Na sluiten van het deksel keert de WC-lift via een elektronisch aangedreven spoel automatisch terug naar de uitgangspositie.

Sanmedi Hoog/Laagframe
Sanmedi biedt een hoog/laag inbouwframe voor de Closomat Rio douchewc. Deze douchewc is eigenlijk toilet en bidet in één, met onderdouche en föhn voor extra hygiëne en comfort. In combinatie met het hoog/laagframe is de douchewc in hoogte verstelbaar van 43-73 cm. Ook op dit systeem kunnen armsteunen bevestigd worden.

Schoonmaakgemak
Afgezien van zitcomfort bieden de in hoogte verstelbare toiletten ook schoonmaakgemak. Met het toilet in de hoogste positie zijn vloer en achterwand gemakkelijker schoon te maken.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners