Bedenker Geberit viert feest!

Dit jaar, 2014, bestaat het inbouwreservoir 50 jaar. Een product dat nu heel gewoon is, was 50 jaar geleden revolutionair. Bedenker Geberit monteerde in 1964 voor het eerst de stortbak achter de muur, in plaats van voor de muur. Dit leverde direct meer ruimte in de badkamer op en het was - en is nog steeds - aanzienlijk handiger. Door het verplaatsen van de stortbak achter de muur, staat het niet in de weg en kunnen de wanden op andere manieren gebruikt worden; functionaliteit maakt plaats voor badkamerdesign. 1964 is niet alleen het jaar waarin het inbouwreservoir geboren is, door deze ontwikkeling luidde het ook het tijdperk in van verdere inbouwinstallaties, product innovaties en design badkamers. Met als gevolg een wezenlijke verandering in de manier waarop wij kijken naar badkamers en het gebruikersgemak ervan. In navolging van het eerste geïnstalleerde inbouwreservoir, 50 jaar geleden in een Zwitsers hotel, heeft Geberit tot op heden meer dan 60 miljoen inbouwreservoirs verkocht.

Van sanitaire unit naar badkamer met gebruikersgemak
Een paradigma verandering in de Europese badkamers begon met de introductie van het inbouwreservoir. Door het verbergen van de stortbak was het ook mogelijk leidingen vrijwel onzichtbaar te installeren achter de muur. Dit betekende dat de hele badkamer volledig ontworpen kon worden naar de wensen van de klant. Met de verschillende inbouwreservoirs en installatiesystemen die vandaag beschikbaar zijn, kunnen loodgieters een oplossing vinden voor elke badkamersituatie. Ook voor bijvoorbeeld hoekinstallaties of installaties onder hellende daken.

Inbouwreservoir met geurafzuiging
Vandaag de dag zijn er inbouwreservoirs met baanbrekende mogelijkheden, zoals geurafzuiging achter de bedieningsplaat. Het zogeheten DuoFresh inbouwreservoir verwijdert onaangename geurtjes direct uit de toiletpot. Een knop op de bovenzijde van de bedieningsplaat Sigma40 activeert het geurzuiveringssysteem achter de muur. Dit systeem maakt gebruik van een actief koolstoffilter dat de vieze luchtjes direct uit de pot zuivert om vervolgens weer aan de zijkanten van de bedieningsplaat geurloos vrij te laten. De Geberit DuoFresh geeft tevens heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is namelijk onzichtbaar een houder geïntegreerd waar een stortbakblokje geplaatst kan worden ter vervanging van de - vaak - onhygiënische toiletblokhouder aan de wc rand. Dit zorgt voor een frisse spoeling. De DuoFresh is een mooi voorbeeld van de ontwikkeling die inbouwreservoirs hebben doorgemaakt. Ontdek hoe schone lucht rondom het toilet werkt op www.geberit.nl/duofresh.

Eerste plaatsing
Het is vijftig jaar geleden dat het eerste inbouwreservoir door Geberit voor het eerst geïnstalleerd werd in een Zwitsers hotel in het plaatsje Grindelwald. De betreffende installateurs lieten daarmee een groot vertrouwen blijken in het nieuwe product. Door het vertrouwen van de installateurs van destijds, profiteren wij nu van het comfort en het gemak, dat het inbouwreservoir ons heden ten dagen biedt.

Ook leuk om te lezen