5605
Duravit Happy D

Het toilet wordt steeds luxer, hygiënischer, comfortabeler en veelzijdiger. Vandaag de dag zijn heel bijzondere modellen te koop die net dat stukje extra geven. Geïntegreerde bidetfuncties, geurafzuiging, een in hoogte verstelbaar toilet dat ook als urinoir gebruikt kan worden...

De ontwikkelingen staan niet stil. In de toekomst worden zelfs toiletten verwacht die een complete gezondheidsanalyse geven en een dieetadvies!

Toilet èn bidet?
Een mooi voorbeeld van een toilet met geïntegreerde bidetfunctie is de DoucheWC van Geberit. Een toilet met hoogwaardige techniek, alles erop en eraan en ook nog aan te sluiten op een inbouwreservoir. Automatische geurafzuiging, een douchestraal waarvan de temperatuur, waterdruk en positie naar individuele wens is in te stellen, een speciale LadyDouche, een warme luchtstroom... En dit alles eventueel te bedienen met afstandsbediening. Met recht een super-de-luxe alternatief op de gewone toiletpot.

Toilet èn urinoir
Wie bijzonder eisen stelt aan de hoogte van het toilet, kan natuurlijk kiezen voor een gewoon toilet met extra hoogte. Maar wanneer de rest van de huisgenoten andere wensen heeft, is een in hoogte verstelbaar toilet een mooie oplossing.

Er zijn diverse in hoogte verstelbare toiletten op de markt. De truc zit m niet in het toilet zelf, maar in het inbouwelement dat ervoor zorg dat het toilet naar boven en naar beneden verplaatst kan worden. Voor de bediening is er veelal een keuze uit mechanische of elektrische systemen. Ook een afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden.

Voorbeelden van verstelbare toiletten zijn bijvoorbeeld het toilet VariClo® van Walraven en de WC-lift van Havobol. Deze laatste is niet alleen als toilet maar ook als urinoir te gebruiken en is in traploos in hoogte verstelbaar, tussen de 41 en 66 cm. Door toiletdeksel en -zitting omhoog te doen gaat de WC-lift door een gasdrukhendel in 2 seconden naar urinoirhoogte. Na sluiten van het deksel keert de WC-lift via een elektronisch aangedreven spoel automatisch terug naar de uitgangspositie.

Afgezien van zit- (of sta)comfort bieden de in hoogte verstelbare toiletten ook schoonmaakgemak. Met het toilet in de hoogste positie zijn vloer en achterwand gemakkelijker schoon te maken.

Toilet in de toekomst
In de toekomst wordt het toilet nog geavanceerder. Er zijn op dit moment al prototypen van toiletten die de fantasie ver te boven gaan. Ingebouwde analysetechnologie zorgt bij de toiletgang automatisch voor een gezondheids- en een dieetadvies. Daarbij blijft het niet; het toilet van de toekomst legt desgewenst automatisch contact gelegd met internetwinkels die de benodigde voeding direct aan de deur afleveren. Het zou zelfs mogelijk zijn dat het toilet de magnetron opdracht geeft de bereiding van bepaalde gerechten die niet in de aanbevolen dieetlijst staan te weigeren. Zo wordt het toilet van de toekomst ook onze huisarts, diëtist en digitale boodschappendienst.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners