836
Sensowash

Niets is zo grondig, zo natuurlijk en zo verfrissend als reiniging met water, ook na gebruik van het toilet. Dat is de reden waarom de douche-wc, als symbiose van toilet en bidet, steeds populairder wordt. In Azië is dit comfort al een hele tijd standaard, maar ook in de westerse wereld ontdekken steeds meer mensen de douche-wc. Een discreet en aantrekkelijk ontwerp speelt een belangrijke rol. In 2010 introduceerde badkamerfabrikant Duravit samen met ontwerper Philippe Starck de SensoWash douche-wc-zitting. Duravit gaat nu nog een stap verder in verbetering van de esthetiek met de introductie van SensoWash C, met een verborgen stroom en water aansluiting. Het ontwerp harmoniseert nu beter dan ooit met een tijdloos en modern badkamerontwerp.

Innovatieve technologie, onberispelijk design
Bij het eerste ontwerp van Philippe Starck draaide alles om maximale discretie. Om de strakke belijning te behouden werden de technische componenten zodanig verkleind dat de hele techniek tussen het keramiek van het toilet en de zitting paste. Duravit heeft verschillende innovaties toegepast waardoor het gelukt is om de elektriciteit- en wateraansluitingen in het wc te verwerken. Dit is geheel in overeenstemming met de wens van Philippe Starck om het slanke silhouet en het tijdloze ontwerp te benadrukken. Deze nieuwe oplossing met verborgen aansluitingen kan worden gecombineerd met de Starck 2, Starck 3 en Darling New series. Dankzij de plug-in aansluitingen voor water en elektriciteit is de installatie vrij eenvoudig. Bovendien is het systeem compatibel met de inbouw spoelelementen van alle bekende fabrikanten. "SensoWash is een van onze meest veelbelovende producten. We hebben het ontwerp aangescherpt en over een paar jaar zal deze innovatie in iedere badkamer te vinden zijn, daar ben ik zeker van", aldus Frank Richter, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Discrete bidet functie
De bidet functie van SensoWash wordt pas duidelijk als men de deksel van het toilet opent en een kijkje neemt binnenin het ontwerp. Een rvs douche-arm biedt drie verschillende douchestralen. De rearwash zorgt voor een schoon en fris gevoel, terwijl de comfortwash een meer intensieve reiniging biedt door middel van een voorwaartse en achterwaartse beweging van de douche-arm. Het is tevens mogelijk om het water te laten pulseren. De waterstraal van de ladywash is speciaal afgestemd op de vrouwelijke behoeften en biedt een bijzonder zachte reiniging. Watertemperatuur, waterhoeveelheid en positie van de douche-arm kunnen afzonderlijk worden aangepast en opgeslagen. Na het reinigen kan er gebruik worden gemaakt van warme droge lucht. De douche-arm wordt automatisch gereinigd voor en na ieder gebruik. Tevens hebben de rvs douche-arm en de toiletbril een antibacteriële coating ter preventie.

Intuïtieve afstandsbediening
Philippe Starck hecht een bijzonder belang aan het ontwerp van de draadloze en intuïtieve afstandsbediening. Deze wordt gebruikt om alle functies van de SensoWash eenvoudig te bedienen. De driedimensionale indeling van de afstandsbediening zorgt voor een logische bediening van de functietoetsen die met duidelijke symbolen worden aangegeven. Als de functietoets geselecteerd is, wordt het symbool kort verlicht. Het gebruik van de afstandsbediening begint al bij het openen van de wc: deksel openen, zitting en deksel openen, deksel sluiten, na een druk op de knop beweegt de elektrisch aangedreven eenheid automatisch. De zitting zelf is verwarmd en de temperatuur individueel regelbaar; een sensor let op, dat het niet te heet wordt. Heeft men eenmaal plaatsgenomen, wordt per afstandsbediening de gewenste douche respectievelijk fföhn gekozen. De positie van de douche-arm verandert men daarbij eenvoudig middels de pijltjestoets. Waterdruk en fföhn-, zitting- en watertemperatuur worden via een +/- knop naar iedere individuele behoefte aangepast. Maar het kan nog eenvoudiger: is de persoonlijke voorkeur gevonden, kunnen twee profielen worden opgeslagen en later direct worden geactiveerd.

Allround veiligheid
Duravit heeft bij de ontwikkeling ook bijzondere aandacht geschonken aan de veiligheid. Zo zorgt een LED-nachtlicht-functie voor de nodige oriëntatie, zonder de rusttoestand van het lichaam te onderbreken. Daarnaast beschikt de douche-wc-zitting over een kinderbeveiliging en verhindert zo een ongewenst waterballet. Een in de zitting geïntegreerde sensor geeft de functies pas vrij, als hij een echte gebruiker betrouwbaar erkent. Temperatuur-sensoren voor water, warmwater en warme lucht föhn bieden drievoudige bescherming. Standby-modus en stroomspaarstand behoren bij SensoWash Starck eveneens tot het programma.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners